Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Сеа коа налетуваат на ропаци, а тие ропаци се произлезени од такви фамилии. Јбг, 21 век сме, можат да си проверат, па на крај краишта и што ако некој е јалов/јалова, постојат решенија.
А за тоа што викаш, јбг, кармата си го прави своето.
Никогаш не би се исмевала со нечија неплодност, туку баш "кармата" е моментот. Кога "нема шанси" да е во него проблемот итн.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Некаде прочитав, најголем дел од жените, девојчињата што имаат проблем со наоѓање асален партнер за брак денешно време, колку и да е иронично, се најблиску до wife material ако такво нешто воопшто постои како генерална работа.

По социјалниве мрежи гледаме кои добиваат внимание. Едноставно мажот ако ја сака ќе најде оправдување. Инаку за секоја има етикета, ако има активен интимен живот оние епитети, ако не е невина непогодна за брак, ако седи мирна или не е интересна или ѝ фали нешто или ливадарка. Да погодиш, никогаш нема да погодиш затоа индивидуална компатибилност е клуч. Тогаш за сѐ има оправдување. Жениве треба повеќе да си држат до себе си, да не трчаат да се мажат, се омажила мома да не седи дома, туку за еден здрав дом и заедница во којашто веруваат. Речиси сум сигурна дека овакви нереални критериуми во целост не поседува ниедна сопруга на женетиве што коментираат, па сепак немам ни најмал сомнеж дека не си се (не можат да бидат) жени и домаќинки на место.

Порано мажите трчале, ги убедувале и искрено не верувам дека имало врска само и само со хименот којшто сега маестрално и се шие ако треба. Еее порано жените биле поербап повеќе знаеле како да замаскираат грешките биле повеќе свесни за својата вредност, не прифаќале маж без занимање и печал како што има случаи денес. Си биле захтевни па мажите се бореле да ги заслужат. Зошто мажи полесно се навлекуваат на гејминг? Оти им се допаѓa и во природата им е да се борат да добијат нешто. Бајките се жив пример, им даваат предизвици задачи за да ја земе царевата ќерка. Сега сѐ е толку лесно за нив.
Познавам многу девојчиња и веќе жени на кои баш ништо не им фали, не можат да се омажат затоа што овие што сакаат "вајф материјал" уствари не знаат што сакаат. Преповлечени, премирни им се, не им се предизвик и киснат така сами.

Јас во 21 век бев сведок каде Македонци со посредници се венчаа, двајцата така "попитоми" луѓе, мене ми беше прво смешно, сега па и не ми е. Си решиле, фамилиите ги споија, си имаат семејство, деца итн.
Автоматски споено мислење:

Некаде прочитав, најголем дел од жените, девојчињата што имаат проблем со наоѓање асален партнер за брак денешно време, колку и да е иронично, се најблиску до wife material ако такво нешто воопшто постои како генерална работа.

По социјалниве мрежи гледаме кои добиваат внимание. Едноставно мажот ако ја сака ќе најде оправдување. Инаку за секоја има етикета, ако има активен интимен живот оние епитети, ако не е невина непогодна за брак, ако седи мирна или не е интересна или ѝ фали нешто или ливадарка. Да погодиш, никогаш нема да погодиш затоа индивидуална компатибилност е клуч. Тогаш за сѐ има оправдување. Жениве треба повеќе да си држат до себе си, да не трчаат да се мажат, се омажила мома да не седи дома, туку за еден здрав дом и заедница во којашто веруваат. Речиси сум сигурна дека овакви нереални критериуми во целост не поседува ниедна сопруга на женетиве што коментираат, па сепак немам ни најмал сомнеж дека не си се (не можат да бидат) жени и домаќинки на место.

Порано мажите трчале, ги убедувале и искрено не верувам дека имало врска само и само со хименот којшто сега маестрално и се шие ако треба. Еее порано жените биле поербап повеќе знаеле како да замаскираат грешките биле повеќе свесни за својата вредност, не прифаќале маж без занимање и печал како што има случаи денес. Си биле захтевни па мажите се бореле да ги заслужат. Зошто мажи полесно се навлекуваат на гејминг? Оти им се допаѓa и во природата им е да се борат да добијат нешто. Бајките се жив пример, им даваат предизвици задачи за да ја земе царевата ќерка. Сега сѐ е толку лесно за нив.
Па тоа е целиот муабет :D Џабе плачат дека денес жените биле материјалистки, кога денес најмалку се гледа материјалното кај мажот, од проста причина што не зависиме од него за леб.
Порано не само жената, цела фамилија нејзина се замарала што побогато да ја омажи, без разлика дали таа потекнува од богата фамилија или не.
Затоа бегалките за сиромашни мажи бегале, за богат ќе ги даделе без проблем :D

Ем им викаме не треба да црнчите само вие, ем пак не чиниме :D
Никако не си :D

Другар бе... :D
SmartSelect_20241209_021039_Chrome.jpg

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.622
Поени од реакции
26.448
Visokite klasi se zamarale za visokoklasni pridobivki, poniskite so poniski, ne bile izzemeni. Procitaj za dowry.

Toa muhamed sho rekol, ne treba da se voshituvas, so ogled na toa sho istoto go misli i za hristijani, a licemerieto e takvo sho ebat kozi.
Drugo interesno sho vika vo kuranot, a e pomalku poznato e deka mladi ubavi momcinja ke gi sluzat tie vo rajot.
Da ne odime to toa deka Turcija, Iran i Pakistan se vo bliska trka za najhomoseksualni muslimanski nacii.
За одредени делови да, треба да му се восхитуваш особено за тоа што како пророк наместо да ги учи следбениците да вртат образи додека ги распнуваат на крстови и ги фрлаат во арени на лавови, да се борат до крај и дека слобода само со меч се постигнува и дека не постои еднаквост.

Da ne odime to toa deka Turcija, Iran i Pakistan se vo bliska trka za najhomoseksualni muslimanski nacii.
Од кај ти е овој податок ?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.419
Па тоа е целиот муабет :D Џабе плачат дека денес жените биле материјалистки, кога денес најмалку се гледа материјалното кај мажот, од проста причина што не зависиме од него за леб.
Порано не само жената, цела фамилија нејзина се замарала што побогато да ја омажи, без разлика дали таа потекнува од богата фамилија или не.
Затоа бегалките за сиромашни мажи бегале, за богат ќе ги даделе без проблем :D

Ем им викаме не треба да црнчите само вие, ем пак не чиниме :D
Никако не си :D
Ти у странство си или тука у мкд?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.419
У мкд. До смрт, се надевам :)
Ако беше у странство сакав да те замолам. Да дојдам да поживеам кај тебе доека да се снајдам, едно 10-20 години.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Исели се бе, шо имаш тука у Вукојебинава. За у Шведска си ти само. Или Норвешка. Или Финска. Или Данска.
Мене ми е арно бе друже, гледаш оти не се жалам :D Кој не му е арно - има место за сите под сонцето ;)

Ако беше у странство сакав да те замолам. Да дојдам да поживеам кај тебе доека да се снајдам, едно 10-20 години.
За што да се снајдеш?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Ќе плачеш после Албанците кога ќе те закачаат и ќе ти свират по улица, ама касно ќе биде.
Де, де, еве не знам како преживеав до сега со Албанците, допрва ли на старост ќе ми свиркаат... од кај знаеш, може сум најгрдата Македонка родена во историјата....
Плус на север нагоре Сиријци ќе ми свиркаат, исто ми се фаќа...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Ќе бараш алфа мажи Македонци, ама касно ќе биде... Можда си најгрдата, а можда и не.
Да си жив и здрав бе, скроз како знаеш да ме изнасмееш, алал!
Него кажи ти, сподели со нас, како иде како алфа мажјак, се наоѓа ли поштена жена за брак?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Па со работа, сместување... Да си поможиме, македонец за македонец :)
Каква врска има тоа со муабетов бе другар? :D

Имат, се навоџат. Сеа да и купам кола одма не можам, али за млеко, леб, цигари, фустан, се навоџа.
За брак реков, не за провод.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Па да се множат Македонци ти вика дечкото, не само да дркаме курац тука со типкање на кајганава.
Па не сум проводаџика... :cautious: Владе за такви работи треба да го повика, не се разбирам јас.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.419
Каква врска има тоа со муабетов бе другар? :D
Мислев дека си во странство, па ти побарав услуга да дојдам кај тебе да поседам едно 10-20 години додека да се снајдам со работа и сместување.
Не е релевантно со муабетов ама колку да знаеш, не сум богат.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.419
Јас сум богат, ќе ви пуштам пари за свадба. Само да има повеќе Македонци и да не се дрка веќе на кајгана. :drk:
Дај пиши ваму број на дебитна/кредитна, име/презиме, expiry date и cvv

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.419

Kajgana Shop

На врв Bottom