Стапици за глувци и стаорци- импровизирани и без отрови/хемикалии

Член од
17 ноември 2013
Мислења
23
Поени од реакции
11
Ми се имаат одлепувано доста, најпрактично е отров ама неможев да ставам ради детево, па морав стапици ама рачунај куќа кај што влегол глушец глувци не е веќе тоа, они копаат канали и швајцарско сирење ги праат ѕидовите на фасадата, тоа или продавај или руши еднаш влегле стално ќе влагат преку исти канали .:toe:
Леле сега паника :vozbud: значит немат да имаме спас. Особено па стара куќа, офф. Глушецот уште не е фатен на стапицата... Ќе морам значи да ставам и лепак...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.681
Ја уште чекам реакција од некој...
Очајна само што и предложи како решение да си ја сруши куќата :rolleyes:
Еве се убија луѓево куќи рушејќи зашо имаа наезда на глувци.
Не ќе прочиташ нешто паметно од неа, каква реакција сакаш.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.783
Поени од реакции
2.955
Ја уште чекам реакција од некој...
Очајна само што и предложи како решение да си ја сруши куќата :rolleyes:
Абе да е еден арно ама не е, кога ќе видиш еден, рачунај дека се кријат по дупки уште 10 фамилии по 7. Зборам од искуство :toe:
Стара куќа не е за живот, едино викендичка може се трпат глувци за еден викенд(мада и тоа е дискутабилно, ја не би), ама нон стоп, :shook:гадно е и нехигиенски:eek:, глувците се носители на токсоплазма, скоро сите и ја пренесуваат преку фецесот гомната кои ги серат буквално сегде и многу, личат на црни мали како зрна од ориз тврди, може и во кујна кај што се спрема храна да ги серат и тоа се качуваат насекаде лазат, тие по ѕидови лазат, не па по плакари кујнски, тоа не е ништо за нив.:pov::pov::pov:
Автоматски споено мислење:

Заборавив да спомнам многу куќи порано немаат ставано бетонска плоча, а дрвото како материјал трули со време и така што тоа е проблем кај многумина, а и преку фасадата доаѓаат, они копаат канали и куќата ја прават швајцарско сирење, еднаш влегле ли, стално преку исти канали и патчиња ќе си влагаат. Жално ама тоа е, мажот ми ги затвори дупките во купатило и кујна мислевме од одводот влегуваат, со гипс ги загипсира, зашто кога дојдовме од странство, ставивме нова машина за перење во купатило, и мајсторот бушеше ,ги снема на 4 месеци одкако загипсира, арно ама потоа пак се појавија од не знам каде, нема спас.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2013
Мислења
23
Поени од реакции
11
Абе да е еден арно ама не е, кога ќе видиш еден, рачунај дека се кријат по дупки уште 10 фамилии по 7. Зборам од искуство :toe:
Стара куќа не е за живот, едино викендичка може се трпат глувци за еден викенд(мада и тоа е дискутабилно, ја не би), ама нон стоп, :shook:гадно е и нехигиенски:eek:, глувците се носители на токсоплазма, скоро сите и ја пренесуваат преку фецесот гомната кои ги серат буквално сегде и многу, личат на црни мали како зрна од ориз тврди, може и во кујна кај што се спрема храна да ги серат и тоа се качуваат насекаде лазат, тие по ѕидови лазат, не па по плакари кујнски, тоа не е ништо за нив.:pov::pov::pov:

Заборавив да спомнам многу куќи порано немаат ставано бетонска плоча, а дрвото како материјал трули со време и така што тоа е проблем кај многумина, а и преку фасадата доаѓаат, они копаат канали и куќата ја прават швајцарско сирење, еднаш влегле ли, стално преку исти канали и патчиња ќе си влагаат. Жално ама тоа е, мажот ми ги затвори дупките во купатило и кујна мислевме од одводот влегуваат, со гипс ги загипсира, зашто кога дојдовме од странство, ставивме нова машина за перење во купатило, и мајсторот бушеше ,ги снема на 4 месеци одкако загипсира, арно ама потоа пак се појавија од не знам каде, нема спас.

Добро а нели служба за дератизација помага во решавање на ова?? Јас сум стварно испаничена после ова..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.840
Поени од реакции
10.758
Добро а нели служба за дератизација помага во решавање на ова?? Јас сум стварно испаничена после ова..
Добро.. а, што мислиш дека службата за дератизација ќе им прави?
IMG_0689.jpeg

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.783
Поени од реакции
2.955
Па не само испаничена јас од што бев под стрес не можев да спијам, станувам за во купатило сред ноќ ставам нога на папуча глушец ми трча испод кревет, вриштам се вртам со глава на лево друг трча се крие позади ормар, одам во спална се преместуваме со син ми, ја викам и баба да спие со нас на спалната, син ми и баба ми си хрчат, јас со тахикардија неможам да спијам седам со упалена сијалица и гледам како глувче весело си скока внатре во стапицата и си грицка саламче а стапицава не се затвара, абе мака нема од мене, земам папуча на нишан ми е клуксата, чекам да влезе, си влага и мавам се затвара,штрак со глувчето со главата надвор а телото внатре заглавено на влез еве дур пишувам се потресувам,
и веднаш заминав кај бабата друга во Скопје, со син ми, а по месец дена магично се помирив со сопругот и заминав странство, со кој што можеби и немаше да се помирам, да не ми влегоа наезда на 1000 глувци, во куќата во која што сум родена во Велес и во која 30 години жив глушец не сум видела, едино како дете мало се сеќавам имаше, 7 години имав, но оттогаш немало, а сега зовриена куќа не знам стварно чудо едно, во комшии имаме многу напуштени куќи на гастарбајтери во странство, до нас има куќа која ја продаваат веќе добри 25 години и разрушена е со искршени прозорци можеби и од таму идат. Не да те плашам но јас имам уплав од глувци. Стави отров и види како ќе биде, но ако не се затнат дупките од каде што влегуваат ништо не правиш, зависи колку дупки и канали ископале и од самата градба на куќата,( дедо штедел и ја направил резил, со ефтини материјали и без бетонска плоча)повеќе фактори се во прашање, мојата куќа нема бетонска плоча и јас сум си свесна за проблемот, затоа и реков ефтино направена куќа, приплескана на времето тоа пиши пропало, поарно сруши ја и у двор напрај си нова одколку да се мачиш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367

Ke si zemite edna macka kantarka i nema da ja razgalvate so kupecka hrana, ke i potfrlas nekoja korka kolku da se vrtka niz dvor. Ke gi potamani site ;)

I za tebe isto vazi. Macka kantarka :toe:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.840
Поени од реакции
10.758
Ke si zemite edna macka kantarka i nema da ja razgalvate so kupecka hrana, ke i potfrlas nekoja korka kolku da se vrtka niz dvor. Ke gi potamani site ;)

Може и загар да пробаат :ROFLMAO:
Мојов ги тамани ко од шала..

едит: додуша и мачки средува :pos:
малце психопат ми е :pos:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.783
Поени од реакции
2.955

Еее владе да видиш само колку мачки има у комшии ќе се чудиш, врие мачки, плус имам мачка 15 години стара е, баба си ја рани, може ја мрзи да лови, ама битно има таму е на терен, останативе мачки секоја вечер кантите ги расфрлаат, кесиња кинат за ѓубре, да јадат. Не знам ама ете не вршат работа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Може и загар да пробаат :ROFLMAO:
Мојов ги тамани ко од шала..
Macka si e macka, po difolt e lovec taa. Nekade procitav deka najopasen lovec vo prirodata e najobicnata domasna macka. Taa lovi za da lovi, a ne deka e gladna ili ne znam so. A nesto mrda i i go fakja okoto, igrata mozi da pocni :sneaky:
A ne gi jadat be kolku so imam zabelezano, onaka ke gi fatat, ke se pofalat deka fatija, ke se setkaat so glusecot vo usta uste ziv i ko ke mu se smaci ke go udat i ke ti go ostat pred vrata :D

Еее владе да видиш само колку мачки има у комшии ќе се чудиш, врие мачки, плус имам мачка 15 години стара е, баба си ја рани, може ја мрзи да лови, ама битно има таму е на терен, останативе мачки секоја вечер кантите ги расфрлаат, кесиња кинат за ѓубре, да јадат. Не знам ама ете не вршат работа.
Koj znaj so macki imate vie vo Veles, ozraceni nekoj :cautious:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.312
Поени од реакции
7.668
tebe isto vazi. Macka kantarka
Каква ти е оваа мачка кантарка?

Не сите мачки исто се однесуваат. Во комшии имаа фатено глушец (на лепак). Донесоа една мачка од кај комшиите, ништо не му направи. Донесоа друга од друг комшија, ни таа ништо не му направи, дури не се ни приближиле до глушецот.
Е третата, женка, од улица од друга населба донесена, партали го направила. После тоа, си ја чуваа и хранеа неколку комшии, а она знаела пред врата да им остави, гуштерче, глувче, гулаб.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Macka si e macka, po difolt e lovec taa. Nekade procitav deka najopasen lovec vo prirodata e najobicnata domasna macka. Taa lovi za da lovi, a ne deka e gladna ili ne znam so. A nesto mrda i i go fakja okoto, igrata mozi da pocni :sneaky:
A ne gi jadat be kolku so imam zabelezano, onaka ke gi fatat, ke se pofalat deka fatija, ke se setkaat so glusecot vo usta uste ziv i ko ke mu se smaci ke go udat i ke ti go ostat pred vrata :D

Koj znaj so macki imate vie vo Veles, ozraceni nekoj :cautious:
daleku najopasen lovec... treba da vidis sto pravi na zmii, ostaj gluvci...

plus e i edini predator sto ubiva radi zabava.

Каква ти е оваа мачка кантарка?

Не сите мачки исто се однесуваат. Во комшии имаа фатено глушец (на лепак). Донесоа една мачка од кај комшиите, ништо не му направи. Донесоа друга од друг комшија, ни таа ништо не му направи, дури не се ни приближиле до глушецот.
Е третата, женка, од улица од друга населба донесена, партали го направила. После тоа, си ја чуваа и хранеа неколку комшии, а она знаела пред врата да им остави, гуштерче, глувче, гулаб.
epa toa e... ako e razgalena macka rastena na kupecka hrana nisto.... kantarka sto vika vlade e demon za takvite... se duri ja kontorliras so po malki hrana i ostavis da si lovi za sebe ke ti vrsi rabota... ili mozes edno vakvo da si zemes

images.jpeg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom