Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
26 јануари 2020
Мислења
999
Поени од реакции
1.299
Рашфорд во некои подобри времиња би бил на исто рамниште со Македа, а од Чичарито ќе учи како треба да се бори во напад и шиба голчина на контото и да се чуди како човече од 60кг со две вреќи цименто на него се снаоѓа против ГОЛЕМИ дефанзивци.

Член од
13 август 2023
Мислења
1.035
Поени од реакции
2.564
Периодот му е раскрсница на Рашфорд. Или ќе се поправи и ќе фати континуитет да биде како што очекуваат сите од него, или ќе паѓа во депресија и ќе биди Лингард 2 дел.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.116
Поени од реакции
7.080
Рашфорф имал 27 години а уште чекате да биде играч од него :pos:

Толку е постот, секој втор збор у фан клубов е Рашфорд, па си викам ај 23-4 години има може ќе го биде а типот полека треба да се спрема за пензија за некоја сезона :icon_lol:

Член од
29 октомври 2023
Мислења
621
Поени од реакции
870
Периодот му е раскрсница на Рашфорд. Или ќе се поправи и ќе фати континуитет да биде како што очекуваат сите од него, или ќе паѓа во депресија и ќе биди Лингард 2 дел.
Еве 2-3 години си викам раскрсница му е и никако да мине до семафорот ќе да е.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.131
Поени од реакции
1.737
Да го споредуваш Рашфорд со Азар ти е исто како да го споредуваш Џарод Боувен со Рашфорд (иако последниве години и ова е дискутабилно)
Играч од Вест Хем, мид тејбл клуб.
Линк
1:40 па натаму.

Од 2021 сезона па наваму Боувен 158 утакмици 45 голови 29 асистенции. Рашфорд 142 утакмици 41 гол и 19 асистенции.
Не дека сум придавал некогаш многу значење на бројки и статистики, ама компарацијава е апропо муабетов со Азар и Рашфорд. Речиси слични бројки а сите знаеме дека во реалност и на терен не е така, па еве чисто да доловиме дека некаква статистика не те прави подобар играч, исто како што Боувен не го прави подобар од Рашфорд севкупно(дискутабилно е ова последниве сезони) ниту пак Рашфорд не е подобар од ПЛ Азар.
Ja reshi rabotata sega so prakanje na klip od jebeni mark goldbridge :pos:. Se soglasuvam deka statistika moze da se cepka i da ne prestavuva vistinska slika, i u nitueden slucaj ne rekov deka rashford bil podobar igrac od hazard. Samo potencirav za percepcijata na dvajcata kolku e kontrastna a kolku slicni brojki imaat izvadeno vo PL. Ne se soglasuvam i prifakam disrespectot sto go jade marcus, totalno otpishan od fan bazata i obvinet za neuspehot sto go imame godinive, i izgnoriran pridonesot sto go ima napraveno do sega kon klubot vo nevozmozni uslovi na glazer ownership, treneri menjanje sekoi 2-3 godini itn. Its okay ne mora da go sakas ali spored mene ima zasluzeno respect i ne dobiva ni 10% od kolku so zasluzuva.
Bowen sporedbava primer, kolku moze da e poveke izvadena od kontekst, si zimas statistika vo period koga odgovara na agendata t.e poentata sto sakas da ja dokazes i ja plasiras na medium so povekje od milion subscribers. Ne gleam kako e ova so rashford i hazard slicno, sporedbata tamu e bukvalno vo celata nivna kariera dodeka bea vo ista liga, ne znam kako moze inaku da se sporedat, edino koga ke ja zavrsi karierata i rash pa da se vidi koj e kade ama do togas mozeme samo da sporedime kako se snasle vo istata liga dvajcata. :toe:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.994
Поени од реакции
10.323
Ja reshi rabotata sega so prakanje na klip od jebeni mark goldbridge :pos:. Se soglasuvam deka statistika moze da se cepka i da ne prestavuva vistinska slika, i u nitueden slucaj ne rekov deka rashford bil podobar igrac od hazard. Samo potencirav za percepcijata na dvajcata kolku e kontrastna a kolku slicni brojki imaat izvadeno vo PL. Ne se soglasuvam i prifakam disrespectot sto go jade marcus, totalno otpishan od fan bazata i obvinet za neuspehot sto go imame godinive, i izgnoriran pridonesot sto go ima napraveno do sega kon klubot vo nevozmozni uslovi na glazer ownership, treneri menjanje sekoi 2-3 godini itn. Its okay ne mora da go sakas ali spored mene ima zasluzeno respect i ne dobiva ni 10% od kolku so zasluzuva.
Bowen sporedbava primer, kolku moze da e poveke izvadena od kontekst, si zimas statistika vo period koga odgovara na agendata t.e poentata sto sakas da ja dokazes i ja plasiras na medium so povekje od milion subscribers. Ne gleam kako e ova so rashford i hazard slicno, sporedbata tamu e bukvalno vo celata nivna kariera dodeka bea vo ista liga, ne znam kako moze inaku da se sporedat, edino koga ke ja zavrsi karierata i rash pa da se vidi koj e kade ama do togas mozeme samo da sporedime kako se snasle vo istata liga dvajcata. :toe:
Такој си е пиши им за дриблинзите што ги има цигото наш. :D

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.131
Поени од реакции
1.737
Не знам што прави на тренинг, му судам од она што го прави на терен. За парите што му се дадени, треба секогаш да биде во топ 3 најдобри играчи на терен, зашто нели, платата би требало да го рефлектира квалитетот на играчот. На исти пари е како Салах, како Халанд. Играчи кои на своите тимови им донесоа ПЛ и ЛШ.

За интезитет, зборам за целокупната негова игра, очекувам да брка напред, да антиципира каде ке падне топка, да иде на дуели кои се 50-50, а не да бега од секоков физички контакт. Го гледам Диало пред некој ден, ликот против Лестер им зеде топка со глава на централните, апсолутно најмалиот човек на теренот. Против ПАОК исто со чист инает зеде топка од дефанзивец, и даде гол. Гледаш дека кај едниот има жар за игра, кај вториот, ко што тренерот вели, he has to want it. Ето тоа ми е проблемот со Рашфорд, што не иде 100%. Имаше Рашфорд една утакмица сега скоро под Тен Хаг, ликот буквално по секоја топка трчаше. Тоа да го прави секој меч, нема да имам никаков проблем со него. Но очигледно, дали самиот бира, дали не е во физичка можност ова да го прави констатно, факт е дека има опиплива разлика во тоа како игра од меч во меч.

Oва со трчањево не е од пред 2-3 утакмици, Рашфорд си го има ова повремено од 2020-та навака.
A kade e klubot otkako potpisa rashford nov dogovor? Dali ti e on kriv sto ja imavme najloshata sezona vo istorijata na klubot vo PL? Rashford ti e kriv sto ten hag go izigra najlosiot fudbal ubedlivo sto sum go gledal eden tim na junajted da go igra, gubese 4-0 od ekipi ko palas brentford brajton, ispadna u grupna faza LSH. Ednostavno ne mozam da razberam kako nekoi lugje go gledaat haosov na teren sto go igravme lani i vikaat aa kaj e tuka rashford da trca nazad. Sezonava taman pocna da fakja nekoj ritam, ten hag ili go vadese na poluvreme, ili mu menuvase pozicija bukvalno u 3 meseci go izigra na sekoja pozicija vo napad, iako pokaza od kade e najdobar i moze da dava golovi. Mislam deka @Shteff Mathers e spot on so toa so napisa gore. Igrachi sami po sebe ne nosat CL, PL, imaat cel tim pozadi niv sto gi pravi uspesni indivudalci, mislam za toa ubavo ti kazuva i sto u najdobrite denovi na pool van dijk bese najblizu do ballon d'or i eve sega rodri osvoi za city.
Ke povtoram pak, ne moras da go sakash ili da imas ne znam kakvo mislenje za nego, dovolno e da go pocituvas so samoto toa sto go ima napraveno do sega i da ne go seresh ili da posakuvash karierata da mu propadne. Rabotive so gi pisa vo prvata recenica site gi praveshe vo prvata sezona pod ETH, toa bese pred godina i pol. Ako mislis deka za godina ipol igrac moze da zaboravi fudbal da igra, togas dzabe pravime muabet.
p.s se kladam ako skrolnam nazad do 2023 koga vleze u serija posle svetskoto i dogovorot mu istekuvashe letovo deka ke najdam post kako vikash da mu dadat dogovor da ne si igraat igracki :D ama ajde

Од тука кариерата само надолу. Може да се кладиме во што сакаш.
Neka trepka ova tuka, osekjam kje se vrakjame na postov. Kladbi detski na forumi ne pravam, ako si od sk kazhi ke se sobereme na pivo da go gledame rashy pa kje podademe ruka :ајнапиво:

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2023
Мислења
621
Поени од реакции
870
Такој си е пиши им за дриблинзите што ги има цигото наш. :D
Абе трола типот,нема шанси да е со таков став, за 300000 неделно онакво незалагање заслужувало респект, тој ќе има респект секогаш ако си оди пример, така пример би покажал и тој респект према навивачите,вака мислам дека тоа непочитување е взаемно, прво си ја бутна формата поради лични одлуки, потоа доби време и подршка од навивачите со газот не мрдна да го промени тоа.
Автоматски споено мислење:

A kade e klubot otkako potpisa rashford nov dogovor? Dali ti e on kriv sto ja imavme najloshata sezona vo istorijata na klubot vo PL? Rashford ti e kriv sto ten hag go izigra najlosiot fudbal ubedlivo sto sum go gledal eden tim na junajted da go igra, gubese 4-0 od ekipi ko palas brentford brajton, ispadna u grupna faza LSH. Ednostavno ne mozam da razberam kako nekoi lugje go gledaat haosov na teren sto go igravme lani i vikaat aa kaj e tuka rashford da trca nazad. Sezonava taman pocna da fakja nekoj ritam, ten hag ili go vadese na poluvreme, ili mu menuvase pozicija bukvalno u 3 meseci go izigra na sekoja pozicija vo napad, iako pokaza od kade e najdobar i moze da dava golovi. Mislam deka @Shteff Mathers e spot on so toa so napisa gore. Igrachi sami po sebe ne nosat CL, PL, imaat cel tim pozadi niv sto gi pravi uspesni indivudalci, mislam za toa ubavo ti kazuva i sto u najdobrite denovi na pool van dijk bese najblizu do ballon d'or i eve sega rodri osvoi za city.
Ke povtoram pak, ne moras da go sakash ili da imas ne znam kakvo mislenje za nego, dovolno e da go pocituvas so samoto toa sto go ima napraveno do sega i da ne go seresh ili da posakuvash karierata da mu propadne.

Neka trepka ova tuka, osekjam kje se vrakjame na postov. Kladbi detski na forumi ne pravam, ako si od sk kazhi ke se sobereme na pivo da go gledame rashy pa kje podademe ruka :ајнапиво:
Брееј,меѓу редови рипаш колку себичен бил,колку шанси утнал, не носи еден играч трофеј ама еден играч може да биде причина за да се подобри тимот и нештата да тргнат во правилна насока. А уствари ако не е предвиден за нешто големо да биде лидер на тимот, голгетер предводник алфа и омега,па нека му дадат 70к неделно и притисокот ќе си го намали од себе и ќе игра помалку и ќе биде одморен,а ние парите да ги дадеме на некој што е по пргав,што сака да напредува да биде лидер и се што Рашфорд не беше. Топ играчите и голгетери во светот зимаат толку пари.Интернетот се смеееза тоа ние што плаќаме а што добиваме.

Последно уредено:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.131
Поени од реакции
1.737
Koj znae sto se ke iskoci posle nekoja godina za kelchoto, ono sega sto sve ne se shushka za treninzite i kako ronaldo go baniral od soblekuvalnata, holangjanive koj od koj pogolem sociopat. Kako izdrza 2.5 sezoni vo junajted samo on i glejzeri znaat.

Брееј,меѓу редови рипаш колку себичен бил,колку шанси утнал, не носи еден играч трофеј ама еден играч може да биде причина за да се подобри тимот и нештата да тргнат во правилна насока. А уствари ако не е предвиден за нешто големо да биде лидер на тимот, голгетер предводник алфа и омега,па нека му дадат 70к неделно и притисокот ќе си го намали од себе и ќе игра помалку и ќе биде одморен,а ние парите да ги дадеме на некој што е по пргав,што сака да напредува да биде лидер и се што Рашфорд не беше. Топ играчите и голгетери во светот зимаат толку пари.Интернетот се смеееза тоа ние што плаќаме а што добиваме.
Drugar totalno imash promaseno izgleda ulogata na edno krilo vo timot, ili pa si rastel u vreme na ronaldo mesi i mislis deka krilo treba da ti dava po 30 gola u sezona i toa deka e standard. Ne e predviden da e lider, golgeter, alfa i omega, koga mu go dadoa dogovorot imase 25 godini, na edna raka se brojat krila u svetski fudbal sto go imaat ova dostignato na 25. Vo lanskiot junajted donesi i 11 najdobri igracu u svet pak ke bevme istoto sranje sto go gledase. So parive muabetov e tolku retardiran, sto kur ima tebe da ti menja percepcija za igrac dali bil na 70 k ili 700k? Ne sprecuva toa nesto da doneseme drugi igraci? Sekoe leto trosime po 200m. Me zabole kurot za sto se smee internetot iskreno, marcus spored mene ima dokazano deka vo sistem kaj sto se igra kako tim i ima pozitivna atmosfera deka moze da bide zverka, toa go imase samo pod Ole i malku pod ten hag, tolku. Amorim i mene mi deluva deka ima mnogu slicni atributi kako Ole samo sto e mnogu tehnicki podmacka i mislam deka za maks 6-12 meseci nema da gi poznavate igracive sto gi rugate od rashford, maguire, mount, zirkzee, ugarte, hojlund pa nataka.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.775
Дали е Марк Голдбриџ, Романо, Орнстин или некој друг јутубер е тотално небитно. Бројките се тие. Намерно ти постирав статистика за чисто да ти се долови дека бројките не секогаш даваат реална слика како што сакаше горе да претставиш, демек еве Рашфорд е еднакво добар или подобар од Азар а не добивал респект. Не знам само како се дрзна да го споредуваш Азар со Рашфорд. ПЛ Азар многу фанови на разни клубови, играчи сегашни и поранешни, коментатори го ставаат во тим на декада за ПЛ, а некои дури и во ПЛ all time. Рашфорд е далеку од оваа конверзација.
Јас лично изгубив респект за него ланската сезона, до пред тоа ми беше еден од поомилените играчи и постојано имав надеж дека ќе биде главен двигател на овој тим, ако не на цел тим барем на нападот, ама ни од тоа ништо. Сме имале далеку повеќе играчи кои што оставиле белег во клубов него ли он.

Последно уредено:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.922
Поени од реакции
11.724
Ocigledno poveketo sme tuka generaciski blisku i sme rastele so Ferguson, pa drug mentalitet ili kurobolie ni e tesko da prifatime. Se nadevam deka ke go prodadat vo juni i ke si gazi vo PSG ili mozda vo Marsej so Mejson pepel ke pravat.
Od mene ima amin i blagoslov samo da ne go gledam poveke vo Mancester.
Ostanuva menadzerot i bordot da izigraat razumno.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
621
Поени од реакции
870
Ocigledno poveketo sme tuka generaciski blisku i sme rastele so Ferguson, pa drug mentalitet ili kurobolie ni e tesko da prifatime. Se nadevam deka ke go prodadat vo juni i ke si gazi vo PSG ili mozda vo Marsej so Mejson pepel ke pravat.
Od mene ima amin i blagoslov samo da ne go gledam poveke vo Mancester.
Ostanuva menadzerot i bordot da izigraat razumno.
Мислам дека ако кај нас има ups and downs,повеќе downs,не значи дека на друго место нема да го биде и во поголем клуб,можеби само му треба промена,да се рестартира и растерети затоа мислам дека е за взаемно добро ако си оди.

Koj znae sto se ke iskoci posle nekoja godina za kelchoto, ono sega sto sve ne se shushka za treninzite i kako ronaldo go baniral od soblekuvalnata, holangjanive koj od koj pogolem sociopat. Kako izdrza 2.5 sezoni vo junajted samo on i glejzeri znaat.

Drugar totalno imash promaseno izgleda ulogata na edno krilo vo timot, ili pa si rastel u vreme na ronaldo mesi i mislis deka krilo treba da ti dava po 30 gola u sezona i toa deka e standard. Ne e predviden da e lider, golgeter, alfa i omega, koga mu go dadoa dogovorot imase 25 godini, na edna raka se brojat krila u svetski fudbal sto go imaat ova dostignato na 25. Vo lanskiot junajted donesi i 11 najdobri igracu u svet pak ke bevme istoto sranje sto go gledase. So parive muabetov e tolku retardiran, sto kur ima tebe da ti menja percepcija za igrac dali bil na 70 k ili 700k? Ne sprecuva toa nesto da doneseme drugi igraci? Sekoe leto trosime po 200m. Me zabole kurot za sto se smee internetot iskreno, marcus spored mene ima dokazano deka vo sistem kaj sto se igra kako tim i ima pozitivna atmosfera deka moze da bide zverka, toa go imase samo pod Ole i malku pod ten hag, tolku. Amorim i mene mi deluva deka ima mnogu slicni atributi kako Ole same mnogu tehnicki podmacka i mislam deka za maks 6-12 meseci nema da gi poznavate igracive sto gi rugate od rashford, maguire, mount, zirkzee, ugarte, hojlund pa nataka.
Епа "хејтот" и притисокот кон него почнува од платата прво, ако не е така кажи ми зошто хејтот.и игра голема улога во расходите и донесување на играч кој што е константен,неможеш да имаш играч од 300 к плата а да ти дреме на клупа, неможеш форма да му кренеш ако е на клупа,а неможеш ни да го продадеш дека гоема плата имма.алудираш дека е до тренерот, и Аморим кажа дека тие не се физички спремни,и нема гарант дека и Аморим ќе успее ако тие не променат нешто во пристапот, мајндсетот. Овој тим има многу за работа и тој процес ќе биде долг,паметш ли ти последен пат кога сме направиле пресврт во ПЛ? Јас не.Мислам дека си ннавивач повеќе заради играчот отколку за клубот,ако не е така немаше да го браниш толку,играчот доаѓа се кешира и си оди а клубот останува

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2020
Мислења
999
Поени од реакции
1.299
Му се даде можност да прерасне во класа играч и да го води клубот кон успеси, наместо да земаат докажани фудбалери (дискутабилно ова) ама ете имаше шанса и се докажа дека е лигле,мрза и некој уфилман тип со господов недопирлив синдром. Мене лично куро ме боли колку пари зема, само ме интересира како че изигра на терен и каков муабет ќе терам на маса додека пијам пиво и ме срамат другарите пред женски за тоа колку сме за нигде како клуб. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom