Фан Клуб: Вардар

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.952
da sme jasni sto potvrduvas deka nelo kaza ona sto jas kazav?

znam za sostanokot za zal zaglaviv taa vecer pa padna grad i nemozev da dojdam. sledniot den zaminav na pat i ovde nekolku dena podocna vi ja postirav slikata so novomatik od ungrarija. tocno znam sto se slucuvse periodov zatoa i vikam ne e bas se kako sto izgleda mada veke e i nebitno toa. ne gledam poenta da se vrakame na minatoto, sega treba zdrava diskusija za sto ponatmu.

@Schürrle valjda sega ti e pojasno zosto mojte reakcii se takvi kakvi sto se, prezemanje biznis/vodenje biznis vo golema mera zavisi od MOMENTNATA situacija i potencijalni resenija. prostorot za manevriranje koj go imaa komiti bese milimetarski, oni izvlekoa maksimum duri i poveke od sto ocekuvav ama potoa se sto sledese e pak posledica od nekoj drugi raboti sto javnosta vo golema mera do sega ne gi ni znaese.
Може не беше со тие точни зборови, мислам не беше толку директно ама да суштината беше таа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.400
Поени од реакции
24.553
Се надевам еден ден ќе излезе таа снимка во јавност.
nema sansi, ne ste vie tolku losi tamu kolku sto se oni.

sepak momentot e toj. za zal ti i tie sto bile moze togas ete ne go primetile toj detalj ali bas toa e bitno zasto aludira na toa sto zboram deka ima jasen dogovor i site i ste dojdeni na potpis a ne na prezentacii...

e posle toa nastanuva haosot, nelo histerisha, milenko se zakanuva vie napustate...

znaci ti go gledas ova uletan u cela situacija so cisto srce dojden da pregovaras bez da znaes deka se e toa veke zavrseno u nivni oci. na milenko mu go unistuvate sonot da e pretsedatel i on toa nema da vi go prosti pogotovo ne na 2ca od 4cata sto bevte tamu.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.639
Поени од реакции
4.242
Во однос на помошното, Самс продолжи со градба на објектите на плоштад што му беа во застој, мислам дека до мај идна година се обврзал да ги заврши. Ако може да им се верува на муабетите низ град, тоа му е последното нешто што сака да го има во врска со Македонија, после тоа си пакува куферите, така да претпоставувам дека тогаш Миленко успешно "ќе го врати" и помошното повторно во наша сопственост.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.963
Поени од реакции
9.602
Има ли најави за носење на засилувања на полусезона, или козамен ќе брка(мести) опстанок со моменталниов состав?

Член од
11 април 2023
Мислења
2.071
Поени од реакции
6.831
Рано е полусезона има уште четири кола до крај на прв дел од сезона.Престојат Воска гости,Гостивар дома,Тиквеш дома,Силекс гости.Од овие четири меча со две победи(6 бода) сме супер,би бил задоволен и со една победа и една нерешено(4бода).Па ќе му ја мислиме од после.

Член од
1 август 2015
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.264
Зар стварно мислите дека Вардар ќе испадне од прва лига

Член од
17 април 2024
Мислења
589
Поени од реакции
1.369
Рано е полусезона има уште четири кола до крај на прв дел од сезона.Престојат Воска гости,Гостивар дома,Тиквеш дома,Силекс гости.Од овие четири меча со две победи(6 бода) сме супер,би бил задоволен и со една победа и една нерешено(4бода).Па ќе му ја мислиме од после.
Нема да ме чуди сите да ги победиме, за да го величат Седло демек е тренериште...

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.040
Поени од реакции
2.130
da sme jasni sto potvrduvas deka nelo kaza ona sto jas kazav?

znam za sostanokot za zal zaglaviv taa vecer pa padna grad i nemozev da dojdam. sledniot den zaminav na pat i ovde nekolku dena podocna vi ja postirav slikata so novomatik od ungrarija. tocno znam sto se slucuvse periodov zatoa i vikam ne e bas se kako sto izgleda mada veke e i nebitno toa. ne gledam poenta da se vrakame na minatoto, sega treba zdrava diskusija za sto ponatmu.

@Schürrle valjda sega ti e pojasno zosto mojte reakcii se takvi kakvi sto se, prezemanje biznis/vodenje biznis vo golema mera zavisi od MOMENTNATA situacija i potencijalni resenija. prostorot za manevriranje koj go imaa komiti bese milimetarski, oni izvlekoa maksimum duri i poveke od sto ocekuvav ama potoa se sto sledese e pak posledica od nekoj drugi raboti sto javnosta vo golema mera do sega ne gi ni znaese.
Druze mene me zasega celiot pristap i raspletot na situacijata koja vodi kon nekakva pozadinska igra na odredena grupa na lugje koi resile da igraat preku Milenko kako covek bez obraz. Da ne ja dolzime, zapoznaen sum so site tie praktiki bidejki sekojdnevno imam dopir so takvi lugje i ne gledam nikakvo svetlo na krajot od tunelot momentalno. Eve edna narodna, jebiga, sto e toa e. Da sme zivi i zdravi

Член од
26 февруари 2011
Мислења
191
Поени од реакции
705
Ќе лета козарот на полусезона ќе се освестат тие што треба.
Кој би бил негова замена чесен фудбалски работник што ја знае работата и е далеку од политиката???Има ли таков кај нас,имаше еден кажано по одамна Гроздановски вардарово дете зашто да не или замена негова ќе треба да ја бараме од странство.
Да се освестат тие што треба!? Не бе, другар. Гадно се вараш. Па патриотите на батерии се поарогантни створења дури и од комуњарите.
Не му е, мораше да му најде функција, поради тоа што козарот си одработува за партијата цело време. Едноставно си ја доби играчката, која што најверојатно си ја посакувал. Не верувам дека немало поидеално решение од рамноземјашов. Тешко на Вардар со ликови како него, а ништо чудно да се појавуваат и во иднина...
Мораше да се најде функција за него и тоа другото куртонче од ложата на Градски зашто така лично побарува финансиерот бр.1 на таа квази патриотска партија.
gi spomnuvam zasto ovde navivacite insistiraat da se slusani i davaat nekakvi soveti/opcii sto se nerealni. jasno mi e mene drugoto.

tebe ti e bitna atmosferata u klubot, mene mi e bitno cistenje na dolgovite i restartiranjeto sto sleduva. :toe:

za kakva e denes atmosferata se krivi 2te strani, kolku i da negirame milenko bese docekan na noz uste pred da e naznacen za bilo sto. toa ne bese vo red.
Автоматски споено мислење:

jas ne ubedivam nikogo tuka... mi e gajle koj kakvo mislenje ima. ednostavno e, tie sto treba da resat ke resat i toa e se sto e bitno.
Како бе Кано не било во ред што Миленко е дочекан на нож. Ајде еве објасни ни како да е прифатен човекот што со години прави раздор, етикетира и омаловажува секој со различно мислење од неговото и на партијата за која одработува. Единствено што може да привлече на стадион се партиските лоботоми. Да не зборуваме за неговите фудбалски потфати, кои последно датираат од пред 20 и кусур години. И секако истите проследени со бројни контроверзи. Па има луѓе што паметат дека и задњиот пут кога влезе во клубот, беше со помош на истата партија и продаваше причи дека ќе бидеме налик на Динамо во ерата на Туџман, а направи само една тешка калакурница (смени тренер и избрка пола играчи), завршивме на срамното десетто место и си замина после неколку месеци. И како сега една таква личност да е погодна за најзначајната функција во Вардар!? Нонсенс е да се очекува...
Едно треба знаат тие со привремена работна адреса на Илинденска бб, Вардар не е ДПМНЕ и никад нема да биде. Нека им е јасно дека Вардар е многу повеќе од таа нивната мочана партија...

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.400
Поени од реакции
24.553
Druze mene me zasega celiot pristap i raspletot na situacijata koja vodi kon nekakva pozadinska igra na odredena grupa na lugje koi resile da igraat preku Milenko kako covek bez obraz. Da ne ja dolzime, zapoznaen sum so site tie praktiki bidejki sekojdnevno imam dopir so takvi lugje i ne gledam nikakvo svetlo na krajot od tunelot momentalno. Eve edna narodna, jebiga, sto e toa e. Da sme zivi i zdravi
pa vi kazav i toa uste od pocetok deka ke e taka i zosto e taka. ima uslovi koj mora da se ostvarat za vo vardar da vlezat odredeni firmi kako gazdi. OK togas ke kesira i da se nadevame deka na podolg period ke e aut od vardar. milenko i izbran kako covek sto ke gi resi problemite na najeftin nacin. strategijata od nivna gledna tocka si e odlicna. e sega ako mislis ti ili bilo koj drug tuka deka poveke razbirate od OK sto go prezivea i unisti SJO megu drugoto ok ama so negovi pari on taka resil da igra i tesko deka ke mu go smenite mislenjeto so presovi, soopstenija i skandiranja na gradski.
Автоматски споено мислење:

Да се освестат тие што треба!? Не бе, другар. Гадно се вараш. Па патриотите на батерии се поарогантни створења дури и од комуњарите.

Мораше да се најде функција за него и тоа другото куртонче од ложата на Градски зашто така лично побарува финансиерот бр.1 на таа квази патриотска партија.

Како бе Кано не било во ред што Миленко е дочекан на нож. Ајде еве објасни ни како да е прифатен човекот што со години прави раздор, етикетира и омаловажува секој со различно мислење од неговото и на партијата за која одработува. Единствено што може да привлече на стадион се партиските лоботоми. Да не зборуваме за неговите фудбалски потфати, кои последно датираат од пред 20 и кусур години. И секако истите проследени со бројни контроверзи. Па има луѓе што паметат дека и задњиот пут кога влезе во клубот, беше со помош на истата партија и продаваше причи дека ќе бидеме налик на Динамо во ерата на Туџман, а направи само една тешка калакурница (смени тренер и избрка пола играчи), завршивме на срамното десетто место и си замина после неколку месеци. И како сега една таква личност да е погодна за најзначајната функција во Вардар!? Нонсенс е да се очекува...
Едно треба знаат тие со привремена работна адреса на Илинденска бб, Вардар не е ДПМНЕ и никад нема да биде. Нека им е јасно дека Вардар е многу повеќе од таа нивната мочана партија...
1. komunjarite mozea da go resat vardar uste odma. dovolno ke bese silegov da go vrati vardar od sams i da gi natera da gi isplati dolgovite ili da urgira i da se konfiskuva imot sto on go poseduva u mkd. za ovaa ke imaa podrska i od kaleto. ne mrdnaa so prst svesno unistuvajki go vardar i prepustajki go fudbalot na dui. ako takvite ti se podragi od segasnite togas neznam sto da kazam definitivno kako narod nema da ne bide.

2. funkcijata sto ja barase bese pocesna, prakticno da pravi od pozadina se sto trebase bez tehnicki da ima mok (mada znaejki sto karakter e ke sakase da se mesa) da vlijae vo rakovodenjeto na klubot. buntot i podocna smena na funkcijata koja mu ja dadoa bese ustvari poloso za nas zosto dobi izvrsna funkcija.

3. ne e vo red zatoa sto trebase da sfatime kolku ni e silata i deka nema sansa da se izborime za radikalni promeni vo odlukite protiv drugata strana. za dobroto na vardar a za toa postoime trebase da se dade sansa. znam tesko e ova i deka ima miljarda pricni zosto ne trebalo da go postavat ama toa ne e nasa odluka od momentot koga pobaravme i prifativme nivna pomos.

Последно уредено:
Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.952
1. komunjarite mozea da go resat vardar uste odma. dovolno ke bese silegov da go vrati vardar od sams i da gi natera da gi isplati dolgovite ili da urgira i da se konfiskuva imot sto on go poseduva u mkd. za ovaa ke imaa podrska i od kaleto. ne mrdnaa so prst svesno unistuvajki go vardar i prepustajki go fudbalot na dui. ako takvite ti se podragi od segasnite togas neznam sto da kazam definitivno kako narod nema da ne bide.
И те како имаа можност и простор да го решат Вардар, а не го направија тоа. Пеналот требаше да го шутне Миле Зечевиќ кој истиот го одбил поради „и онака за Вардар навиваат вмровци, не се наши гласачи“. Директен цитат, ко што го цитирам Нело, така фер е да се цитира и другата страна. Од таа гарнитура единствен кој помогна е Наумче Мојсовски (да е иронијата поголема човекот кој што најмногу сме го пцуеле). Сите други (ПУИГ, Центар и др.) немаа механизми или начин, а уствари само го следеа шефот кој што директно во највисоките партиски органи кај што се дискутирала таа тема го кажал тој цитат. Е сега, да збориме за СДСМ е како да збориме за ланскиот снег. Тие затоа и се минато, затоа добија дебакал и никад нема да се издигнат од истиот. Кај и да е таа партија се надевам ќе престане да постои.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.400
Поени од реакции
24.553
И те како имаа можност и простор да го решат Вардар, а не го направија тоа. Пеналот требаше да го шутне Миле Зечевиќ кој истиот го одбил поради „и онака за Вардар навиваат вмровци, не се наши гласачи“. Директен цитат, ко што го цитирам Нело, така фер е да се цитира и другата страна. Од таа гарнитура единствен кој помогна е Наумче Мојсовски (да е иронијата поголема човекот кој што најмногу сме го пцуеле). Сите други (ПУИГ, Центар и др.) немаа механизми или начин, а уствари само го следеа шефот кој што директно во највисоките партиски органи кај што се дискутирала таа тема го кажал тој цитат. Е сега, да збориме за СДСМ е како да збориме за ланскиот снег. Тие затоа и се минато, затоа добија дебакал и никад нема да се издигнат од истиот. Кај и да е таа партија се надевам ќе престане да постои.
abeee... mene mi e jasno ama eve imame ovde clenovi sto ne sfakaat. podobro da ne pisuvam zosto cobe vleze u vardar i cij igrac bese tek togas ke padnat site mitovi sto gi prodavaat ovde ali kako sto kaza toa e minato i ne vredi poveke da se diskutira.

Член од
12 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
289
И јас се надевам на истото.
Таа партија нема грам македонство во себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom