Што слават Албанците на 29-ти ноември?...Кој ги врти денес е 29. ноември ...
Се додека на калето се вее американското знаме и на негово место не биде заменето руското тоа малцинство кое прави проблеми ќе си ја тера својата кауза понатаму.Оваа тема од вчера вечер перфектно ја отсликува и реалната слика на „соживот“ у државичево. Од една страна Македончето, доминантно на темава, а меѓусебно поделено по разни основи, се препукува меѓусебно околу тоа кој бил повеќе присутен 2001. Мене како тетовчанец и директен сведок на случувањата, воопшто не ми е битно дали некој бранител е од Скопје, Битола или Прилеп.
А од друга страна го имаш малцинството кое што си ја тера својата кауза без око да им трепне. Сигурен сум дека читаат овде и ни се смеат.
Автоматски споено мислење:
У меѓувреме гледам уапсени 8 души. Значи следен потег на браќава ќе бидат масовни протести и барање правда за уапсените.
Фуркан го има негде, се јави да ги осуди вчерашните настани, жив ли е? Или ќе се јави сега после апсењево?
Ако вистински веруваш така... мислам дека треба малку повеќе да пратиш гео политика.Се додека на калето се вее американското знаме и на негово место не биде заменето руското тоа малцинство кое прави проблеми ќе си ја тера својата кауза понатаму.
А тек Сусаро коа ќе види, ќе полуди. Ај да го тагнам да ја гурнеме работава @SussaroСолзи ми потекоа од смеење. Да жив и здрав Тигре.
Што мислиш зошто русите го купија солунското а кинезите атинското пристаниште?Ако вистински веруваш така... мислам дека треба малку повеќе да пратиш гео политика.
Западот до сега не има премногу пати преебано. Но исто така и ради нив сме „стабилна“ држава.
Истокот е можеби по нормална опција но не и Русија. Русија, барем од она што го знам и сум прочитал, ништо добро не и мисли на Македонија. Нека не те лаже моментот дека се православни.
пс: На крај на денот, се е интерес.
Србија до вчера им беше дежурниот виновник. Од кога видоа интерес и можност за вртење пара, сега им стануваат најдобар партнер... Ние тука џабе веземе. Ако некој има интерес од тебе, или ќе те изигра или ќе те преебе. А ние какви што не дал Господ утепани од сите страни, не дупи кој стигне.
Од каде Солунско пристаниште е купено од Руси? Пристаништето во голем процент е во сопственост на бродската компанија CMA-CGM која е воедно француска бродска компанија за транспорт.Што мислиш зошто русите го купија солунското а кинезите атинското пристаниште?
Слабо си информиран:Од каде Солунско пристаниште е купено од Руси? Пристаништето во голем процент е во сопственост на бродската компанија CMA-CGM која е воедно француска бродска компанија за транспорт.
Epa ok de, na toa neka ostane.. ti ma tvoe, jas na moe. PozdravЗшто да осудуемо нешто што сакамо?
Сфи да умрете!
Еве зошто се купени двете пристаништа:Ако вистински веруваш така... мислам дека треба малку повеќе да пратиш гео политика.
Западот до сега не има премногу пати преебано. Но исто така и ради нив сме „стабилна“ држава.
Истокот е можеби по нормална опција но не и Русија. Русија, барем од она што го знам и сум прочитал, ништо добро не и мисли на Македонија. Нека не те лаже моментот дека се православни.
пс: На крај на денот, се е интерес.
Србија до вчера им беше дежурниот виновник. Од кога видоа интерес и можност за вртење пара, сега им стануваат најдобар партнер... Ние тука џабе веземе. Ако некој има интерес од тебе, или ќе те изигра или ќе те преебе. А ние какви што не дал Господ утепани од сите страни, не дупи кој стигне.