UEFA Champions League - Season 2024/25

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Овие па постојано глумат како да се некој сиромашен, антисистемски клуб, а не клуб позади кој стои индустрија, бизнис, политика.

Ни Реал во Шпанија, барем поради Барселона (мора и таа да добие некои поволности), ја нема таа моќ како Баерн во Германија, а со тоа и во европскиот фудбал, но цело време лицемерно продаваат "фудбал за рају" филозофија.

Da, taktika uste od vremeto na Henes. Pocnuvakji od noviot stadion (Olimpiski) sto go dobija gratis i so toa imaa prednost pred drugite klubovi. Dominacijata pocna vo 2000dite pred toa imaa i slabi fazi. No Baern e eden od profiterite na fudbalskiot kapitalizam. Pametno ja iskoristija finansiskata mokj ama taa brutalno. So godini gi kupuvaa najdobrite igraci od direktnata konkurencija. Isto taka najmnogu korist imaa od tv-dilot togas so Premiere (Pay TV). Prodadoa del od klubot uste togas na Adidas, Allianz i Audi. I so toa finansiski nadletnaa od domasnata konkurencija. Edno vreme se bunea deka samo tie bile konkurentni vo Evropa a ne kazuvaa deka najprvo tie ja oslabuvaa domasnata konkurencija. Isto taka dilot so Qatar Airways a od druga strana aludiraat deka se gordi na Evrejskite clenovi koi bile del od klubot. Klasicno licemerie.
Pa posle Henes glumese kako spasuval klubovi. Ete i kredit sto mu dal na Dortmund (koi bese vraten so kamata) a go kaza koga Dortmund bese pred Baern vo vremeto na Klopp.

Ima mnogu da se kaze tuka.

Член од
12 март 2024
Мислења
170
Поени од реакции
286
Овие па постојано глумат како да се некој сиромашен, антисистемски клуб, а не клуб позади кој стои индустрија, бизнис, политика.

Ни Реал во Шпанија, барем поради Барселона (мора и таа да добие некои поволности), ја нема таа моќ како Баерн во Германија, а со тоа и во европскиот фудбал, но цело време лицемерно продаваат "фудбал за рају" филозофија.

Вака од фановиве низ Европа германските ми се чинат нај "прогресивни". Другите се расисти, нацисти и хулигани - господа на место како што се очекува. Се прашувам дали германскиве навивачи јадат ќутек од сите останати зашто се вакви ко што се.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.665
Поени од реакции
11.816
Затоа и освоивте... една титула во ерата на Клоп. :icon_lol:
На Клоп во два наврати му фалеа нијанси да направи нешто што никој не го направил. Муабетите ќе беа сосема различни ама јбг

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.226
Поени од реакции
14.523
"Ама брат, ова е навивачка култура, нормално е, нема везе што може да го убијат или да остане инвалид"

Башка херојски, начекаа еден, па удри.

Последно уредено:
Член од
10 јули 2018
Мислења
1.535
Поени од реакции
2.400
"Ама брат, ова е навивачка култура, нормално е, нема везе што може да го убијат или да остане инвалид"

Во такви води кога ке влезеш треба на се да си спремен. Некад ке тепаш некад ке го јадеш.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.226
Поени од реакции
14.523
Во такви води кога ке влезеш треба на се да си спремен. Некад ке тепаш некад ке го јадеш.
Јасно, ако отидеш во друг град да гледаш фудбал, нормално е да може да те убијат или да ти остават трајни последици.

Башка сам човек, а јас во група, не би тепал, па не знам што да е. И во војна да сум, па не би го убил, малтретирал.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.383
Поени од реакции
1.698

Треба да јадат ќутек швабиве, поготово овие од Западна Германија што веат виножито знаменца. Нека ојачаат малку

Член од
19 март 2013
Мислења
2.949
Поени од реакции
4.369
Бар не се избрукаа максимално Ѕвездашиве и ќе дојдат до победа , а може и две со Јанг Бојс.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.226
Поени од реакции
14.523
ЦЗ имаше лош ждреб. Иако за со Бенфика сами си се криви.

Имаат квалитетен состав, а камоли да останеше Хванг.

Ова сезона се посилни од Динамо Загреб, кој поради поповолен ждреб, може и да заврши во топ 24.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
21 век толкави магариња уште се палат на тепачки по утакмици, шта речи а не заплакати.
Да ти е страв на утакмица на гостување да одиш.
По педерска работа од тоа да маваш на еден човек додека лежи во бесознание на земја нема, се собрале 50 души го маваат еден, олоши.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.937
Никако не поддржувам вакви работи, ама морам да признаам дека се насмеав на крајот од првото видео на Хм Хм. Си проаѓа тој и со рканица го запечатува, а овој лежи у бесознание. :pos:

Би ги убивал овие Србиве, коренче им изнаебам.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.665
Поени од реакции
11.816
Чисто информативно, колку вкупно пенали има добиено Реал сезонава?

Kajgana Shop

На врв Bottom