Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.546
Поени од реакции
24.884
Shugavo kopito astralisko, pa tolku si plitok vo toa tendzereto so ti stoj na vratot, i ne mozis da razmislis deka Zapadot dobiva i vo slucaj Rusija da ja zemi duri i cela Ukraina, ama opustoshena?? Shto dobiva Rusija od opustoshena drzhava, so naselenie koe 70% smrtnicki te mrazi, i koga togas pak ke ja otkopa sekirata?? Ama ti ozracen si, ne si vo sostojba da ti tekni deka Zapadot i vo taa situacija e pobednik, shupelko edna....
kakva budala.... sto ke dobiele be :facepalm:

nisto osven teritorija pogolema od portugalija momentalno ili ako cela uste kolku edna francija. ah da i izlez na toplo more. i populacija kolku balkanot sto ke sfati deka zapadot gi zaebal, isto kako cecencite... ama glup si ti da gi vidis pridobivkite...

sve sto e sruseno ke se obnovi, nema da e prv pat, nitu pak e tesko, vidi go mariupol denes.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.327
Поени од реакции
7.684
Абе и украинциве и русиве се посраа.Најголеми губитници се заедно со ЕУ.Па Сирија во која инвестираа со години толку многу воени ресурси ја изгубија за 2 дена.Во целава ситуација добитници се САД,Кина ,Израел и Турција.Понатаму како ќе се одвиваат работаве не знам,во моментов вака стојат работите.
Попрецизно, најголем губитник е белата раса.
Најтрагичното е сами меѓусебе по не знам кој пат се уништуваме.

Рускиот табор никако не може да прифати дека Путин има една од главните улоги во тоа.

Русија не смеела да го убие Зеленски, не било по правилата, ама затоа Украинците и генерали, и бродови, и авиони, и деца на влијателни (Дугин ќерката) итн.
Орешникот наместо врз индустриски објект, можеа врз пратениците и Зелениот, ама не, на Рускиот народ му одговарало долг воен конфликт.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.043
Поени од реакции
34.468
Ете ќе ги убијат сегашните марионети на власт во Украина... И? Што ќе смени тоа? Ќе капитулираат западните во Украина? Или само ќе постават нови марионети?
Автоматски споено мислење:

Ne vrtat nikakva vojna, samo smesno e ova, teroristicki metodi. Za vakvi akcii filmovi se snimaat. Vo vojna se, tipot e voeno lice.
Ti vajda znaes sto e terorizam po definicija?
Taa дефиниција изгледа многу проширено „разбирање“ има последниве години... Но накратко: Тероризам е само тоа што САД ќе кажат дека е тероризам (ете и кољачите од ИСИС/Ал Каеда стануваат државници и ЕУ им идат на визити).

Тоа го знаеме, но знаеме и дека убивање Руси во цивилка, во урбана средина илјадници километри од фронтот, заради публицитет - тоа затоа што ништо друго не им преостанува за лажење на рајата дека нешто барем им успева во војнава во Украина. На крају краева види како се радувате и за ваквите работи, толку остана.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.865
Поени од реакции
4.559
Во твојата бескрајна објективност и според твоето ахем стручно согледување: Како ги споредуваш цивилните жртви во војнава во Украина, со цивилните жртви во Палестина/Израел?

Ако на (наводно) воено лице треба да му објаснуваш што е war of attrition и како се војува тој тип на војна... Можеби и ќе имаше смисла да му објаснуваш да не е ликов на темиве веќе со години па сето ова веќе го има едно сто пати слушано. Едноставано му одговара да се прави глуп (или полошо е од тоа).
Попуваш дека јас треба да знам што е war of attrition, а ме тераш да споредувам конвенционална војна со антитерористичка операција. Ментален склоп - расклопен.
Како хејтер на америте и запад, многу англицизми користиш. Не мислиш дека е лицемерие?
зошто не спомнеш дека 1 милион луѓе и преку 100,000 парчиња различна воена техника уништи Русија. Вака збориш као Русија се тепа против ваздух и пак ништо не може да направи.
Во контекст си како риба на суво.
Еве ти одговори:
Која воена операција Русија ја има направено успешна? Каде Русите немале цивилни жртви? Во кој конфликт русите се покажале како експерти?
Стручњак,

во сите војни после ВСВ, почнувајќи од корејската а особено виетнамската, непрекинато расте бројот од цивилни жртви споредено со војничките жртви, така да во Виетнам, на цивилите отпаѓаат 90% од загинатите.

Ајде посочи колкав е бројот од загинати цивили (Украинци) споредено со загинати војници (Украинци), убиени од страна на Русите.

Благодарам...

Да не заборавам...како треба да војуваат Русите во Украина, според твојата стручност?...

И во која војна не постојат цивилни жртви?
Месија

Ете пак бегаш од одговор.
Ти сам ги величеше русите дека не правеле карпет бомбинг. Ако толку се внимателни оти Бахмут е збришан? Еве одговори на истите прашања кои ги одбегнуваш:
Која воена операција Русија ја има направено успешна? Каде Русите немале цивилни жртви? Во кој конфликт русите се покажале како експерти?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.025
Поени од реакции
5.637
kakva budala.... sto ke dobiele be :facepalm:

nisto osven teritorija pogolema od portugalija momentalno ili ako cela uste kolku edna francija. ah da i izlez na toplo more. i populacija kolku balkanot sto ke sfati deka zapadot gi zaebal, isto kako cecencite... ama glup si ti da gi vidis pridobivkite...

sve sto e sruseno ke se obnovi, nema da e prv pat, nitu pak e tesko, vidi go mariupol denes.
Kenguru Jack, Ukraincite NIKOGAS nema da gi sakaat Rusite...Nitu dosega gi sakale, nitu pak vo idnina ke gi sakaat, osobeno posle ova...Izlez na more i sega go imaat, taka da nema nisto povekje da im smeni toa, se na se ke dobijat rak rana...Odi objasni mu na glup kengur so beli corapi na cik kumanovo vlecki da te vidam.....

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.958
Поени од реакции
1.200
Kenguru Jack, Ukraincite NIKOGAS nema da gi sakaat Rusite...Nitu dosega gi sakale, nitu pak vo idnina ke gi sakaat, osobeno posle ova...Izlez na more i sega go imaat, taka da nema nisto povekje da im smeni toa, se na se ke dobijat rak rana...Odi objasni mu na glup kengur so beli corapi na cik kumanovo vlecki da te vidam.....
Како што Македонија никогаш нема да ги сака емотивно Грците и Бугарите, така и Украинците нема да ги сакаат Русите. Но, вистината е дека во меѓународната политика емоциите не играат улога, интересите се секогаш на прво место, а не религијата или личните чувства.
Ова го кажувам за сите оние што се заслепени од верски фанатизам и омраза. Религиите се никој и ништо кога станува збор за реалната политика. Ако нешто треба да се отстрани целосно, тоа е влијанието на религиите кои само создаваат поделби, а не решенија.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Пишувано е претходно за што е, а што не е тероризам.
Атентат не е тероризам. Можел убиецот да го нападни со нож, можел да пука од блиску со пиштол, можел да користи снајпер или можел да подметни експлозив.
Експлозија не значи автоматски тероризам.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.014
Поени од реакции
3.973
Screenshot_2024-12-18-16-17-55-475_com.android.chrome.jpg

Зашто најмногу Украинци има пребегано во Русија?

Нема да ги сакаат, и ние не ги сакаме шиптaрите па ете ги у влада се, глуп аргумент.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.043
Поени од реакции
34.468
Попуваш дека јас треба да знам што е war of attrition, а ме тераш да споредувам конвенционална војна со антитерористичка операција. Ментален склоп - расклопен.
Како хејтер на америте и запад, многу англицизми користиш. Не мислиш дека е лицемерие?
Не сум јас муабетот дали сум хејтер или склопен/расклопен, ти критикуваш спора војна дека водат Русите - па нормално е да те прашаат дали знаеш што е war of attrition. Знаеш? Ако знаеш, тогаш што јадеш бурек за споро војување... Валиден си е коментарот, а лицемерието е што не можеш ни еднаш да се соочиш со нелогичноста на сопствените твои ставови. Па за крај: Се читаш ли што си напишал пред да стиснеш „Испрати“?

Ете пак бегаш од одговор.
Ти сам ги величеше русите дека не правеле карпет бомбинг.
Кога си кај бегањето од одговарање, еве повторно: Како ги споредуваш цивилните жртви во војнава во Украина, со цивилните жртви во Палестина/Израел?
Чисто да направиме споредба каде колку цивили гинат, за да имаме претстава дали во Украина навистина гинат толку многу цивили како што кажуваат нафовци.

Значи чекаме одговор на:

Како ги споредуваш цивилните жртви во војнава во Украина, со цивилните жртви во Палестина/Израел?

Како ги споредуваш цивилните жртви во војнава во Украина, со цивилните жртви во Палестина/Израел?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.860
Поени од реакции
42.537
Во контекст си како риба на суво.
Еве ти одговори:
Како која операција ја има направено успешно? Па види ја мапата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.546
Поени од реакции
24.884
abe glup eden idi do najbliskata turisticka destinacija kade imas rusi i ukrainci i vidi dali e taka... pola ukrainci imaat rodnini u rusija, na 70% ruski im e majcin jazik, nemale da se sakaat.... :lolzz:

na kraj krajeva tie sto ke pravat problem ke bidat prateni da go naselat sibir i toa nema da e prv pat...

izlez na toplo more be GLUP... more sto ne zamrznuva vo zima. zatoa se bitni bazite na krim be glupco...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.289
Поени од реакции
16.443
За да му докажете на господин @Vanlok дека сепак има севернокорејци во Курск и воопшто во војнава во Украина кои се борат на Руска страна, треба да му доставите ДНК дека се севернокорејци, дури и тогаш нема да ви поверува. Човекот е при очи слеп, при уши глув. Ако нема на Лорд Бебо инфо, џабе ви е се..Вие сте нафовци, западни слуги и антируски настроени. Во него лежи клучот на вистината, и вистината зависи од тоа како ќе се разбуди утринава расположен. Аман не го нервирајте, господин Кисинџе..овај Ванлиок дее....

п.с ДНК-та гледајте да биди од проруска лабораторија, Западните сигурно ќе ги смета за компромитирани...Јебала вас истина....
Kursk ne e vo Ukrajina

https://www.facebook.com/reel/804345104793908?fs=e&s=cl

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.024
Поени од реакции
13.272
Бико какви преговори ќе пропаднат. После тоа ќе започне покрвава фаза од судиров.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.043
Поени од реакции
34.468
Koj да преговара?
РФ и Украина? Украина не постои како фактор кој нешто одлучува, постојат само како марионетски ентитет. РФ и САД да преговараат? За што, за РФ да се откаже од војување пред да го оствари тоа за што ја започнале војната... Се разбира дека нема да има договор во такви услови.

Никаков договор со САД не е можен ако е нешто за во иднина. Ако некако дојде до договор за мир тоа ќе биде веднаш со демилитаризација и обврски за неутралност, и сето тоа ќе биде контролирано од победникот во војнава.

Член од
23 август 2024
Мислења
452
Поени од реакции
957
Бико какви преговори ќе пропаднат. После тоа ќе започне покрвава фаза од судиров.
Ако ја затвори чешмата Трамп, толку ќе биде од војната. ЕУ ниту пари ниту оружје има за давање.

Kajgana Shop

На врв Bottom