Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.718
Поени од реакции
11.981
^ Читајќи го постот во 4 сабајле

palpatine-smile.gif

Мала дигресија рече братот и ја раскажа цела историја, сите конекции, ритуали, тајни организации, елити, робови, богови , свештеници и стигнавме до Илон и контрола на ум во фан клуб Милан :pos:
А не дека не е во право :coffee:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.728
Поени од реакции
26.676
^ Читајќи го постот во 4 сабајле

Прегледај го приврзокот 438489

Мала дигресија рече братот и ја раскажа цела историја, сите конекции, ритуали, тајни организации, елити, робови, богови , свештеници и стигнавме до Илон и контрола на ум во фан клуб Милан :pos:
А не дека не е во право :coffee:
Aj ja што сум забеган и го читам ова у 4 сабајле ама ти што праиш у темава кога не си ни фан на клубов ? :pos:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.800
Поени од реакции
49.853
Малдини требаше да присуствува вчера. Без разлика што е во лоши односи со управата, управите се минливи, он е клубска легенда и требаше да се појави.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Па тоа управите се минливи не е баш коментар за оваа доба на фудбалот каде што структурава на спортскиве ентитети поблиска да бизнис корпорација отколку спортски друштва како што го знаеме од времето.

Така да, не морал ништо да направи.

Член од
20 ноември 2021
Мислења
28
Поени од реакции
131
Vaka taka pak se zaglavivme na sekoe mozno pole. Apsolutno nisto ne cini vo ovoj Milan. Ni uprava, ni trener, ni igraci...katastrofa.

Sekoja cest za partiite sto gi pruza, no koga dojde red Gabbia da ni e najdobar stoper vo tim, turi mu kurot. Od Tomori, Thiaw, Pavlovic nisto ne biva, vo najdobar sulcaj vakvi igraci treba da se rezervi na nekoi daleku pokvalitetni stoperi. Na desen bek Kalabrija i Emerson da gi spois vo edno pak nema da dobies bek. Neka go forsiraat ovoj Jimenez koga veke sezonava e otidena vo nepovrat, jer od prvine dvajca nema nikakov kjar ni sega, a ne pa na dolg rok. Levo sto da se kaze, Theo isto ko i Leao se ponasaat krajno neseriozno, a Teracano e svetlosni godini daleku od Milan kvalitet. Treba da se sedne so ovie dvajca (Theo/Leao) i seriozno da se napravi muabet, ako ne im se igra prodavaj dodeka mozes asalno da gi iskesiras i ajt u kurac. Veznjacive so ogromen isklucok na Rejinders i posledno vreme Fofana koj se podobruva se poveke i poveke, pojma nemaat od fudbal. Benanser fix bolnica, Musah ne e kvalitet za Milan pa ako saka neka ''pokirva'' do utre sabajle i RB, i RM iako ne znae ni negovata prirodna pozcija da ja igra, a Loftus ne e ni pola od toa sto igrase lani. Napred, e napred sme ziva komedija. Leao veke go spomnav, krajno neseriozen igrac iako ogromen potencijal, Morata i Abraham se cista nula od napagjaci so ocajna realizacija i daaaleku od kvalitet kakov sto bi trebalo da ima edna 9ka na Milan, Cukveze nema veze, Okafor/Jovic moze se da bidat no nikako igraci na Milan i sekako tuka e edinstveniot sto dvoi - Pulisic.

Kratko kazano eden kup igraci nedostojni da go nosat dresot na Milan, plus trojca (Reijnders, Pulisic i vo posledno vreme Fofana) koi igraat i se borat onaka kako sto sekoj igrac sto go nosi dresot na Milan treba da se bori i da igra. Naredna godina mnogu verojatno ke ostaneme bez LS, a so eden kup gjubre koe prasanje e kolku vreme ke bide potrebno za da se iscisti. Se na se Gospod neka e na pomos.

Imajte srekna nova godina, srekni praznici i bidete zivi i zdravi.

Последно уредено:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.627
Поени од реакции
4.229
Ova bese dobar pocetok , mozebi so greski , no sega ke bevme pri vrvot
Каков црни врв,каков напредок жити се,2022 освојуваат титула а наредната едвај фаќаат ЛШ.
Дури сега најдоа замена за Хакан и Кеси во Рајндерс и Фофана,Ориги и Бало Туре сеуште се во тимот и уште еден куп глупости и промашувања и лоши одлуки.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.627
Поени од реакции
4.229
И мене ме чуди и сум изненаден што Фонсека издржа до овде, кога дојде очекував дека некаде околу Октомври ќе лета.
Очигледно има зошто управата е сеуште на негова страна и му дава поддршка за тоа што сака да го направи.
И да го заменат кој би дошол Сари,Терезич,Консеисао или некој друг?

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.178
Поени од реакции
747
И мене ме чуди и сум изненаден што Фонсека издржа до овде, кога дојде очекував дека некаде околу Октомври ќе лета.
Очигледно има зошто управата е сеуште на негова страна и му дава поддршка за тоа што сака да го направи.
И да го заменат кој би дошол Сари,Терезич,Консеисао или некој друг?
Site do eden se 100 pati podobri od Fonseca

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.627
Поени од реакции
4.229
Site do eden se 100 pati podobri od Fonseca
Тоа можеби а и највероватно е точно,но очигледно Фонсека има муда и не се плаши да им каже директно и да се справи со играчите што не се залагаат за тимот а највероватно и поради тоа сеуште е на клупата.
На некој начин и тој се води по филозофијата на една клубска играчка Миланска легенда дека ниту еден играч не е поголем од клубот.
Сезонава очигледно повеќе не се работи за освојување на титули,Фонсека и управата се решени да го сменат и подобрат мајндсетот на играчите за да бидат поодговорни и да се залагаат повеќе во играта и за тимот за да може Милан да напредува и да има успеси.

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.178
Поени од реакции
747
Тоа можеби а и највероватно е точно,но очигледно Фонсека има муда и не се плаши да им каже директно и да се справи со играчите што не се залагаат за тимот а највероватно и поради тоа сеуште е на клупата.
На некој начин и тој се води по филозофијата на една клубска играчка Миланска легенда дека ниту еден играч не е поголем од клубот.
Сезонава очигледно повеќе не се работи за освојување на титули,Фонсека и управата се решени да го сменат и подобрат мајндсетот на играчите за да бидат поодговорни и да се залагаат повеќе во играта и за тимот за да може Милан да напредува и да има успеси.
So koj da se smeni majndsetot so Furlani ?! Koj nikogas nemal opsto vese so fudbal , do Scaroni koj ni sam ne znae sto prai vo Milan , so Moncada koj e samo skaut i jlnisto drugo ,i so Ibra koj ne se znae sto pozicija ima vo Milan ?!

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.627
Поени од реакции
4.229
So koj da se smeni majndsetot so Furlani ?! Koj nikogas nemal opsto vese so fudbal , do Scaroni koj ni sam ne znae sto prai vo Milan , so Moncada koj e samo skaut i jlnisto drugo ,i so Ibra koj ne se znae sto pozicija ima vo Milan ?!
Каква врска имаат овие што ги наброја со професионални фудбалери што ги заборавиле и не ги почитуваат основните фундаментални работи во фудбалот не се залагаат за тимот и паметот не им е во фудбалот.
За пример ќе посочам дека вчера левата страна позади беше прилично стабилна во одбраната за разлика кога игра Тео таму.
Леао кој е веќе 6 сезони во Милан и треба да биде лидер на тимот и еден од најдобрите на таа позиција и во светот вчера против Џенова не покажа ништо и беше најслаб во ростерот.
Проблемот не е во тренерот ниту во управата.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.627
Поени од реакции
4.229
Мајк,Рајндерс и Пулишич во финална фаза за продолжување на договорите.
Агентот на Тео бил пред два дена во Милано му понудиле 5милиони + бонуси или може да си оди во Јануари ако добијат соодветна понуда за Тео.

Kajgana Shop

На врв Bottom