Lycamobile Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.697
Поени од реакции
4.075
Не ми се ризикува да платам онлајн пошто еднаш ми ја пробија дебитната а картички за припејд повеќе не се продаваат. o_O
Posledni 12m,plateno preku uniBanka otp stasuva i na 079 se od prva ...

Attachments

Член од
8 октомври 2009
Мислења
780
Поени од реакции
385
Дополни ко така кредит 200 денари во продавница или на бензиска и активирај со порака.
Уште може да се дополни кредит на бензиска? Во Макпетрол?
Јас во две тобако продавници прашав за карички и ми кажаа дека повеќе не се продаваат никаде.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.529
Поени од реакции
2.678
Уште може да се дополни кредит на бензиска? Во Макпетрол?
Јас во две тобако продавници прашав за карички и ми кажаа дека повеќе не се продаваат никаде.
Elektronski kredit ima po benziski (makpetrol).Hartieni vauceri nema vekje.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.065
Поени од реакции
7.731
ОТП не е никаква заштита. ОТП има можност да побара фирмата која наплаќа. Не е заштита од банката за сите трансакции.
Kabo be ne e zashtita?
Pa normalna banka ne prosleduva uplata bez potvrden OTP Code.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.697
Поени од реакции
4.075
ОТП не е никаква заштита. ОТП има можност да побара фирмата која наплаќа. Не е заштита од банката за сите трансакции.
Ok neka nee...jas od povejke banki Stb,Kb,uni,Halk,Nlb sum plajkal ne samo za mene za pobliski, aktivirano i sleden den se javuvam 1212 da ja izbrisat kartickata,nikoj ne se pozalil do sega deka mu falat pari ili nesto slicno,samo sparkase 100%znam deka ne isprajka otp na 079,treba da se javis vo bankata da isklucat taa zastitan 10min, da si platis/kupis paket ,za drugite banki ne znam kako e.
kako i da e posekako ova ke bidat posledni 12m, za preku Mtel ke vidime...

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.453
Поени од реакции
3.554
Kabo be ne e zashtita?
Pa normalna banka ne prosleduva uplata bez potvrden OTP Code.
Ај препрочитај што напишав.
Ok neka nee...jas od povejke banki Stb,Kb,uni,Halk,Nlb sum plajkal ne samo za mene za pobliski, aktivirano i sleden den se javuvam 1212 da ja izbrisat kartickata,nikoj ne se pozalil do sega deka mu falat pari ili nesto slicno,samo sparkase 100%znam deka ne isprajka otp na 079,treba da se javis vo bankata da isklucat taa zastitan 10min, da si platis/kupis paket ,za drugite banki ne znam kako e.
kako i da e posekako ova ke bidat posledni 12m, za preku Mtel ke vidime...
Не знам што не сфаќате. Отп е опција што ја нуди продавачот. Јас ако имам продавница си избирам дали при наплата ќе им барам отп од банката или не. И мене ми беше чудно, ама така работи.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.065
Поени од реакции
7.731
Ај препрочитај што напишав.

Не знам што не сфаќате. Отп е опција што ја нуди продавачот. Јас ако имам продавница си избирам дали при наплата ќе им барам отп од банката или не. И мене ми беше чудно, ама така работи.
NE!!!!!
Prodavacot NEMA shto da nudi i da bara!
Toa go bara Bankata a prodavachot samo ja prosleduva vrskata od kupuvacot do bankata i!
I pri ispravno zavrshena transakcija bankata na prodavachot mu isprajcha potvrda deka e naplateno i deka mozhi da ti go isprati proizvodot ili vo sluchajov aktivira paketot.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.453
Поени од реакции
3.554
NE!!!!!
Prodavacot NEMA shto da nudi i da bara!
Toa go bara Bankata a prodavachot samo ja prosleduva vrskata od kupuvacot do bankata i!
Не е така, тоа ти кажувам. Еве пробај на али експрес порачај дали ќе ти стигне отп. Јас ставав реклами на ФБ не ми стигна ОТП, си купив домен и хостинг, за тоа ми стигна.

I pri ispravno zavrshena transakcija bankata na prodavachot mu isprajcha potvrda deka e naplateno i deka mozhi da ti go isprati proizvodot ili vo sluchajov aktivira paketot.
Ова да.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.065
Поени од реакции
7.731
Не е така, тоа ти кажувам. Еве пробај на али експрес порачај дали ќе ти стигне отп. Јас ставав реклами на ФБ не ми стигна ОТП, си купив домен и хостинг, за тоа ми стигна.

Ова да.
:facepalm::popce:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.519
Поени од реакции
867
Дали овие продавници продаваат само сим картички или може во нив да се портира број на пример?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.519
Поени од реакции
867
Сим картичките од лајка се повлекуваат од многу продажни места по наредна од МТЕЛ (анхоч, бензиски, маркети) па некој дали знае каде може да се набави нов сим?
За другарчер прашувам хахах

Член од
9 јануари 2021
Мислења
965
Поени од реакции
987
Сим картичките од лајка се повлекуваат од многу продажни места по наредна од МТЕЛ (анхоч, бензиски, маркети) па некој дали знае каде може да се набави нов сим?
За другарчер прашувам хахах
Од нигде, ако има некој празна картичка негде од Тобако или некоја продавница, тогаш земи, ама нема појче да најдиш.
Сега ако сакаш директно префрлање на МТЕЛ, нема појче Lycamobile, освен ако имам некој постоечки број што го користи дури не го префрлат на МТЕЛ.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.519
Поени од реакции
867
Еден другар барал во 2 града и одвај нашол од под тезга во еден маркет

Kajgana Shop

На врв Bottom