Македонска берза

Член од
31 август 2017
Мислења
263
Поени од реакции
187
И да се рестартира Бетон, мислам дека нема овде леб за малите акционери, освен ако побарувањата не се поголеми од долговите на фирмата. Од досегашните искуства со АД што завршиле во стечај, акционерите останале со прстот во уста. Барем таков беше случајот со Топлификација, Охис, Бетон-Штип. Ако има позитивни искуства еве некој нека сподели.
Tocno....ama toa e koga kleptomani gi vodat firmite i drzavata ....za nekoj mesec ke se znae dali ke ostane svetloto ili ke treba da go barame posledniot "mohikanec" koj ke go izgasne

Член од
1 февруари 2016
Мислења
299
Поени од реакции
249

Во Мк да си банка, аптека, или кладилница, и ич не ти е гајле што си пропуштил биткоин 2010

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2016
Мислења
299
Поени од реакции
249
Отпорот кај НЛБ попушта и корекцијата веќе е во тек. Се што е над 47к е преплатено, со се 4ти квартал, така да гледам стабилизација на 46.500 ~ 47k

Член од
20 декември 2021
Мислења
204
Поени од реакции
232
Отпорот кај НЛБ попушта и корекцијата веќе е во тек. Се што е над 47к е преплатено, со се 4ти квартал, така да гледам стабилизација на 46.500 ~ 47k
Poarno prognozive zacuvaj si gi vo sebe, korekciive naopacki se odvivaat,parive od MTUR uste dolgo ke se vo igra.

Член од
1 февруари 2016
Мислења
299
Поени од реакции
249
Poarno prognozive zacuvaj si gi vo sebe, korekciive naopacki se odvivaat,parive od MTUR uste dolgo ke se vo igra.
Напротив, прогнозите треба да се пишуваат јавно, и да се стои зад своите пресметки, така се гради интегритет, пробај и ти ако смееш/знаеш. За кмб гледам мојата прогноза ти одговара

Член од
20 декември 2021
Мислења
204
Поени од реакции
232
Напротив, прогнозите треба да се пишуваат јавно, и да се стои зад своите пресметки, така се гради интегритет, пробај и ти ако смееш/знаеш. За кмб гледам мојата прогноза ти одговара
Ke odgovara na 26 k za KMB koga ke dojde ne za dolgo,presmetkite od dobivka mnogu ne igraat uloga za da se predvidi-ocekuva-planira.Ovde klucna uloga e kesot sto se vrti vo golemi kolicini i zatoa nepredvidliv ke e rastot ne samo za KMB tuku i za site ostanati moze so malku zadocnuvanje.

Член од
1 февруари 2016
Мислења
299
Поени од реакции
249
Кој купил купил, за добрите дечиња иде зелен Дедо Мраз за Нова Година:

КМБ 31к
ТНБ 54к
СТБ 2.5к

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Дечки здраво

Нов играч сум на овој терен, со скромно портфолио од неколку акции на Нлб Љубљанска Банка, Словенија и Реплек од нашите. Во план ми е да го зголемувам портфолиото со тек на времето.
Следно ја меркам ТТк нашиве и Крка од странските.
Фармацевтските компании ми се најпогодни за инвестирање, а ТТк сакам да ја фатам додека сеуште и е ниска цената.
Гледам Телеком ко да се труди да мрдне од мртва точка, иако со години е на приближно ова ниво на цена. Се мислам дали да купам некоја скромна количина од 10тина акции или лоша ми е идејава со Телеком?

Член од
24 октомври 2024
Мислења
11
Поени од реакции
5
За од телеком ти е лоша идејата, и да има некој раст нема да биде како со акциите и дивидендниот принос од НЛБ и фармацевските компании арна ти е насоката не мора да се насочуваш на сите страни, и јас го имам сличното портфолио банки и фармација за 6 месеци имам раст од 9% што мислам дека е одлично.

Член од
23 февруари 2019
Мислења
306
Поени од реакции
308
Дечки здраво

Нов играч сум на овој терен, со скромно портфолио од неколку акции на Нлб Љубљанска Банка, Словенија и Реплек од нашите. Во план ми е да го зголемувам портфолиото со тек на времето.
Следно ја меркам ТТк нашиве и Крка од странските.
Фармацевтските компании ми се најпогодни за инвестирање, а ТТк сакам да ја фатам додека сеуште и е ниска цената.
Гледам Телеком ко да се труди да мрдне од мртва точка, иако со години е на приближно ова ниво на цена. Се мислам дали да купам некоја скромна количина од 10тина акции или лоша ми е идејава со Телеком?
Јас би се воздржал сега од купување барем додека не се истрошат парите од претумбациите во МТУР.

Член од
1 февруари 2016
Мислења
299
Поени од реакции
249
МП кој има фрее кеш блазе си му. После Јануари и 4 квартал на 100к ќе биде ефтинка.

Kajgana Shop

На врв Bottom