- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.481
- Поени од реакции
- 18.082
Ха ха ха ха, ете поради тоа и не ме чуди фактот што пред една година, при истражување, коефициентот на интелигенција во Македонија беше на многу ниско ниво.
Очигледно е дека ја користиш историјата селективно. Или не знаеш што зборуваш у опште. Ако твојата логика беше точна, тогаш како ќе објасниш дека Грција, која исто така беше под турско владеење, денес е понапредна со светлосни години од Македонија !!? Па и една Србија е далеку понапредна од Македонија.
Можеби проблемот не лежи во тоа кој народ бил под чија власт, туку како тој народ ги искористил можностите после ослободувањето. Историјата ни покажува дека општествата кои се фокусирале на образование, развој и модернизација се оние што напредувале. Наместо да ја обвинуваш Османлиската империја за сите проблеми, можеби е време да размислиш што можеме да направиме за да се подобриме денес.
Тоа треба да го прашаш себеси.
Eve ti, ne se blamiraj. Plus nie gi imame Albancite, kako edni od najglupite sapiensi koi ni spustaat prosek. Muslimanite generalno ne gi krasi visok IQ, toa e fakt.
Vidi, nema nikoj nisto protiv nikogo, dur ne pocne da vrega. Ti nagolemo gi vregas Makedoncite i si ist siptаr vo odnesuvanjeto.
Последно уредено: