Шашави комбинации кои функционираат

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.927
Поени од реакции
25.351
Не сум пробал (а и не сакам воопшто да пробам), али по западов често јадат пица со ананас
Наша шашава комбинација тука е Симитот, кифла со бурек (тесто со тесто) ама функционира, креваме мрснотии со нејзе :D
@коцка не читај!

Сега најново е да се прават пици со урми, значи нормална пица и ситни парчиња урми низ неа.
Во Шведска имаше пици печени со помфрит врз нив.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.926
Поени од реакции
6.776
Ладен грав со топло пиво, шпагети со нутела еурокрем, скара на жар полиена со шумски мед, печени компири со шеќер, пастрмка во сос од кечап, путер од кикирики и ракија, ќебапчиња и виски
Објасни ми само за путер од кикири и ракија, како иде тоа зимаш лажица путер и на екс една ракија? :eek:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.845
Поени од реакции
50.210
Еднаш ми текна да направам цедевита со кисела вода наместо со обична. Во моја глава имав замисла дека резултатот што ќе го добијам ќе биде некој добар еквивалент на Фанта.

Лонг стори шорт-не беше.
Ја еднаш(15 тина годинки имав) немав вода дома и пробав да сварам кафе со Пелистерка. Секоја илузија за поседување некаква интелигенција и сходно на тоа-светла иднина во животот умре тука.
Од тогаш навакa, барем еднаш неделно најмалце ми текнува на тој подвиг.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.855
Поени од реакции
17.582
И јас имам пробано шпагети со шеќер. Искрено не е лошо.

На една колешка пред некој ден и беше чудно што јадам макарони со туна, сенф, мајонез и кисели краставички :oops:.

Никогаш нема да пробам лубеница и сирење заедно, круша и сирење заедно, грозје и сирење, риба и сирење и пача.
Ја на ова додавам и варен морков.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.895
Поени од реакции
23.501
Не е ова скандинавска измишљотина.
Уствари исто како и останатите пици, оваа комбинација потекнува од Италија.
Осумдесеттите години и ширењето на Мекдоналдс во Италија ја предизвикуваа оваа фикс идеја кај еден пица мајстор во Неапол и така е креирана првата пица со помфрит. Многу е популарна кај италијаните особено кај децата.
И јас кога прв пат ја видов оваа комбинација на Малта во една италијанска пицерија ми беше ептен сомнителна ама ја имам јадено многу пати што уопште не би рекол дека е шашава комбинација. Уствари у таа пицерија ја правеа со вуди виршли и баш беше добро комбо. Истотака пица со туна е добра комбинација.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Кој не јадел има право да проба пица со тенок слој болоњезе сос врз неа. За мене таа комбинација е рамна на еден ручек.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.182
Поени од реакции
13.820
@коцка не читај!

Сега најново е да се прават пици со урми, значи нормална пица и ситни парчиња урми низ неа.
Зошто ОООО ЗОШТО не ја снимав фацата на маж ми дур му читав хахахаха

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.926
Поени од реакции
6.776
Кој не јадел има право да проба пица со тенок слој болоњезе сос врз неа. За мене таа комбинација е рамна на еден ручек.
Што и да е само рамно да е. :icon_lol:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.927
Поени од реакции
25.351
Не е ова скандинавска измишљотина.
Уствари исто како и останатите пици, оваа комбинација потекнува од Италија.
Осумдесеттите години и ширењето на Мекдоналдс во Италија ја предизвикуваа оваа фикс идеја кај еден пица мајстор во Неапол и така е креирана првата пица со помфрит. Многу е популарна кај италијаните особено кај децата.
И јас кога прв пат ја видов оваа комбинација на Малта во една италијанска пицерија ми беше ептен сомнителна ама ја имам јадено многу пати што уопште не би рекол дека е шашава комбинација. Уствари у таа пицерија ја правеа со вуди виршли и баш беше добро комбо. Истотака пица со туна е добра комбинација.
Имам јадено со туна и морски плодови. Нат бед.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
Макарони или шпагети со гулаш од озгора сте пробале?
Автоматски споено мислење:

Еднаш ми текна да направам цедевита со кисела вода наместо со обична. Во моја глава имав замисла дека резултатот што ќе го добијам ќе биде некој добар еквивалент на Фанта.

Лонг стори шорт-не беше.
Па ова е супер комбинација. Добиваш газоран сок. Не е како Фанта ама сто пати подобро од Цедевита во обична чешмовача вода.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.548
Макарони или шпагети со гулаш од озгора сте пробале?
Автоматски споено мислење:

Па ова е супер комбинација. Добиваш газоран сок. Не е како Фанта ама сто пати подобро од Цедевита во обична чешмовача вода.
Заебанцијата е што мора да измешаш со лажица при што се губи газираноста и се добива изветреана Миринда. Пробај ако сакаш.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
Заебанцијата е што мора да измешаш со лажица при што се губи газираноста и се добива изветреана Миринда. Пробај ако сакаш.
Пробано супер е. Јас земам од Heba кисела вода и таа ми е повеќе некако на вкус газирана. Овие нашиве Пелистерка, Кожувчанка не ми се некој јак вкус на газираност.

Од Heba 3-4 чаши испиени кога ќе ждригнам имам чувство дека излегува мирисот на храна и од завчера што сум јадел :pos:

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
Штета одамна ги немам видено кај нас. Милка со чили.
Прегледај го приврзокот 439178
Убаво ти пишува дека е лимитирано што значи не го има за секогаш во продажба. Знаат нема многу да се продава, не сите се храбри да го пробаат овој микс од вкусови.

Kajgana Shop

На врв Bottom