Фан Клуб: Вардар

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.921
Поени од реакции
44.967
sam si odgovori na prasanjeto... realnosta nasa jadna e takva.

da bevme anglija i da si plakavme karta po 100 funti ke go vratevme dolgot relativno lesno, ama ne sme i treba da se pomirime so toa. i jas sakam da e razlicno, da moze navivacite da se mokni da go vodat klubot ili bar da ima kakva takva ekonomija u vukojebinata za da se nafati nekoj asalen biznismen ama kako sto gledame so godini nisto od toa nema... taka da realnosta nasa jadna e takva kakva sto e i moze da se soocime so nea ili da glumime ludilo.
Да Кано, ама тоа не значи дека не постои основа да се збори она што се збори.

Комити се причината зашто Вардар е сеуште во првата лига, што само по себе е неверојатен успех ако се земат во предвид сите околности, и не само што некој не им е благодарен поради тоа, туку истиот константно ги плука и користи погрдни зборови и беден жаргон во секоја прилика.

Со тоа што Комити го направија лани за Вардар, искрено со златни букви треба да е испишано во историјата на клубот, ретки се таквите примери кај нас, и право чудо е како сеуште се во прва лига, поради нив, иако во други околности многу малце фалеше да се во најдолен фудбалски ранг во Македонија а тоа верувам и самиот знаеш што значи.

Никој нема кредит, без оглед на Се, да се понаша вака како што се понаша, само зашто бил единствената опција за спас на Вардар па како тоа него му дава кредит некаков ?!?!, секој клуб оди во пакет со најверните, а во овој случај најверните го реаминираа клубот и го одржуваа во живот и без нив тој фигуративно кажано, ќе згаснеше, и ќе беа потребни години и години за да пак се врати во првата лига, клуб без навивачи не е клуб, бидејќи фудбалот се игра токму за нив.

Ова што го прави Миленко моментално е за секоја осуда, ама ја верувам во карма, и он кат-тад ќе го јаде како циган мрсул, по не знам кој пат во животот, неговата приказна нема да има убав крај.

Да не испадне дека по секоја цена застанувам позади Комитите, многу сум ги критикувал кога Вардар со фузија се спаси од испаѓање, и за мене лично ја извадија една од најсрамните пароли велејќи не е Вардар, Ривер Плата, па да испадне туку така, ама подоцна сфатија што значеше тоа неиспаѓање и за клубот и за нив како навивачи кога им се инфилтрираа на трибина и ги напаѓаа на сред утакмици и планираа да ги уништат ко на времето кога се раздвоија поради политички причини, на полошиот начин си ја сфатија грешката и од денешен аспект прилично сум убеден дека и тогаш поинаку ќе се поставеа.

Али ова денес што го прават, односно во нивната помодерна историја, е за симнување капа, и реков, со златни букви треба да се испише во вардаровата историја нивното функционирање во последниве 3-4 години, буквално се најдобриот играч на Вардар, и 12ти и 13ти и 14ти, и сега ти доаѓа една свиња покварена и вака фрла кал врз нив, ги деградира и плука ко да се најголем душман на клубот. Па не иде бе, и имаат целосно право да бидат револтирани, дури и би рекол мирни се сеуште и тоа бајаги, и не дозволуваат ова да ескалира, бројат до 10 едно 200 пати годинава, и тоа е паметно, и се надевам и понатака ќе влечат вакви промислени потези, а не имплусивни, зашто очигледно Миленко баш тоа го сака со овие перфидни провокации, и се надевам нема да бидат фатени у неговата стапица, условно речено неговата, зашто Миленко во ова дефинитивно не е сам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.381
Поени од реакции
24.519
Така се прави бизнис, со манипулации ,лажење и лижење. Тоа е специјалност на свињава што глуми кенгур. Некако и не баш најдобро ја прифаќаше реалноста кога другите беа на власт. Сега коа се неговиве копуци , тоа е реалноста, така мора да биде....Да се серат и сквернават на клубот. Да ги ебам у устите погани и борко , и нелоски и орце , гниди дпнеовски ,јаки вардарци кога се опозиција, гробари кога се на позиција !
abe kopile edno koga drugite bea na vlast i te kako ja prifativ realnosta i sekogas koga trebase pomagav kako sto baraa od mene tie sto go vodea klubot togas za razlika od tebe sto samo jade gomna.

znaeme kako bese togas vtora liga, barazi.... sega na 17 kola pred kraj sme 5-6 boda od 6to mesto, uste sme vo igra za kupot imas tereni za trening i se toa ne cini? na kraj na sezonata ke remizirame koj imal pogolem uspeh i dali ima ili nema napredok, sega seuste rano.
Автоматски споено мислење:

Не е баш така. До 5 то коло никој не го спомнуваше Миленко, спорадично по некој коментар на поединци и тоа е тоа. Самиот е заслужен за тоа со неговиот однос и бесмислени потези, почнувајќи од подготовките во Словенија па натака, да не ги набројувам една по една работите кои ги тераше во контра правец.
taka e. milenko barase da e pretsedatel, ne mu se dade pregovorite se odolgovlecija ekstra 2-3 nedeli sto gi poremeti i podgotovkite i izgubivme nekolku igraci togas. on uste togas ja spuka so nas i se toa on si go sfati licno, znaci bese plukan u vlada pred za nego bitni licnosti. od den 1 e problemot.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.382
Поени од реакции
4.305
Ќе испадне дека Миленко не може да спие дома ... ах проклети да се комитите, една свиња дебела ја натераа да кисне на трибини и да тегне пури... сигурно му е многу тешко...

Вардар нема да се оправи никогаш, уште побетер ќе биде со вакви одлуки против клубот, за инат, да уништат сѐ што е градено изминативе години. А Кано и другите што корист имаат од пропаѓањево на клубот мене уште не ми е јасно....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.381
Поени од реакции
24.519
Да Кано, ама тоа не значи дека не постои основа да се збори она што се збори.

Комити се причината зашто Вардар е сеуште во првата лига, што само по себе е неверојатен успех ако се земат во предвид сите околности, и не само што некој не им е благодарен поради тоа, туку истиот константно ги плука и користи погрдни зборови и беден жаргон во секоја прилика.

Со тоа што Комити го направија лани за Вардар, искрено со златни букви треба да е испишано во историјата на клубот, ретки се таквите примери кај нас, и право чудо е како сеуште се во прва лига, поради нив, иако во други околности многу малце фалеше да се во најдолен фудбалски ранг во Македонија а тоа верувам и самиот знаеш што значи.

Никој нема кредит, без оглед на Се, да се понаша вака како што се понаша, само зашто бил единствената опција за спас на Вардар па како тоа него му дава кредит некаков ?!?!, секој клуб оди во пакет со најверните, а во овој случај најверните го реаминираа клубот и го одржуваа во живот и без нив тој фигуративно кажано, ќе згаснеше, и ќе беа потребни години и години за да пак се врати во првата лига, клуб без навивачи не е клуб, бидејќи фудбалот се игра токму за нив.

Ова што го прави Миленко моментално е за секоја осуда, ама ја верувам во карма, и он кат-тад ќе го јаде како циган мрсул, по не знам кој пат во животот, неговата приказна нема да има убав крај.

Да не испадне дека по секоја цена застанувам позади Комитите, многу сум ги критикувал кога Вардар со фузија се спаси од испаѓање, и за мене лично ја извадија една од најсрамните пароли велејќи не е Вардар, Ривер Плата, па да испадне туку така, ама подоцна сфатија што значеше тоа неиспаѓање и за клубот и за нив како навивачи кога им се инфилтрираа на трибина и ги напаѓаа на сред утакмици и планираа да ги уништат ко на времето кога се раздвоија поради политички причини, на полошиот начин си ја сфатија грешката и од денешен аспект прилично сум убеден дека и тогаш поинаку ќе се поставеа.

Али ова денес што го прават, односно во нивната помодерна историја, е за симнување капа, и реков, со златни букви треба да се испише во вардаровата историја нивното функционирање во последниве 3-4 години, буквално се најдобриот играч на Вардар, и 12ти и 13ти и 14ти, и сега ти доаѓа една свиња покварена и вака фрла кал врз нив, ги деградира и плука ко да се најголем душман на клубот. Па не иде бе, и имаат целосно право да бидат револтирани, дури и би рекол мирни се сеуште и тоа бајаги, и не дозволуваат ова да ескалира, бројат до 10 едно 200 пати годинава, и тоа е паметно, и се надевам и понатака ќе влечат вакви промислени потези, а не имплусивни, зашто очигледно Миленко баш тоа го сака со овие перфидни провокации, и се надевам нема да бидат фатени у неговата стапица, условно речено неговата, зашто Миленко во ова дефинитивно не е сам.
100% e taka. aspolutno se slagam so se sto si napisal ovde.

rabotata e sto se toa e sega minato zavrseno. treba da se ide napred. jas znam deka mile proba i dade se od sebe da najde sponzori. znam i deka najbliskite drugari (t****) i re drugi uste togas ukazuvaa deka ne treba da se ide kaj politicari i da se najde drugo resenie. 2te se brkaa paralelno. na kraj sepak ova ispadna edinstvrno realno. sakas nekes mora da go prifatis a nie go docekavme na noz. tuka e greskata. uste pogolema greska e sto misime deka moze ili ke smenime nesto sega koga seuste ne e zavrseno ona zs sto e milenko postaven, koga (zasega, navidum) ima ne tolku losi rezultati na teren i koga imaat mnogu pobitni raboti za resavsnje (ffm) periodov tie sto momentalno resavaat.

presot bese dobar za nas kako navivaci (kako takov bese i svikan neli 15%) ali dali ke podobri nesto? sto vikas, ke go smeni odnosot na milenko ili tie sto go postavile? valjda toa bese/treba da e celta vaka ako go gledas od nivna perspektiva ova e pak dolevanje benzin...

Ќе испадне дека Миленко не може да спие дома ... ах проклети да се комитите, една свиња дебела ја натераа да кисне на трибини и да тегне пури... сигурно му е многу тешко...

Вардар нема да се оправи никогаш, уште побетер ќе биде со вакви одлуки против клубот, за инат, да уништат сѐ што е градено изминативе години. А Кано и другите што корист имаат од пропаѓањево на клубот мене уште не ми е јасно....
a kako propaga vardar? pred nekoja god bese vtoroligas sega ne e. hipodrom e vraten pod nasa kontrola, se raboti na novi spoznori i gazdi i vlez na svez kapital vo klubot.

odnosite so navivacite se raznisani.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.494
Кано има помагано за Вардар и Комити, можам да потврдам, од негови лични средства и тоа е за секаква пофалба. Да имаме повеќе такви луѓе може и ке можевме да размислувама на друг начин.
За другите работи, имаме различни ставови. Грешка е со Миленко апсолутно, аргументи има многу уште пред да биде он, ЗАШТО ДА НЕ БИДЕ ОН , исто од летоска навака, за 5 месеци има толку бламажи, да не го пишувам постов долг , мегутоа со засилувањата и ШЕМИТЕ имаме фијаско.
Точно е дека Миленко е плукан у сред влада, од Комити , ова луѓе не го знаат, он е плукан пред камери, ама треба да се знае и зашто е тоа така. Дека он прв почнал со провокации да се прави дека е, не Сергеј, не Путин или Трамп , него како да е најголем на планетава како треба сите да му мијат нозе у леген. Тоа однесување неможе да го голтнат Комити. Сеуште групата размислува и не оди на радикални потези, размислувајќи за последици, пред се за КЛУБОТ пошто ние постоиме за клубот.
Да неа беа некој порази дома (кои болат многу) да не беа некои чудни шеми, чудни порази и грешки на Голам и Центархалф. објави од личен профил, итн, , може ситуацијата ке беше по мирна.
Групата треба да биде единствена и да не оди во бојкот, и да не се подели. Со тоа беќе една битка е добиена.
За Долгот на Вардар, да битно прашање е и најбитно. Што сакаат навивачите да порачаат - ДА СВЕСНИ СМЕ, треба да дојде човек / фирма / финансиер кои прво ке се нафати да решава, само бараме НОРМАЛНИ луѓе во раководните структури кои ке ги почитуваат Вардар и Комити, на прво место.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.930
Поени од реакции
14.916
za kakva e denes atmosferata se krivi 2te strani, kolku i da negirame milenko bese docekan na noz uste pred da e naznacen za bilo sto. toa ne bese vo red.
Брат ама сега да не се правиме деца.. бил дочекан на нож, па се налутил. Еве сега кога картите се отворени можеме и детално да кажеме како беше на состаноците.
Состанок во јуни, два дена после формирање на влада. 4 наши претставници на состанокот, првите 10 минути присутен е само Нело од нивна страна. Нело претставува дека решението е тука, веднаш по потпишувањето на договорот ќе влезе првата рата од спонзорството на Новоматик, а инвеститорот е со унгарско потекло. Се е супер, освен еден момент: „Спонзорот бара Миленко да биде директор“. По некоја минута во канцеларијата влегуваат Масар Омерагиќ и Миленко Неделковски. Откако ние ја презентираме нашата страна, бараме од Миленко да презентира план и визија за клубот. Миленко одговара „А што? вие не им верувате на Нелоски и Мицковски?“. Нашиот одговор на тоа е дека очекуваме професионално да се работи со клубот, а не дека се работи за (не)доверба. По ова образложуваме дека сметаме дека Миленко е погрешен избор за ФК Вардар, и како човек кој е крајно скандалозен, но и како човек кој веќе 30 години е надвор од фудбалот. На ова Нело почнува да хистериша и ги кажува зборовите „Или ќе го прифатите Миленко, или Вардар ќе се распадне во четврта лига“ (не ме држи за точните зборови одамна беше, меѓутоа вака нешто беше). Атмосферата стана тензична, по што нашите претставници го напуштија состанокот. Некаде низ дискусијата, Миленко беше прашан дали тој го нашол спознорот, на што истиот одговори дека спонзорот го нашол Христијан Мицковски, со што се поби тврдењето дека маџарите барале Миленко да биде директор.
Следните 3 недели иако речиси и да немаше директна комуникација, единствено Преку Орце КВ и Борко се разговараше со нивната страна. И од двете страни беше потенцирано дека од горе е наложено Миленко да биде директор, но дека тие лично ќе се заложат Миленко да биде под контрола и да не забега со однесувањето (ги изеде помрачина и двајцата од тогаш). Иако ставот беше дека не сакаме да го прифатиме тој човек да биде директор, на 3 јули 2024 свесни дека ФК Вардар нема пари ниту да добие лиценца (трошоците за постапката се околу 10 000 евра, а сите ние во тој момент бевме на гола кожа после напорната сезона), седнавме во Хиподром со Миленко, Иди и Масар и успеавме да испреговараме прифатливи услови кои доколку се исполнеа клубот ќе функционираше на многу повисоко ниво. (ќе ги прикачам условите на постов)
Од овој датум, Новоматик вложи 400 000 евра во ФК Вардар, а Миленко имаше целосна контрола над тие пари. Парите се трошеа како да сме Реал Мадрид. Припремите во Словенија чинат нешто над 100 000 евра, се потпишуваа сумљиви играчи со плати од по 3000-4000 евра, а капак на се беа кондиционите тренери кои заедно чинат околу 7000 евра (????). Опремата исто така беше неразумно скапа, иако ние како конструктивен малцински акционер обезбедивме поповолни понуди кои беа одбиени.
Првата точка на судир беше во Словенија по натпреварот со Динамо Загреб, каде наши членови упаднаа во хотелот и бараа го седнаа Миленко на жешко столче. Јасно беше укажано дека договорот не се почитува, на што овој одговори дека кога ќе се врати од Словенија веднаш ќе има состанок каде ќе биде договорена систематизација во клубот. Се врати од Словенија и вработи десетина, ако не и повеќе џаболебари кои досега немале никаков ангажман ниту во Вардар ниту пак во било кој спортски клуб. Дополнително, во хиподром почнаа да се вртат ѓорчевци кои станаа лично обезбедување на Миленко и Иди.
Сезоната започна, иако уште од претходно секој кој што барем малку следи македонски фудбал ќе знаеше дека тимот е максимум бараж тим, иако чини како тим кој треба да се бори за топ 4. Преку стекнати контакти за време на нашето раководење нудевме посоодветни решенија, но бевме комплетно изигнорирани. @nsan и самиот може да пише како изгледаше тоа. Нејсе, нивни пари нивни правила (во рамки на договорот тие имаа целосна слобода во спортскиот дел). Како што течеше сезоната, тензијата растеше, незадоволството растеше. Разбирливо навивачите почнаа да се бунат, а Миленко се почесто и почесто беше недостапен за нашите претставници. Понатаму веќе комуникацијата е јавна, и сите знаат што се случуваше. Подкасти, статуси итн. Тие што гарантираа исто останаа недостапни.

Значи, нема што Миленко да се лути ко дете некое. Многу пати му беше подадена рака, многу пати ја прифаќаше очи во очи, а позадински саботираше се што може да саботира.

Да останеме доследни, едини кој во ситуацијава помага во рамки на своите можности е Кано. Не го заслужува хејтот на темава, иако некогаш изгледа така по неговите постови :D

Screenshot 2024-11-21 084835.png Screenshot 2024-11-21 084851.png

едит: Ова последното водич на патот се исекло да не правам скриншот пак. Жива глупост е, дека ќе сме можеле да назначиме водич на патото кој ќе патувал со играчите во карантин. Од миленко е тоа измислено, така било у 90ти. Ко ние да не водевме клуб 2 години, па он ќе ни кажува финтици.

Член од
26 март 2022
Мислења
584
Поени од реакции
5.424
Бидејќи погоре, @VardarVoSrceto објасни како течеше процесот, јас само би дополнил, за сите кои се сомневаа во чистите намери на групата, дека вчера ДВА ЧАСА, дур не им фати пена устата на новинарите, нашиот претставник одговараше на сите прашања!

Вака постапуваат единствено тие на кои образот им е чист и немаат што да кријат. Се чекаше комплетирање на целиот процес, кој заврши заклучно со Собранието и веднаш потоа, како што доликува, излеговме пред цела јавност, да ја претставиме целосната слика. Буквално од збор до збор!

И без разлика на тоа што сме малцински акционер, нашата борба за тоа како треба да функционира клубот продолжува. Тоа што мнозинскиот акционер мисли дека клубот е ,,приватна играчка" е лудост, но затоа како што и напоменавме, ние сме тука, за да преку вакви механизми, ја одржиме во живот и во вакви кризни моменти, приказната за клубот на народот која мора да продолжи да живее!

Со ова како кула од карти се срушија сите сомнежи на луѓето за одредени ,,нечисти игри". Ниту ги имало, ниту ќе ги има!

Член од
20 септември 2023
Мислења
298
Поени од реакции
1.651
Јас не знам што си има замислено свињата во однос на тоа кој/каква фаца е, но буквално цела држава го доживува како неписмен гомнар, со исклучок на одредени луѓе кои МОРА да го тапшаат по рамо. Има некој од вас сретнато човек што има(л) позитивно мислење за него? Па уште на нож бил од прв ден дочекан, шије ми га џура...

Јасно е дека освен политички, на друг начин спонзор нема да се најде во државава. Тоа не е ниту ново, ниту неочекувано. Дури и да сака некој да вложува во клубот со најискрени намери, нема да го направи тоа бидејќи нема да му дозволат, а нема да му дозволат истите оние кои од 90тите до ден денес го уништуваат клубот.

Ако пресот е долевање бензин во оган, што е тогаш неговото кочијашко однесување? Со кое право он плука по единствените што се заслужни што опстана клубот? Аман немој со досеткиве, да беше ова пред 20тина години па да поминуваа вакви финти, во 2024 малку потешко. На 99% од луѓето во државава им е јасно кој стои позади цела оваа калакурница. Еве како ќе оди "реорганизацијата" на клубот:

1. Свињата/ИИ = ОК
  2. Свињата како успешен менаџер ги решава "долговите" што клубот ги има кон фирмите на ОК, кои во најголемиот дел се фиктивни.
  3. Сметката на клубот ќе биде одблокирана во наредниот период, а кој ќе биде "заслужен" за сето тоа? Па секако оној што си го нема видено ку*ето уште од 1968 година.
  4. Во меѓувреме ќе се занимаваат и со ФФМ, таму се парите, Руле и неписмениот струмичанец ќе им помогнат во тоа.
  5. Ќе го остават клубот на "спонзорот" од Унгарија/Турција/Куровмистан, а заедно со носоњата од тренер ќе се префрлат во ФФМ и репрезентација.
  6. Вардар и репрезентацијата ќе им бидат одличен полигон за да жнеат повеќе пари и да калемат долгови кон фирмите на ОК, а за сето тоа ќе биде задолжен "успешен менаџер" како куроглавиот.
  7. После смената на политичката гарнитура за Х години, спонзорот нели ќе има политички притисоци и ќе си замине.
  8. Вардар ќе нема спонзор, а повторно ќе има нов милионски долг кон фирмите на ОК.
  9. Ќе купуваме виртуелни карти и ќе играме најверојатно во Лисиче ама не во Ново.

Ниту е нешто вратено, а уште помалку па крмакот е заслужен за сето тоа. Ова ни е 1000 пати дискутирано тука. Хиподром ќе биде вратен кога ќе биде даден на клубот, а сега точно се знае како и зошто е "вратен". Ако одиме по таа логика, тогаш зошто воопшто го земаа за сега да го враќаат? Кога ќе го вратат помошното и просториите во Парк? Тие му се испомочаа на клубот во прва прилика, направија клуб со црвено-црни бои кој игра на помошното игралиште, го земаа Хиподром, накалемија долгови, го држеа/држат клубот за муда со тие долгови и сега ние треба да им веруваме на истите овие фаци, нема грешка.

Верувам дека она што го збори Миле е вистина, бидејќи секој оној што има соработувано на одреден начин и за било што со фаци од влада/политика, ќе ви потврди дека тука таков им е вокабуларот, типично селско-кооперациски. Тука имам поинакво мислење во однос на тоа што фаци како Нело, како што пиша и Saber погоре, се чиста колатерална штета, далеку е типов од тоа да се заканува, пуштен низ канализација на "патриотски" начин за да не биде дека ОК се заканува. Колкав им е капацитетот во тоа инките од мозок што ги имаат доволно е да се знае фактот дека типчево го планираа за градоначалник на Скопје пред да ни го турат со се јајца со оваа сегашнава. Сето ова е познато однесување, барем за нас постарите, затоа и кажав пред некој ден дека овие се на се спремни, па дури и да направат местенка како Кале за да ги оцрнат навивачите.

Со што има заслужено козарот да има било каква функција во клубот, по што е познат, кои се негови успеси во животот? На страна очигледниот одговор дека НОВИОТ СПОНЗОР САКАЛ ТАКА, тргнете го тоа на страна. Одговорот е едноставен - НЕМА! Затоа и никој не го сака и е "дочекуван на нож". Не е само од Комити, туку секој навивач/симпатизер на клубот ќе ви го каже истото. Свињата е познат како манипулант, муљатор, тапкарош, цинкарош, ситна душа кој свое дете и држава ќе продаде за два гроша, ете затоа не го сакаат/сакаме. Ние поради тоа не го сакаме, а ситните криминалци и души како него баш поради тоа и го сакаат.

Проблемот е што сето тоа можеше да се изигра на многу поцивилизиран начин, но очигледно е дека оној што стои позади сето ова не сака проблемот да биде решен, да сакал, уште на почеток ќе беше ставен човек кој е прифатлив за сите, нели, за доброто на клубот. Да не се лажеме, на сите овие целта им е далеку од ЈАК И СТАБИЛЕН ВАРДАР. Целта им е да си ги лечат своите комплекси, а истите комплекси влечат корени уште од фамозната компанија за спортска опрема од 90тите. После Х години клубот пак ќе биде во гомна и долгови кон истиот човек.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.199
Брат ама сега да не се правиме деца.. бил дочекан на нож, па се налутил. Еве сега кога картите се отворени можеме и детално да кажеме како беше на состаноците.
Состанок во јуни, два дена после формирање на влада. 4 наши претставници на состанокот, првите 10 минути присутен е само Нело од нивна страна. Нело претставува дека решението е тука, веднаш по потпишувањето на договорот ќе влезе првата рата од спонзорството на Новоматик, а инвеститорот е со унгарско потекло. Се е супер, освен еден момент: „Спонзорот бара Миленко да биде директор“. По некоја минута во канцеларијата влегуваат Масар Омерагиќ и Миленко Неделковски. Откако ние ја презентираме нашата страна, бараме од Миленко да презентира план и визија за клубот. Миленко одговара „А што? вие не им верувате на Нелоски и Мицковски?“. Нашиот одговор на тоа е дека очекуваме професионално да се работи со клубот, а не дека се работи за (не)доверба. По ова образложуваме дека сметаме дека Миленко е погрешен избор за ФК Вардар, и како човек кој е крајно скандалозен, но и како човек кој веќе 30 години е надвор од фудбалот. На ова Нело почнува да хистериша и ги кажува зборовите „Или ќе го прифатите Миленко, или Вардар ќе се распадне во четврта лига“ (не ме држи за точните зборови одамна беше, меѓутоа вака нешто беше). Атмосферата стана тензична, по што нашите претставници го напуштија состанокот. Некаде низ дискусијата, Миленко беше прашан дали тој го нашол спознорот, на што истиот одговори дека спонзорот го нашол Христијан Мицковски, со што се поби тврдењето дека маџарите барале Миленко да биде директор.
Следните 3 недели иако речиси и да немаше директна комуникација, единствено Преку Орце КВ и Борко се разговараше со нивната страна. И од двете страни беше потенцирано дека од горе е наложено Миленко да биде директор, но дека тие лично ќе се заложат Миленко да биде под контрола и да не забега со однесувањето (ги изеде помрачина и двајцата од тогаш). Иако ставот беше дека не сакаме да го прифатиме тој човек да биде директор, на 3 јули 2024 свесни дека ФК Вардар нема пари ниту да добие лиценца (трошоците за постапката се околу 10 000 евра, а сите ние во тој момент бевме на гола кожа после напорната сезона), седнавме во Хиподром со Миленко, Иди и Масар и успеавме да испреговараме прифатливи услови кои доколку се исполнеа клубот ќе функционираше на многу повисоко ниво. (ќе ги прикачам условите на постов)
Од овој датум, Новоматик вложи 400 000 евра во ФК Вардар, а Миленко имаше целосна контрола над тие пари. Парите се трошеа како да сме Реал Мадрид. Припремите во Словенија чинат нешто над 100 000 евра, се потпишуваа сумљиви играчи со плати од по 3000-4000 евра, а капак на се беа кондиционите тренери кои заедно чинат околу 7000 евра (????). Опремата исто така беше неразумно скапа, иако ние како конструктивен малцински акционер обезбедивме поповолни понуди кои беа одбиени.
Првата точка на судир беше во Словенија по натпреварот со Динамо Загреб, каде наши членови упаднаа во хотелот и бараа го седнаа Миленко на жешко столче. Јасно беше укажано дека договорот не се почитува, на што овој одговори дека кога ќе се врати од Словенија веднаш ќе има состанок каде ќе биде договорена систематизација во клубот. Се врати од Словенија и вработи десетина, ако не и повеќе џаболебари кои досега немале никаков ангажман ниту во Вардар ниту пак во било кој спортски клуб. Дополнително, во хиподром почнаа да се вртат ѓорчевци кои станаа лично обезбедување на Миленко и Иди.
Сезоната започна, иако уште од претходно секој кој што барем малку следи македонски фудбал ќе знаеше дека тимот е максимум бараж тим, иако чини како тим кој треба да се бори за топ 4. Преку стекнати контакти за време на нашето раководење нудевме посоодветни решенија, но бевме комплетно изигнорирани. @nsan и самиот може да пише како изгледаше тоа. Нејсе, нивни пари нивни правила (во рамки на договорот тие имаа целосна слобода во спортскиот дел). Како што течеше сезоната, тензијата растеше, незадоволството растеше. Разбирливо навивачите почнаа да се бунат, а Миленко се почесто и почесто беше недостапен за нашите претставници. Понатаму веќе комуникацијата е јавна, и сите знаат што се случуваше. Подкасти, статуси итн. Тие што гарантираа исто останаа недостапни.

Значи, нема што Миленко да се лути ко дете некое. Многу пати му беше подадена рака, многу пати ја прифаќаше очи во очи, а позадински саботираше се што може да саботира.

Да останеме доследни, едини кој во ситуацијава помага во рамки на своите можности е Кано. Не го заслужува хејтот на темава, иако некогаш изгледа така по неговите постови :D

Прегледај го приврзокот 435941Прегледај го приврзокот 435942

едит: Ова последното водич на патот се исекло да не правам скриншот пак. Жива глупост е, дека ќе сме можеле да назначиме водич на патото кој ќе патувал со играчите во карантин. Од миленко е тоа измислено, така било у 90ти. Ко ние да не водевме клуб 2 години, па он ќе ни кажува финтици.
Ako e ova so Milenko e dogovoreno od najvisoko nivo, a nad Orce KV povisoko e vajda premierot i negov najtesen krug, togas ovaa bitka e izgubena. Duri mislam deka site ovie presovi i cuda pravat samo poise.

Vmro a i opsto partiite kaj nas nemaat praksa da uviduvaat greski ili da popustaat za bilo sto.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.919
Поени од реакции
73.279
Ako e ova so Milenko e dogovoreno od najvisoko nivo, a nad Orce KV povisoko e vajda premierot i negov najtesen krug, togas ovaa bitka e izgubena. Duri mislam deka site ovie presovi i cuda pravat samo poise.

Vmro a i opsto partiite kaj nas nemaat praksa da uviduvaat greski ili da popustaat za bilo sto.
Договорено е на највисоко ниво меѓу премиерот и еден од главните спонзори на партијата, вечниот гробар на ФК Вардар, Камчев.
Како што кажав, единствено што можеше да се издејствува е баш Свињенко да не е главен, затоа што како партија ќе изгубат од тоа, ама тоа било главно барање на Камката. Убаво ја објаснија потенцијалната шема погоре, оцениле дека повеќе пари ќе спечалат вака, отколку што ќе изгубат по некој глас на наредни избори (секако победуваат).

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.199
Договорено е на највисоко ниво меѓу премиерот и еден од главните спонзори на партијата, вечниот гробар на ФК Вардар, Камчев.
Како што кажав, единствено што можеше да се издејствува е баш Свињенко да не е главен, затоа што како партија ќе изгубат од тоа, ама тоа било главно барање на Камката. Убаво ја објаснија потенцијалната шема погоре, оцениле дека повеќе пари ќе спечалат вака, отколку што ќе изгубат по некој глас на наредни избори (секако победуваат).
Nema da izgubat niso, ne veruva deka vardar e klucno prasanje za glasanje osven za shaka lugje. Vmro kje vladee nekoj podolg period posle ova sekako.

Da se nadevame deka pokraj kradenjeto i kje donesat nekoj rezultat, i da ne se izleta nekoj od komiti da go izede.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.381
Поени од реакции
24.519

Прегледај го приврзокот 435941Прегледај го приврзокот 435942

ova e 90% od tekot na nastanite. ti falat tie 10% pred prviot sostanok sto ne se za na forum...

treba da sfatis deka nikogas nisto ne se pregovara u bilo koja vlada. tamu ides da potpises dogovor ili kapitulacija. dogovorot bese napraven pred sostanokot. rabotata e sto i tie sto bile od nasa strana ne bea zapoznati za toa. nekam da navleguvam ovde u pvt ke ti objasnam ako sakas.

nelo histerisase "_________"ime na nasiot clen" ama ne se DOGOVORIVME taka" ako si bil na sostanokot vrati si go filmot. toa treba da ti kaze deka imalo predigra.

da bidam jasen, iskreno do pred nekoe vreme mislev deka e zlonamerno i pederski od clenot, vo mkd ne se vidov so nego, ne dojde ni na sostanokot AMA u meguvreme smeniv mislenje i mislam deka nemalo faul od nego, naprotiv greskata ni e u losa postavenost i komunikacija pred se megu nas.

sve drugo e posledica od toj moment nataka a za toa sme nie 100% krivi.

Кано има помагано за Вардар и Комити, можам да потврдам, од негови лични средства и тоа е за секаква пофалба. Да имаме повеќе такви луѓе може и ке можевме да размислувама на друг начин.
За другите работи, имаме различни ставови. Грешка е со Миленко апсолутно, аргументи има многу уште пред да биде он, ЗАШТО ДА НЕ БИДЕ ОН , исто од летоска навака, за 5 месеци има толку бламажи, да не го пишувам постов долг , мегутоа со засилувањата и ШЕМИТЕ имаме фијаско.
Точно е дека Миленко е плукан у сред влада, од Комити , ова луѓе не го знаат, он е плукан пред камери, ама треба да се знае и зашто е тоа така. Дека он прв почнал со провокации да се прави дека е, не Сергеј, не Путин или Трамп , него како да е најголем на планетава како треба сите да му мијат нозе у леген. Тоа однесување неможе да го голтнат Комити. Сеуште групата размислува и не оди на радикални потези, размислувајќи за последици, пред се за КЛУБОТ пошто ние постоиме за клубот.
Да неа беа некој порази дома (кои болат многу) да не беа некои чудни шеми, чудни порази и грешки на Голам и Центархалф. објави од личен профил, итн, , може ситуацијата ке беше по мирна.
Групата треба да биде единствена и да не оди во бојкот, и да не се подели. Со тоа беќе една битка е добиена.
За Долгот на Вардар, да битно прашање е и најбитно. Што сакаат навивачите да порачаат - ДА СВЕСНИ СМЕ, треба да дојде човек / фирма / финансиер кои прво ке се нафати да решава, само бараме НОРМАЛНИ луѓе во раководните структури кои ке ги почитуваат Вардар и Комити, на прво место.
ne se slozuvam so toa deka on prv pocnal barem koga e u prasanje ponova istorija. ako se vrakame godini nanazad da, ama sega ne.

nebitno, problemot e sto situacijata e kakva sto e i mesto da se sreduvaat rabotite nie prvime pogolemi kiksovi. go obvinuvame milenko deka e tezok karakter i poln so ego a ne gledam kako nie sme podobri so soopstenieto predhodno pa i ova so presot.

da bidam jasen licen stav mi bese uste odamna da se razjasni sve pred clenstvoto ova sto go pisa @VardarVoSrceto trebase pred nekolku meseci da se kaze na clenstvoto i da e pojasno zosto odredeni raboti se slucuvaat taka. jas tuka vi pisav delovi koj smetav deka moze da se diskutiraat u javnost odkako vidov nikoj ne izvestuva a luge se nerviraat. sfatete deka ne sekogas gi pisuvav mojte stavovi nego stavovite na drugata strana pred se za da vi e jasno kako funkcioniraat nestata i da razvieme zdrava diskusija sto i se sluci so nekolku clenovi vo pvt ili viber.

kako i da e dobro e sto ete pojasno se rabotite za site, loso e sto nemame resenie na vistinskite problemi i nekoj od nas ziveat u nekakvi iluzii deka grupata ima mok da se spravi so drugata strana. ednostavno nema. zatoa i insistirav da se vrati fokusot i koncentracijata na grupata a ne na klubot, tamu sme sekako nemokni. vrati se meseci nazad jas pisav deka fokusot sezonata mora da ni e da prerasmeme od grupa vo firma i deka treba ako nedaj boze pak se slucat sranja so klubot da sme vo mnogu podobra situacija od sto bevme. treba i da naucime od se sto se sluci, ke zvuci glupo ova ama u momentov ova se treba da se dokumentira i arhivira za u idnina.

Последно уредено:
Член од
23 април 2022
Мислења
418
Поени од реакции
2.105
Дали тоа значи дека договорените и пред се потпишаните работи нема да се почитуваат од другата страна?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.930
Поени од реакции
14.916
ova e 90% od tekot na nastanite. ti falat tie 10% pred prviot sostanok sto ne se za na forum...

treba da sfatis deka nikogas nisto ne se pregovara u bilo koja vlada. tamu ides da potpises dogovor ili kapitulacija. dogovorot bese napraven pred sostanokot. rabotata e sto i tie sto bile od nasa strana ne bea zapoznati za toa. nekam da navleguvam ovde u pvt ke ti objasnam ako sakas.

nelo histerisase "_________"ime na nasiot clen" ama ne se DOGOVORIVME taka" ako si bil na sostanokot vrati si go filmot. toa treba da ti kaze deka imalo predigra.

da bidam jasen licen stav mi bese uste odamna da se razjasni sve pred clenstvoto ova sto go pisa @VardarVoSrceto trebase pred nekolku meseci da se kaze na clenstvoto i da e pojasno zosto odredeni raboti se slucuvaat taka. jas tuka vi pisav delovi koj smetav deka moze da se diskutiraat u javnost odkako vidov nikoj ne izvestuva a luge se nerviraat. sfatete deka ne sekogas gi pisuvav mojte stavovi nego stavovite na drugata strana pred se za da vi e jasno kako funkcioniraat nestata i da razvieme zdrava diskusija sto i se sluci so nekolku clenovi vo pvt ili viber.
Потврдувам дека Нело го кажа тоа.
Инаку детално беше пренесено се до членството, збор до збор. Состанокот се одржа во една спортска сала каде што сите членови на комити имаа можност да присуствуваат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.381
Поени од реакции
24.519
Потврдувам дека Нело го кажа тоа.
Инаку детално беше пренесено се до членството, збор до збор. Состанокот се одржа во една спортска сала каде што сите членови на комити имаа можност да присуствуваат.
da sme jasni sto potvrduvas deka nelo kaza ona sto jas kazav?

znam za sostanokot za zal zaglaviv taa vecer pa padna grad i nemozev da dojdam. sledniot den zaminav na pat i ovde nekolku dena podocna vi ja postirav slikata so novomatik od ungrarija. tocno znam sto se slucuvse periodov zatoa i vikam ne e bas se kako sto izgleda mada veke e i nebitno toa. ne gledam poenta da se vrakame na minatoto, sega treba zdrava diskusija za sto ponatmu.

@Schürrle valjda sega ti e pojasno zosto mojte reakcii se takvi kakvi sto se, prezemanje biznis/vodenje biznis vo golema mera zavisi od MOMENTNATA situacija i potencijalni resenija. prostorot za manevriranje koj go imaa komiti bese milimetarski, oni izvlekoa maksimum duri i poveke od sto ocekuvav ama potoa se sto sledese e pak posledica od nekoj drugi raboti sto javnosta vo golema mera do sega ne gi ni znaese.

Kajgana Shop

На врв Bottom