Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.706
Поени од реакции
26.631
Нашите партии и македонските партии не се во иста ситуација.

Нашите партии треба достоинствено да штитат малцинство (во споредба со Македонците) во оваа држава, затоа треба да бидат составени од албанска етничка припадност. Логично, ризикот етничката припадност што се занемарува во една држава е таа што е малцинство, затоа нашите партии треба да бидат составени само од Албанци, за разлика од македонските партии кои немаат проблем ако имаат други националности во нивните структури, какви што се, партии кои ја претставуваат целата држава.

Ова е моето објаснување зошто албанските партии треба да имаат само Албанци во нивните структури, но немам објаснувања кога албанските структури како Груби или Муса Џафери работат повеќе за други партии отколку за оние што треба да ги претставуваат.
Не те разбирам вака кога пишуваш со каурско писмо. Пиши на латиница.
А може и на арапски.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.166
Поени од реакции
83.988
Нашите партии и македонските партии не се во иста ситуација.

Нашите партии треба достоинствено да штитат малцинство (во споредба со Македонците) во оваа држава, затоа треба да бидат составени од албанска етничка припадност. Логично, ризикот етничката припадност што се занемарува во една држава е таа што е малцинство, затоа нашите партии треба да бидат составени само од Албанци, за разлика од македонските партии кои немаат проблем ако имаат други националности во нивните структури, какви што се, партии кои ја претставуваат целата држава.

Ова е моето објаснување зошто албанските партии треба да имаат само Албанци во нивните структури, но немам објаснувања кога албанските структури како Груби или Муса Џафери работат повеќе за други партии отколку за оние што треба да ги претставуваат.
KAURSKO PIZMO JE HARAM

Член од
8 август 2013
Мислења
1.302
Поени од реакции
2.014
Hahaha,

Manijacot, bjorn i brmbrm da gi sostavish vo edno, ne znam dali mozhe da izvadish nekoja dusha shto mozhe da dishe :D

Член од
14 октомври 2021
Мислења
25
Поени од реакции
22
Ako odime koj na kogo, treba da gledash i ti na koj mu pripagash :)
На Македонија. Ја не знам у кој филм сте и на шо сте. Тоа шо Грците и Бугарите имаат шизофренија и халуцинираат, не е наш проблем. Многу ви е глуп овој аргумент, не е ни аргумент додуша. Толку сте писмени и толку знаете. Вие се водите по другите, а ние како треба. Тоа е голема разлика меѓу нас. Тоа шо користиш интернет само за жута штампа, е твој проблем. Иди прочитај нешо, и ќе збориме.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
519
Поени од реакции
1.424
Drugar, vo situacija kako shto e makedonija, kade ima tendeci da bide nashtetena eden etnikum, togash mora da ima albanci vo vlada.. aj kazhi mi shto mislash za Kosovo kade Srbite so zakon mora da bidet vo vlada i toa bez da glasat, so 3 procenti na luge zemat od prilika 15 procenti vo parllament.. imate double standart na mislenje..
Многу добро знаеме шо им се деси на Србите на Косово така да....Да ги споредуваш правата на малциствата во Македонија со тие на Косово е неспоредливо.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.706
Поени од реакции
26.631
Не ме ставај во иста реченица со бјорн, фала.
Не се замарај бе. И мене ме ставил во иста реченица со вас а од идеолошка смисла сме исти само затоа што мрзиме шиповско самоволие.
Го гледаш 3 чисти си нема.

Член од
23 април 2024
Мислења
255
Поени од реакции
648
Шпоните бегаат во Косова бидејќи Славомачедониш ги угнетуваат и апсат заради вршење на нивното родено автохоно we wuz illyrians право(криумчарење на дрога и убиства) IMG_4137.jpeg

Kajgana Shop

На врв Bottom