Lidl маркети и во Македонија

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    262
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.534
Поени од реакции
11.499
IMG_2162.jpeg
Не знам од кога е сатаелитскава слика али доста напреднати се, делов со столбовите ке биде со панели а тоа доста брзо оди а приметив дека и во Бт објектот што е завршен еден дел им е тврда градба а еден дел исто со челична конструкција и панели
Е сега на некои тука нема да им ги задоволи критериумите за квалитет и стандард али тоа е

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Прегледај го приврзокот 437824
Не знам од кога е сатаелитскава слика али доста напреднати се, делов со столбовите ке биде со панели а тоа доста брзо оди а приметив дека и во Бт објектот што е завршен еден дел им е тврда градба а еден дел исто со челична конструкција и панели
Е сега на некои тука нема да им ги задоволи критериумите за квалитет и стандард али тоа е
Поминав пред 2 недели, засега има само столбови.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.534
Поени од реакции
11.499
Поминав пред 2 недели, засега има само столбови.
Поврзани се со рогови горе или само столбови?
За панели знам дека доста се чека посебно ако се српските а нив ги фураат како најквалитетни

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
За панели знам дека доста се чека посебно ако се српските а нив ги фураат како најквалитетни
Искрено не загледав убаво затоа што возев. Инаку не ми е јасно зошто прават бетонска конструкција кога многу побрзо е со метални столбови затоа што се работи за приземен објект, ама тие си знаат.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.534
Поени од реакции
11.499
Искрено не загледав убаво затоа што возев. Инаку не ми е јасно зошто прават бетонска конструкција кога многу побрзо е со метални столбови затоа што се работи за приземен објект, ама тие си знаат.
Веројатно делот кај администрацијата само го прават од тврда градба ама сигурно е со причина

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Колку што видов набрзинка во Тетово она што е изградено конструкцијата веројатно е целосно бетонска. Нешто мислам беше изгледа и ѕидано дали делот за администрација, за веце или што и да е.

Неможам да најдам слики ама ако некогаш можам би сликнал.

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Колку што видов набрзинка во Тетово она што е изградено конструкцијата веројатно е целосно бетонска. Нешто мислам беше изгледа и ѕидано дали делот за администрација, за веце или што и да е.

Неможам да најдам слики ама ако некогаш можам би сликнал.
Не ми е јасно зошто би ѕидале во продавница кога се може да се направи со панели ама како што реков тие си знаат. И објектот во Маџари го градат со бетонска конструкција. Инаку многу побрзо се гради доколку објектот е со метални столбови.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Не ми е јасно зошто би ѕидале во продавница кога се може да се направи со панели ама како што реков тие си знаат. И објектот во Маџари го градат со бетонска конструкција. Инаку многу побрзо се гради доколку објектот е со метални столбови.
И мене ми е чудно зошто така. Знам повеќето вака фабрики, магацини и друго се градат со метална конструкција.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
И мене ми е чудно зошто така. Знам повеќето вака фабрики, магацини и друго се градат со метална конструкција.
И тоа не само приземни објекти какви што се продавниците и магацинот на Лидл туку и објекти на катови се града со метална конструкција. Затоа и реков дека целата работа не ми е баш нај јасна. Металната конструкција е полесна за транспорт и за монтажа за разлика од бетонските столбови кои или се лијат на лице место или мора да се пренесуваат со специјален транспорт заради должината.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.079
Поени од реакции
5.281
Темелите, подните плочи и столбовите се од армиран бетон, а кровниот лесен покривач се носи на челични тенкоѕидни профили со прилично голем распон, поставени преку столбовите.

Повеќето од просториите се обликувани со ѕидани фасадни и преградни ѕидови, а фасадните ќе се покриваат со лимени фасадни самоносиви панели.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Lidl и во Велес ќе има.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.119
Поени од реакции