Lidl маркети и во Македонија

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    262
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
А Лидл во Македонија работи, ако работи каде му се продавниците :) :) :)
Каде што е почнато градење таму и им се продавниците. Ако ти можеш побрзо преземи го Lidl во Македонија и отвори за брзо маркети, што друго веќе да ти пишам стварно јас не знам.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Ти верувај во што сакаш слободна држава е, ама ти пишаа на предходните страни колку време било до отварањето и во Србија. Лидл е гигант и сака се да му биде под конец, има строги стандарди а не земи под кирија работи. Лани имале милијарда ипол профит ;)
Да повторам уште еднаш. Едно е да ја регистрираш фирмата а друго е да купиш плац и на него 2 години, со зборови две години една лопата малтер да не фрлиш. Сигурно и во Србија после две години откако го купиле плацот за првата продавница, му текнало дека треба да направат и дистрибутивен центар. Можеби лани имал милијарда и пол профит ама годинава сигурно нема да имаат, особено после зарибувањето на германски економски мотор. Инаку големите корпорации се одлично место за криење на не работници и правење уште поголеми промашувања.
Автоматски споено мислење:

Каде што е почнато градење таму и им се продавниците. Ако ти можеш побрзо преземи го Lidl во Македонија и отвори за брзо маркети, што друго веќе да ти пишам стварно јас не знам.
Кој сум јас да му кажам на семоќниот Лидл како се води бизнис. Инаку додека тие се влечкаат со градбата на цела една продавница, небаре е атомско засолниште, од спротивната страна се изгради и проработи цел трговски центар и еден куп згради на повеќе ката. Јас само кажувам она што со своите очи го гледам а не она што некој сака да го види. Инаку ако таму има продавница што не одиш да пазариш, еве денес е сабота таман ден за пазарење. :D :D :D :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
Кој сум јас да му кажам на семоќниот Лидл како се води бизнис. Инаку додека тие се влечкаат со градбата на цела една продавница, небаре е атомско засолниште, од спротивната страна се изгради и проработи цел трговски центар и еден куп згради на повеќе ката. Јас само кажувам она што со своите очи го гледам а не она што некој сака да го види. Инаку ако таму има продавница што не одиш да пазариш, еве денес е сабота таман ден за пазарење. :D :D :D :D
Можеби не знам не сакаат за брзо да отворат во Скопје. Можеби имале некој проблеми при градба па оди споро.

Ете во Битола е готов објектот, веројатно само внатре да се среди треба.

1733567522783.jpeg

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Можеби не знам не сакаат за брзо да отворат во Скопје. Можеби имале некој проблеми при градба па оди споро.

Ете во Битола е готов објектот, веројатно само внатре да се среди треба.

Прегледај го приврзокот 437662
Веројатно треба само внатре да се среди, за што ќе им треба најмалку уште една година а можеби и повеќе бидејќи во нивата од тетка му на Максо засега само столбови се никнати а за ѕидовите ќе треба да почекаме уште некоја година :D :D :D.

Инаку за ваша информација на времето и големиот трговски ланец Певец од Хрватска купи неколку плацови во Македонија па дури и успеа да отвори еден објект на патот за Гостивар за набрзо да ја затвори фирмата.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
Веројатно треба само внатре да се среди, за што ќе им треба најмалку уште една година а можеби и повеќе бидејќи во нивата од тетка му на Максо засега само столбови се никнати а за ѕидовите ќе треба да почекаме уште некоја година :D :D :D.

Инаку за ваша информација на времето и големиот трговски ланец Певец од Хрватска купи неколку плацови во Македонија па дури и успеа да отвори еден објект на патот за Гостивар за набрзо да ја затвори фирмата.
Што и да ти пишам ти ќе најдеш влакно во јајцето, нешто за да пишеш нема да го биде.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Што и да ти пишам ти ќе најдеш влакно во јајцето, нешто за да пишеш нема да го биде.
Што волку го браниш Лидл сигурно се спремаш да бидеш шеф таму. Мој совет, барај си друга работа, ќе остариш додека да почнат да работат. :D :D :D :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
Што волку го браниш Лидл сигурно се спремаш да бидеш шеф таму. Мој совет, барај си друга работа, ќе остариш додека да почнат да работат. :D :D :D :D
Не го бранам ме нервира што си запнал дека нема да го биде зошто сеуште нема отворено маркет. Им светеше на глава па знаеш дека нема да го биде?

И ако се вработам што тебе тоа толку ти е проблем?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Не го бранам ме нервира што си запнал дека нема да го биде зошто сеуште нема отворено маркет. Им светеше на глава па знаеш дека нема да го биде?

Касиер ќе бидеш?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.831
Поени од реакции
8.241
Касиер ќе бидеш?
Тоа сигурно не.Ако има нешто за работање што може ќе ми се допадне можеби би размислил.
Само да е понастрана од пари двање земање, за касиер има све и на екран да гледаш ама сум скаран со математика и многу пари.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2021
Мислења
340
Поени од реакции
704

Брат, што се замараш да му реплицираш, бескорисно е, видов ја колку е саат пред месеци, затоа факалависта. Аргументот е не си прошетал повеќе од Лептокарија, Врање итн, затоа чекај он да ти каже како е у супер ултра мега маркети на Малдиви, Хаваи и Дубаи, не се замара он со пазарџии ко нас у дисконти ко Лидл у Коњари. Сеа чекам реакција и стил на смеење или тажно емоџи.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Тоа сигурно не.Ако има нешто за работање што може ќе ми се допадне можеби би размислил.
Само да е понастрана од пари двање земање, за касиер има све и на екран да гледаш ама сум скаран со математика и многу пари.
Тебе ќе стават за главен кодош во продавницата, за тоа имаш одлични предиспозиции :D :D :D

Брат, што се замараш да му реплицираш, бескорисно е, видов ја колку е саат пред месеци, затоа факалависта. Аргументот е не си прошетал повеќе од Лептокарија, Врање итн, затоа чекај он да ти каже како е у супер ултра мега маркети на Малдиви, Хаваи и Дубаи, не се замара он со пазарџии ко нас у дисконти ко Лидл у Коњари. Сеа чекам реакција и стил на смеење или тажно емоџи.
А ти си прошетал подалеку од наведените места па да кажеш нешто против? Јас убаво ги наведов причините зошто Лидл нема кај нас да успее. Доколку имаш подобри аргументи слободно изнеси ги наместо да кенкаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom