Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 10.556
- Поени од реакции
- 26.307
Аааа добар си ти. Тоа беше границата за 2001. Сега границата е мост Влајко, Камен Мост и надвозникот кај Коце Металец и Сениќ.Добро е ЉуБчо. До Групчин да пресечеме у новово федерално преуредување?
Автоматски споено мислење:
Брат 100 пати сме го праеле муабетов и веќе ме нервираш со ова поштено размислување.Епа све додека вака размислувате ќе има вакви работи како вечерва.
Дали оваа држава има полиција, војска? Институции? Дали знаеле дека ќе имаат огромна прослава и дека е можно да се случат овие работи? Нормално дека знаеле, не ти треба тебе Џејмс Бонд да дојде и да ти го каже ова. Фино лепо ја вадиш цела сила што МВР ја има моментално, ја распоредуваш секаде низ град, и при првото дивеење даваш наредба за апсана и применување на сила. Како може МВР да функционира беспрекорно кога се работи за протести на Македонци, а сега никаде ги нема. Лупаш маваш од земја, апсиш масовно со илјадници луѓе и маваш високи казни. Тоа требаше МВР да го направи, да си ја сработи платата.
Како можеш вакво нешто да очекуваш кога сигурен сум дека и сам знаеш 90% од обичните џандари што се . Сигурен си дека Фатмир ќе даде наредба да го излупа Африм затоа што пали каурски знамиња ?
Ете дадоа пример погоре од 97ма кога немаше шошо у МВР. И затоа после 2001 ни го зачукаа баднетерово мнозинство.
Ако примети и јас погоре од твојот пост го пишав ова дека сега може е идеално време у светскиов хаос да им влеземе јако (сигурно и Србија, Црна Гора и Грција ќе им рипнат) ама сега немаме институции што ќе работат за нас.
Не знам ни зашто ти го пишувам ова кога и сам знаеш шошо и северџан како ги бранеа националните интереси во споровите со Грција и Бугарија.
Последно уредено: