- Член од
- 27 мај 2018
- Мислења
- 1.119
- Поени од реакции
- 1.823
i jas odsluziv 6 meseci pod zakletva, tolku bese propisano isega sto ?Јас отслужив неколку години под заклетва. Ти што направи?
Ти кај се криеше? Во истиот подрум? Така знаеш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
i jas odsluziv 6 meseci pod zakletva, tolku bese propisano isega sto ?Јас отслужив неколку години под заклетва. Ти што направи?
Ти кај се криеше? Во истиот подрум? Така знаеш?
pa toj ne ja branel, koku sto znam ...Не се карајте кој поголем јунак бил и не му го обесувајте на Клинтон за тоа кај бил и што правел 2001, невкусно е. Секој што ја бранел оваа територија 2001 па и од 90та навака, макар и кувар бил треба да се респектира.
Znackata so ti ja postavi so Gr-er napisano so penkalo pod nea znaes so znaci? Ako si sluzel, ke znaese ...Pozzpa toj ne ja branel, koku sto znam ...
Прво ти кажи каква потреба имаш да јадеш гoмнa за војник кој се бори за својата држава и за подобро утре на неговите деца... И да, посебно е интересно што баш ти како воено лице зборуваш за избегнување обврски кон државата па и иднината.Ванчо ти шо направи за твојата држава освен што јадеш гомна по форум?
ne znam i ne mi interesira.Znackata so ti ja postavi so Gr-er napisano so penkalo pod nea znaes so znaci? Ako si sluzel, ke znaese ...Pozz
Epa zosto komentiras togas? Ne e sramota da ne znajs....Ne te interesira, a sepak komentiras, ne mozam da te sfatam....ne znam i ne mi interesira.
Хеј, он е тој што критикуваше војник кој се бори за својата држава и за подобро утре на неговите деца. Само тоа го знам за него, за сигурно. Ништо друго. Па следствено го коментирам само она што го знам.Не се карајте кој поголем јунак бил и не му го обесувајте на Клинтон за тоа кај бил и што правел 2001, невкусно е. Секој што ја бранел оваа територија 2001 па и од 90та навака, макар и кувар бил треба да се респектира.
На кој му објаснуваш? На човек што нож фатил само кога ќе лупи јаболко?Не се карајте кој поголем јунак бил и не му го обесувајте на Клинтон за тоа кај бил и што правел 2001, невкусно е. Секој што ја бранел оваа територија 2001 па и од 90та навака, макар и кувар бил треба да се респектира.
Oд кај знаеш дек е жител на РФ? Му го провери пасошот? Штом толку си информиран добро знаеш дек има и доста странски војници платеници што се борат на руска страна за пари. Колку илјади служеа во Вагнер само за пари? Кај е етиката и моралот кај овие?Прво ти кажи каква потреба имаш да јадеш гoмнa за војник кој се бори за својата држава и за подобро утре на неговите деца... И да, посебно е интересно што баш ти како воено лице зборуваш за избегнување обврски кон државата па и иднината.
Точно е дека не те знаеме и не знаеме што си направил или не си направил, но сам се декларираш како воено лице и сам критукуваш војник кој се бори за својата држава. Што очекуваш? Да ти честитаме на етиката и на правилната поставеност на вредностите?
Нешто кога се тврди знаеш ваљда на кој е товарот на докажувањето?Oд кај знаеш дек е жител на РФ? Му го провери пасошот? Штом толку си информиран добро знаеш дек има и доста странски војници платеници што се борат на руска страна за пари. Колку илјади служеа во Вагнер само за пари? Кај е етиката и моралот кај овие?
Со разликата што Клинтон доби (сам има пишено) работно место по заслуги на тоа што некој во неговата фамилија во НОБ учествувал, а ти си бил офицер по тоа што си бил регрутиран итн итн итн (или како и да ти бил патот), Ingvar *(и ред други кои не се фалат со тоа) бил директно на терен и тако даље и томе слично.Сум служел војска како и многу други. Кога почнуваа срањата ми заврши рокот, сум пишувал повеќе пати за све тоа тука, да не разглабам сега повторно. Резервен офицер сум.
Сметам дека е небитно тоа на овие теми. Може да имам релевантен, а може и ирелевантен став за било која војна или тема тука. Исто и тие кои никад не служеле.
Ене го, Клинтон ти е војно лице и IMO често има скроз (благо кажано) наивни ставови за стратегија и геополитика. На оперативно ниво му завршува експертизата.
Респектi jas odsluziv 6 meseci pod zakletva, tolku bese propisano isega sto ?