стигнавме до то сите да сме на иста трибина за било која екипа ко ќе играт.
A ko ke igrat megu sebe nekoj ekipi za koj ke se naviva ? Cisto informativno . Abe ne igrajte deka navivaci ke isprat kriva drina , ko ova se politicki raboti , vidi na obicni utakmici koja brojka ja imat site grupi i ova samo mozi donesi totalen kolaps na scenata koga NG nemat ni brojnost , ni finansiski se mokni , ni ideoloski znat tocno za sho se .
Inaku mnogu pravobraniteli , dusegriznici ima nekako i samo se barat odgovori od drugite ( oti komiti ne izlegle so stav , oti kumani ja prekinale , oti ckembari bile 2 koli , oti fa imale smena na generacija ) a skoro nikoj ne gleda vo svojot dvor . I retorikata e mnogu pogresna za na site utakmici, da mu pokazime na seljacite , da gi izgazime , dominacija , namesto da se spomnuva klubot i da se vsadva ljubov kon nego a ne protiv drugite , a isto nisto posebno ne se desava na utakmicite , nema sansa za napadi itn . Me interesira oti na kolektiven sport za mk repka oti ne odite da iskazite stavoj namesto da gi koristite klubojte za da go naprajte to ko nema ni publika na stadioni , sali , ni davat prenosi negde , ni nisto , a na repka e sansa