Најекономично греење и ладење

Член од
16 март 2019
Мислења
3.314
Поени од реакции
5.373
Изолација нема и прозорите се дрвени со двојно стакло. Од соседната просторија има шпорет на дрва, и на горниот спрат исто така се греат на дрва ако ова прави разлика.
Ovoj model

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
439
Ovoj model

Ти благодарам на одговорот, тој модел го имам во Скопје за 30м2 и се мислев истиот да го земам за куќата или овој што за 6к се добива појака клима:
https://www.telekom.mk/accesories-product-details.nspx?deviceId=40728&quantity=1&paymentType=2#!#phoneCharacteristics

Сега планот е во иднина да се стави ПВЦ ама за нешто што ќе го користам еднаш до два пати во месец по 2-3 дена незнам дали да земам помоќна клима.
Најверојатно ќе одам со твојот предлог.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.314
Поени од реакции
5.373
Ти благодарам на одговорот, тој модел го имам во Скопје за 30м2 и се мислев истиот да го земам за куќата или овој што за 6к се добива појака клима:
https://www.telekom.mk/accesories-product-details.nspx?deviceId=40728&quantity=1&paymentType=2#!#phoneCharacteristics

Сега планот е во иднина да се стави ПВЦ ама за нешто што ќе го користам еднаш до два пати во месец по 2-3 дена незнам дали да земам помоќна клима.
Најверојатно ќе одам со твојот предлог.
Ako klimatizerot ti treba za prostorijata koja e 27m2 togas 3.5kw AERI+

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
439
Ako klimatizerot ti treba za prostorijata koja e 27m2 togas 3.5kw AERI+
Двоумењето ми беше дали 3.5KW AERI+ ќе е доволна заради тоа што нема изолација и пвц + во куќа. Сепак 27м2 се , кога планирам да одам преку вифи ќе ја пуштам денот претходно да загрее.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.314
Поени од реакции
5.373
Двоумењето ми беше дали 3.5KW AERI+ ќе е доволна заради тоа што нема изолација и пвц + во куќа. Сепак 27м2 се , кога планирам да одам преку вифи ќе ја пуштам денот претходно да загрее.
Dovolna e 3.5kw bidejki 5.5kw za vo 27m2 ke raboti on-off

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.635
Поени од реакции
7.458
Dovolna e 3.5kw bidejki 5.5kw za vo 27m2 ke raboti on-off
Зависи и која 3,5ка е у прашање, 3.5ки има и за 25000ден ама има и од 60.000 :)...Tи таа што му ја нудиш со Pdesignh=2.6kw и дава само 2kw na Tbiv па следствено бара 500w догревање до 2.6kw незнам колку е добар избор за 27м2 слабо изолирани и вероватно му требаат 2.7kw na -10 нели.
Ако 27те квадрата барат 2.7kw на -10C јасно е дека климава тоа нема да го испорача и ке му треба греалка плус а ке објаснам како се гледа тоа и без Еуровент.
Eve i da objasnam kolku dava denesnata AERI+ пошто денешниот модел не е истиот од порано ;)
Sea da objasnam sto znacat brojkite / kapacitetite sto gi dal proizvoditelot t.e Vivax =, bidejki Eurovent nema Vivax ke objasnam sto kazal proizvoditelot za modelov i kolku se pokazala na testovite vo nivnata laboratorija.
A kazal sledno:
Ako PdesignH na -10 e 2.6kw (sto znaci ako prostorot bara 2.6kw toplina na -10) toa znaci deka klimata na -7 treba da isporaca barem 2.3kw za da Tbiv bide -7C. Od tie 2.6kw nema nisto, kakvi 2.6kw a -10, so Bekap grealkata od 509w ke dojdeme do 2.6kw a toa jasno se cita od Deklariran kapacitet 2,091kw plus grealkata od 509w od Informaciskata lista ili popoznat kako Product Fiche документ.
Vo slucajov Proizvoditelot ni kazuva deka na testot koj se pravi na -7C nadvoresna temperatura (edinstvenata bitna informacija sto kazuva kolku klimata e mokjna na ladno a ne samo na na toplo) klimata izvadila samo 2,091kw, sto e najblisku do mokjnosta sto se bara na -5C tjest 2.1kw tojest klimicevo ima Tbivalentna -5C sto e mnogu slabo za reklamirana klima -25 ili 3 greaca imala....i kebe da i stavat gjabe hahaha :)

Pdesign AERI.jpg

EL AERI+.jpg

PF AERI35+.jpg

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.739
Поени од реакции
10.465
Зависи и која 3,5ка е у прашање, 3.5ki ima 25 ama ima i od 125000 :)...Tи таа што му ја нудиш со Pdesignh од 2.6kw i само 2kw na Tbiv па бара 500w догревање незнам колку е добар избор за 27м2 слабо изолирани и можда 2.7kw na -10.
Ако 27те квдарата барат 2.7kw на -10 јасно е дека климава тоа нема да го испорача и ке му треба греалка плус и ке објаснам како се гледа тоа и без Еуровент.
Eve i da objasnam kolku dava denesnata AERI+ posto modelot niz godinite ne e istata klima od porano ;)
Sea da objasnam sto znacat brojkite / kapacitetite sto gi dal proizvoditelot t.e Vivax =, bidejki Eurovent nema Vivax ke objasnam sto kazal proizvoditelot za modelov i kolku se pokazala na testovite vo nivnata labaratorija.
A kazal sledno:
Ako PdesignH na -10 e 2.6kw (sto u prvo znaci ako prostorot bara 2.6kw toplina na -10) toa znaci deka klimata na -7 treba da isporaca barem 2.3kw za da Tbiv bide -7C. OD 2.6kw nema nisto kakvi 2.6, so Bekap grealkata od 509w ke dojdeme do 2.6 toa jasno se cita od Deklariran kapacitet 2,091kw plus grealkata od 509w od Informaciskata lista ili Продуцт Фисх документот.
Vo slucajov Proizvoditelot ni kazuva deka na testot koj se pravi -7C nadvoresna temperatura klimata izvadila samo 2,091kw, sto e najblisku do mokjnosta sto se bara na -5C tjest 2.1kw tojest klimicevo ima Tbivalentna -5C sto e mnogu slabo za reklamirana klima -25 ili 3 greaca imala....i kebe da i stavat gjabe hahaha :)

Прегледај го приврзокот 435989

Прегледај го приврзокот 435990

Прегледај го приврзокот 435988
Еее вака кога пишуваш... да те види Господ :)

Член од
16 март 2019
Мислења
3.314
Поени од реакции
5.373
Зависи и која 3,5ка е у прашање, 3.5ки има и за 25000ден ама има и од 60.000 :)...Tи таа што му ја нудиш со Pdesignh=2.6kw и дава само 2kw na Tbiv па следствено бара 500w догревање до 2.6kw незнам колку е добар избор за 27м2 слабо изолирани и вероватно му требаат 2.7kw na -10 нели.
Ако 27те квадрата барат 2.7kw на -10C јасно е дека климава тоа нема да го испорача и ке му треба греалка плус а ке објаснам како се гледа тоа и без Еуровент.
Eve i da objasnam kolku dava denesnata AERI+ пошто денешниот модел не е истиот од порано ;)
Sea da objasnam sto znacat brojkite / kapacitetite sto gi dal proizvoditelot t.e Vivax =, bidejki Eurovent nema Vivax ke objasnam sto kazal proizvoditelot za modelov i kolku se pokazala na testovite vo nivnata laboratorija.
A kazal sledno:
Ako PdesignH na -10 e 2.6kw (sto znaci ako prostorot bara 2.6kw toplina na -10) toa znaci deka klimata na -7 treba da isporaca barem 2.3kw za da Tbiv bide -7C. Od tie 2.6kw nema nisto, kakvi 2.6kw a -10, so Bekap grealkata od 509w ke dojdeme do 2.6kw a toa jasno se cita od Deklariran kapacitet 2,091kw plus grealkata od 509w od Informaciskata lista ili popoznat kako Product Fiche документ.
Vo slucajov Proizvoditelot ni kazuva deka na testot koj se pravi na -7C nadvoresna temperatura (edinstvenata bitna informacija sto kazuva kolku klimata e mokjna na ladno a ne samo na na toplo) klimata izvadila samo 2,091kw, sto e najblisku do mokjnosta sto se bara na -5C tjest 2.1kw tojest klimicevo ima Tbivalentna -5C sto e mnogu slabo za reklamirana klima -25 ili 3 greaca imala....i kebe da i stavat gjabe hahaha :)

Vivax AERI+ e dokazan model so mnogu zadovolni korisnici

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.635
Поени од реакции
7.458
Covek sve zna o klimama koje ne prodaje, a svoje klime hvali bez ikakvih argumenata ... kao na pijaci :)
Argumenata imam puno a time i vasa prica o Japankama zavrsena jer su Kinezi naveliko prisatni na Euroventu ;)
P.S. Moze slobodno da promenis zanimanje u poljoprivrednika posto ti je pijaca vidim dobro poznata :)

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
439
A kazal sledno:

Прват се среќавам со повеќето поими и се надевам те разбрав добро. Според тебе за просторот треба pDesign = 2.7 kwh за 27м2. Препорачаната клима на таа температура има извадено 2.091kw и мора 0.509kw преку друго грејно тело да се надокнадат. Според тестовите климава ќе работи на -5 и ќе ја загрее просторијата.
До која температура климава може да ја загрее просторијата ако температурата надворешна е минус 5?
Значи ако зимам клима да гледам дека деклариран капацитет е накај 2.7kw?
Рекламата за минус 25 што пишува е дека само ќе работи, а колку и дали ќе загрее е знак прашалник?
Реално ретко се случува да оди до таа, пред неколку години падна до минус 24 ама ова е исклучок, но минус 5 зимно време и те како ќе си има.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.635
Поени од реакции
7.458
Прват се среќавам со повеќето поими и се надевам те разбрав добро. Според тебе за просторот треба pDesign = 2.7 kwh за 27м2. Препорачаната клима на таа температура има извадено 2.091kw и мора 0.509kw преку друго грејно тело да се надокнадат. Според тестовите климава ќе работи на -5 и ќе ја загрее просторијата.
До која температура климава може да ја загрее просторијата ако температурата надворешна е минус 5?
Значи ако зимам клима да гледам дека деклариран капацитет е накај 2.7kw?
Рекламата за минус 25 што пишува е дека само ќе работи, а колку и дали ќе загрее е знак прашалник?
Реално ретко се случува да оди до таа, пред неколку години падна до минус 24 ама ова е исклучок, но минус 5 зимно време и те како ќе си има.
Непозната е просторијата колку Kw топлина бара на ладно, може само да гатаме колку Kw им трбаат на твоите 27m2...некој друг кој исто има 27м2 ставил 10цм стиропор на фасада и вложил пари во тоа, и тука квадратите е јасно дека немаат важност, мерка за површина е м2....ке си зимаш клима што има сертификат колку дава на -7 и со колку плусќиња, па ина -10, ама тие податоци колку дава и која ефикасност има не го кажува Виваксот, не го кажува ТЦЛ, Фуего, Фаворит, ....и после идат прикаски ладно дува, епа ке дува ладно...дува со 2kw а просторот бара 2.7 , неможе да дува топло, 2књ се ладно за тој простор, и палиш греалка да стоплиш

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom