Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
24 август 2017
Мислења
580
Поени од реакции
1.326
Imam primeteno deka na maskite im smeta i tipot na rabotata,eve imam drugarka mlada a Cistacka e i a ke pocne da iskaca so tip koa ke doznae sto raboti i go snemuva
На 80% од машките не им сметат типот на работата него типот на жената ;)

Член од
27 март 2011
Мислења
362
Поени од реакции
162
Imam primeteno deka na maskite im smeta i tipot na rabotata,eve imam drugarka mlada a Cistacka e i a ke pocne da iskaca so tip koa ke doznae sto raboti i go snemuva
Автоматски споено мислење:

Istotaka red flag mi e losh zdiv,nemanje oset za brzina u seks odnosno sebicnost bitno toj da si go istera negovoto,zenet za sportot,gaslight vo vrskata i izigravanje tatko so naredbi kako posesivnost i narcizam
Uste ova kaj zensko mi smeta koa pusi i ako ima nadusni mustaki a noktite bitno zalepeni i sminka eden ton

На 80% од машките не им сметат типот на работата него типот на жената ;)
Nema vrska se e vo red so komunikacijata i a doznae deka cisti i mav da go nema

Ако се испрди, тоа е најголемо црвено знаме.
Dajboze u krevet da ti se isprdi na tebe onaka edno parno u zima

Последно уредено:
Член од
24 август 2017
Мислења
580
Поени од реакции
1.326
Uste ova kaj zensko mi smeta koa pusi i ako ima nadusni mustaki a noktite bitno zalepeni i sminka eden ton

Nema vrska se e vo red so komunikacijata i a doznae deka cisti i mav da go nema
epa naletuva na tie 20% :)) Baska ako e SK znaes deka mnogu lgbt imat tamo, vo slucaj ako ne mojt da se snajt narednive 2-3 meseci pusti ja Ohrid jas ti garantiram deka ke nemat maka, makar i nevrabotena bila :)

Член од
30 октомври 2022
Мислења
550
Поени од реакции
1.475
Стани сине.
1000 и една ќе ти набројам што непушат а душата со памуче ќе ти ја извадат.
А дали ти знаеш такваи шо нема да ти ја извадат душата со памуче?Тоа се подразбира,ама пусто машко за секс спремно е на се.

Член од
22 август 2022
Мислења
606
Поени од реакции
1.878
Несигурност у кораци.
Ако треба да се прашувам „што сме“, директно се одело на block delete.

Ретко има такви мажи.
Имам еден другар, братот од прва си кажува, не сум спремен за озбилни работи, во главата не ми се врти тоа моментално. Не сум нашол мотивација да се скрасам. Па ко воли, нек изволи.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.103
Поени од реакции
25.393
Несигурност у кораци.
Ако треба да се прашувам „што сме“, директно се одело на block delete.

Ретко има такви мажи.
Имам еден другар, братот од прва си кажува, не сум спремен за озбилни работи, во главата не ми се врти тоа моментално. Не сум нашол мотивација да се скрасам. Па ко воли, нек изволи.
1732523556049.png

Член од
22 август 2022
Мислења
606
Поени од реакции
1.878
Ја не ни прашувам, директно бришам.
Оти знам дека ако е нешто како што треба, нема да осетам потреба да прашам.

Има и такви што не прашуваат и се вртат ко сончоглед кон алтернативи и штом упецаат еден другите ги отпишуваат.
Јас не можам така. Радикално моногамна папучарка. :D

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.103
Поени од реакции
25.393
Ја не ни прашувам, директно бришам.
Оти знам дека ако е нешто како што треба, нема да осетам потреба да прашам.

Има и такви што не прашуваат и се вртат ко сончоглед кон алтернативи и штом упецаат еден другите ги отпишуваат.
Јас не можам така. Радикално моногамна папучарка. :D
Убаво се тоа, ама џабе е. На крајот пак ќе го направиш погрешниот избор. И не го сфаќај ова лично не се однесува само на тебе како единка, цел пол сте такви.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.134
Поени од реакции
9.805
Red flag мене ми е пушачка на цигари.
Не можам преку тоа никако.
Не пуши тоа што треба цигари ќе ти пуши...

И не го сфаќај ова лично не се однесува само на тебе како единка, цел пол сте такви.
Вакви коментари лесно ќе се протнат под женскиот радар затоа што:
IMG_20241125_210344.jpg

Последно уредено:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.954
Поени од реакции
12.565
Убаво се тоа, ама џабе е. На крајот пак ќе го направиш погрешниот избор. И не го сфаќај ова лично не се однесува само на тебе како единка, цел пол сте такви.
Ајде сега кога ќе имаш време објасни го болдираното. Не заради мене. Заради интересното четиво, заради жените (претежно) кои ќе се закачат за генерализацијата, заради сите нас шо ни се чита суредена и организирана мисла, стокмена и со сите салтанати.
Ако не те мрзи секако...

Kajgana Shop

На врв Bottom