ТИФОМАНИЈА!

Член од
26 март 2022
Мислења
588
Поени од реакции
5.463
da vidime od grupata so delije so se tokmi brojka ili nemase koj da ve slika ? ili ne e pelister pa da odite 600+
Комити во среда против Силекс беа 500 луѓе. Не против Шкендија, не во недела навечер-туку во среда. Плус корео - 60 барјаци нови шиени и два големи баклијади со огномет.

Со платени карти 200 денари, за разлика од вас каде е бесплатно!

За вас ,,пеколно издание" е изгледа баш бакљи да запалите и тоа е тоа..е па затоа од фамозните 1900, во истиот термин, против тим кој е во самиот врв на табелата, не бевте ниту 15% од бројката против ФКВ.

Треба ли да го спомнувам пак недоаѓањето во Маџари и Автокоманда, дур за Кратово секогаш се палат коли и се оди иако и таму има забрана? Или треба бројката на ракометното дерби во Јане да ја спомнам? 40-50 луѓе, од кои неколку беа од Лозари.

Тие па кутрите, ги користите за да попунат празен простор. Ко Украина се, спремни да жртвуваат и образ и се, само за да го задоволат газдата. Рибари уште толку им ја посолија раната со коцката :)

Пајажина ви фати Јане Сандански паднаја во вода муабетите дека се навива на битни утакмици, се берите само за Пелистер.
Поддршка за тебе брату, еден си од ретките кои не се откажа од глупавиов муабет, апсолвиран пред многу векови.

Вчера беше одлично исполнета салата, но ставот на групата е тој и додека не се смени така ќе биде. Еднаш е Металург, другпат сте вие, наскоро изгледа Алкалоид ќе биде. Годините и тимовите се менуваат, одлуката останува. Без гајле, кога ќе се смени прво тебе ќе те известиме.

Малце е лудо, да се потсмеваш со група која на таа трибина го држи рекордот, далекуууу пред сите други. Во втора лига, дур се се распаѓаше, во Охрид заминаа 300 луѓе, за разлика од вас, кои на истото место бевте најмногу 60-70, раширени според корона прописите.

Пате
Требаше на време да мислите за последиците.
Само проблемот е дали имавте избор или не?
Ние имавме избор, но клубот немаше!

Ние на тие разговори бевме присутни во својство на раководство на клубот, тоа беше тема на муабетот, а за жал во тој момент, после неколку годишна отворена битка, едноставно немавме повеќе ресурси за да се тера по стариот принцип.

Истекуваше и рокот за лиценца, да не зборам за плати, тековни трошоци и евентуално нови засилувања...цифрите беа огромни.

Сите фирми беа поминати, Општини, институции, физички лица кои сакаа да помогнат, милион акции за спас...се беше искористено како алатка...

Сите наши активности биле јавни, за секоја врата на која сме зачукале, јавно сме соопштиле и затоа не разбирам од каде се сега овие муабети?

Во својство на В.Д. Раководство, бевме повикани да се даде предлог решение. Состаноци од овој тип сме имале и со Шилегов и со Данела, со сите Општини, како што и сега имавме со најголемиот државен врв.

Нормално, транспарентно, кога нешто не е во ред - се кажува. Така направивме. Кој сакаш биди, каква сакаш моќ имај. Не за џабе ги напуштивме тогаш преговорите..затоа секој треба да си стои на зборот!

Член од
27 ноември 2021
Мислења
474
Поени од реакции
2.978
Саат време пред да се прави графитот ви беше пишано дека ќе сме таму, графитот се праеше уште саат ипол два, од инцестоидните костури ни трага ни глас 3 саати за да после 2 дена пак "храбро" во ноќните часови фрлите 2 канти боја и да избегате. Кај кале графитот ви беше жолт картон, сега добивте црвен, за последиците вие мислете му ја. received_8598828030186206.jpeg

Последно уредено:
Член од
2 септември 2016
Мислења
870
Поени од реакции
1.959
Прегледај го приврзокот 436307

Не така многу оддамна, секако во аполитичка смисла:

boo prjako ejj mi objasna kako se pisi fala so me prosvetli be
ako ne zaprimeti za drugo pisime tuka ama normalno kako ke se otrgni temata od to so e vistina vaka ko tebe ke klavame sliki i videa i gebels so kilometarski tekstoj, eve mozite da zborate deka sme 3 koli na gostuvanje mozite se da zborate se ama bas se ama ama sramota e da mi postiras Apoliticki raboti vo vrska so ckembari
vo vladata be bevte na sredba klubo na narodo ili na vrmo ? sramota e drzi se do pravopisno kako se pisi ostaj drugoto

Attachments

Член од
21 октомври 2024
Мислења
10
Поени од реакции
15
Саат време пред да се прави графитот ви беше пишано дека ќе сме таму, графитот се праеше уште саат ипол два, од инцестоидните костури ни трага ни глас 3 саати за да после 2 дена пак "храбро" во ноќните часови фрлите 2 канти боја и да избегате. Кај кале графитот ви беше жолт картон, сега добивте црвен, за последиците вие мислете му ја.
за кој графит се збори?

Член од
20 септември 2023
Мислења
312
Поени од реакции
1.728
ako ne zaprimeti za drugo pisime tuka ama normalno kako ke se otrgni temata od to so e vistina vaka ko tebe ke klavame sliki i videa i gebels so kilometarski tekstoj, eve mozite da zborate deka sme 3 koli na gostuvanje mozite se da zborate se ama bas se ama ama sramota e da mi postiras Apoliticki raboti vo vrska so ckembari
vo vladata be bevte na sredba klubo na narodo ili na vrmo ? sramota e drzi se do pravopisno kako se pisi ostaj drugoto
Па никој не негира ништо во врска со тоа, дури и на неписмен како тебе се обидуваат да му објаснат. Само малку непријатно е вака кога сте комплетно аполитични. Еве за средбава од видеово можеш да прашаш една кељаица од вашата навивачка група, лесно ќе го препознаеш по тоа што е писмен како тебе, точно знае кога треба точка, запирка и голема буква да се стави.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.752
Поени од реакции
6.489
Па ти кажаа дека имало средба и со претставници од Сдсм за да се види дали има решение за Вардар , но претходната влада не сакала да помогне
(Но факт дека Комити беа дел од управата и затоа како такви се одеше секаде , ова нема врска како група Комити )

Овие сега се нафатиле да помогнат но жал со истите луѓе од позади ( мислам на Камчев и Миленко а секако и премиерот )

Ете јавно на прес од Комити се кажа или Миленко во Вардар или распад систем , друго решение во моментот сме немале , пари од каде за клубот ?

Жално е што во Македонија сите чекаме од партии а не од независни компании да вложат , и кај вас спонзорира општина Битола и во Тиквеш општина Кавадарци ..така да сите сме во исти гомна ..

За Комити очекувано беше пад на бројка со целава ситуација , пола играчи и управа се против нас во моментов бидејки не му идеме по гзот на Миленко , ке биде пцуен до крај и никогаш нема да биде прифатен во Вардар од нас ..

По што баравте слика од Комити во Охрид , еве излезе официјално па сега бројте :)
FB_IMG_1732529138095.jpg

Последно уредено:
Член од
31 мај 2009
Мислења
1.251
Поени од реакции
2.554
jas nema so da mislam dali ke ima slika prasav oti nema
za glupi mubeti vrakaj strani nazad da vidis koj i kolku se ima siteno na nasa slaba brojka za sega da ni objasnuvate tuka deka sitoacijata ne e za potsmev
zezi sega ?
koj i da vodel bitka ko komiti ke bila raspadnata grupa .. koj ve terase vo vmro da placite ? kazimi druga mkd navivacka grupa so bila na sredba vo VLADATA pazi vo vladata bevte na sredba pa uste “bitka” ke vodite sega
dosta e sea oti ne zasluzva poke tekst grupa so odi na gostuvanje so 4 koli
Вака друже, прво слика е веќе објавена. Слики се објавувани цело време, често се објавувани ден подоцна. Зошто мислиш дека некој се срами да објави ? Тоа е што е , нема бегање и криење од ништо.
Може и клип ќе има.

Друго, одгоговор за тебе и уште неколку членови да не ги цитирам сите, еден дечко од Кавадарци и тој Батица од кај вас дете ли е крокодил ли е што цело време верлга за партии, може он е у партија.
Кога викате политика , очигледно мешате ФК Вардар со Комити. ВО ФК Вардар точно е дека пробуваат одредени структури да се вртат таму.
Кај Комити политика нема, ниту обид за било што. Групата функционира со самофинансирање. Постои раководство, никој од нив не компромитиран.
ВО влада ти е средба како управа на ФК Вардар и тема е ФК Вардар, не Комити.
Комти беа управа на Вардар тие 2 сезони и го спасија клубот. Беа во Влада во Својство на управа на клубот, Да беше ЦОБЕ или Град Скопје или Самсоненко или некој друг, ќе беше ТОЈ.
Групата функционира сама и се бори сама.

Се надевав форумов ке се подобри и ке биде место кај што може да се дискутира, ама очигледно тешко е да има здрава дискусија. За жал нема друг навивачки форум у Македонија. Пред 15тина години имаше едне ултрас конзули форум.

Attachments

Последно уредено:
Член од
12 септември 2022
Мислења
61
Поени од реакции
449
Видовте урда на курот и одма ќе отварате бачило.

Неколку домашни утакмици во вечерен термин против атрактивни ривали и одма е подруга ситуацијата. Искористете го моментот за нешто подобро наместо да се смеете и ситите на оние кои се единствени во државава што водат вакви битки. Одговорно тврдам, да ги имате истите проблеми како Комити сите групи ќе се распаднете во рок од 24 часа, а не пак да го правите тоа што го прават Комити, вклучувајќи ве и вас. Оди спреми си нешто за наредната утакмица и гледај си во твојот двор, а до тогаш провери си колку пари ќе се распределат од општина во трите клубови, период е на спремање на новите буџети за 2025та.

Поздрав.
Мислиш дека сме немале проблеми години уназад и те какви проблеми сме имале и со клубојте никаков спорт успех и во групата надвиснати разни мешетари опаки подмолни луге и сме се бореле само ние знајме , како сме се избориле и да опстој добра група и до некој степен клубојте да бидат конкуретни

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.468
Поени од реакции
24.700
Мислиш дека сме немале проблеми години уназад и те какви проблеми сме имале и со клубојте никаков спорт успех и во групата надвиснати разни мешетари опаки подмолни луге и сме се бореле само ние знајме , како сме се избориле и да опстој добра група и до некој степен клубојте да бидат конкуретни
nitu klubovite vi bile konkurentni nitu grupata... i pazi vie ste cel zivot finansirani od lokalni politicari.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.251
Поени од реакции
2.554
pocna klasicnoto vrtenje na temata za da se izbega od to so se diskutirase
nisto novo :D
Васе ти овјаснив све друже. не зезај сеа :) Погоре е постот.

Него ракомет 14ти Декември ли беше, ќе дадете ли малку подобар број на карти за разлика од порано, ја мислам имаше некој таков договор.
За изданието вчера ја пишав дека е солидно издание на Чкембари, околу бројка очекував можеби + уште 100 до 150 луѓе од тоа што бевте, али може сте надохнадиле со добро пиро и навивање.
Знам како е тешко да се мотивраат луѓе на овој лош фудбал кај што нема шут у гол.

Член од
2 септември 2016
Мислења
870
Поени од реакции
1.959
Васе ти овјаснив све друже. не зезај сеа :) Погоре е постот.

Него ракомет 14ти Декември ли беше, ќе дадете ли малку подобар број на карти за разлика од порано, ја мислам имаше некој таков договор.
За изданието вчера ја пишав дека е солидно издание на Чкембари, околу бројка очекував можеби + уште 100 до 150 луѓе од тоа што бевте, али може сте надохнадиле со добро пиро и навивање.
Знам како е тешко да се мотивраат луѓе на овој лош фудбал кај што нема шут у гол.
nisto ne mi objasni ne vlegvam vo diskusija za da ne odi u kurac temata ke treba 200 starani da pisime pak
vo vrska so kartite i sam znajs deka nemozi salata e taa max karti so mozi da vi se dat se davat to e to
ako imate takov dogovor nezz baraj odgovor od toj so si se dogovoril jas ne se mesam i ne sum vo tie strukturi na grupata :D

Kajgana Shop

На врв Bottom