Фан Клуб: Вардар

Член од
1 август 2015
Мислења
1.064
Поени од реакции
2.263
Или Миленко или Вардар нема да постои!!!
Ако ова навистина било кажано од претставник на владата, требало уште тогаш да излезат од состанок кога им било презентирано сценариото за нов сопственик. Но претпоставувам дека во тој момент Комити не биле свесни дека МН ќе се претвори во уште поголем ѓавол и ќе се контрира со нив и ќе ги омаловажува, како тотално небитен фактор, па прифатиле а се со цел спас на Вардар.

После овој прес, едно е јасно.
Власта ќе раководи со клубот, парите ќе бидат на странецот кој им дава одврзани раце, а за возврат да добие бизнис бенефити. На политичка основа ќе се одблокира сметка, многу долгови ќе ги снема преку ноќ.
Комити ќе останат јавно гласило, ќе ја известуваат јавноста за евентуални неправилности и толку.

Ќе се смени власта после Х години и пак ќе има тумбање.
Клубот на народот, повторно се претвори во клуб на политичари.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.382
Поени од реакции
24.528
Па не би рекол дека се небитни, зашто таа сорта буквално го спаси Вардар, како може некој денес да е небитен а само ради неговото постоење клубот сеуште опстојува во првата лига и не е на фудбалското дно во земјава? Не ми е јасно ...

Ja би рекол они се најбитни, ама во реалноста наша јадна, повторно беа ставени во ситуација да склучуваат пакт со ѓаволот, а од тоа никогаш ништо убаво нит искочило нит ќе искочи. :toe:
sam si odgovori na prasanjeto... realnosta nasa jadna e takva.

da bevme anglija i da si plakavme karta po 100 funti ke go vratevme dolgot relativno lesno, ama ne sme i treba da se pomirime so toa. i jas sakam da e razlicno, da moze navivacite da se mokni da go vodat klubot ili bar da ima kakva takva ekonomija u vukojebinata za da se nafati nekoj asalen biznismen ama kako sto gledame so godini nisto od toa nema... taka da realnosta nasa jadna e takva kakva sto e i moze da se soocime so nea ili da glumime ludilo.

Член од
31 август 2021
Мислења
436
Поени од реакции
2.446
se nadevam ne gi ubeduvas tvoite biznis konekcii ili partneri na nacinot na koj sto gi ubeduvas(e) lugjeto tuka
Така се прави бизнис, со манипулации ,лажење и лижење. Тоа е специјалност на свињава што глуми кенгур. Некако и не баш најдобро ја прифаќаше реалноста кога другите беа на власт. Сега коа се неговиве копуци , тоа е реалноста, така мора да биде....Да се серат и сквернават на клубот. Да ги ебам у устите погани и борко , и нелоски и орце , гниди дпнеовски ,јаки вардарци кога се опозиција, гробари кога се на позиција !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.919
Поени од реакции
73.283
sam si odgovori na prasanjeto... realnosta nasa jadna e takva.

da bevme anglija i da si plakavme karta po 100 funti ke go vratevme dolgot relativno lesno, ama ne sme i treba da se pomirime so toa. i jas sakam da e razlicno, da moze navivacite da se mokni da go vodat klubot ili bar da ima kakva takva ekonomija u vukojebinata za da se nafati nekoj asalen biznismen ama kako sto gledame so godini nisto od toa nema... taka da realnosta nasa jadna e takva kakva sto e i moze da se soocime so nea ili da glumime ludilo.
Не знам што го спомнуваш толку тоа навивачите да го воделе клубот :D
Сам знаеш дека навивачите никогаш не сакале да го водат клубот и го воделе дека биле приморани за да не се распадне.

Поентата од старт беше дека тој што верува(л) дека не е битно што баш МИЛЕНКО е одбран да го води клубот и да "чисти долгови", а тоа нема да доведе до уништување на атмосферата во клубот, 10 пати е позабеган од оние што со пенкало рушеле режим во надеж за подобро утре.

Само во светот на рамноземјашите, Македонија ќе ја средиме со Миленко, Пандов, Масар и бугарката за енергетика што личи дека е поиздрогирана од цела наша трибина на интервјуто за пасошот :D

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
Да не троши зборови дотичниот еве ја ќе ти одговорам
"ako imas pari prodaj stan kuka ti kupi go vardar"

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.919
Поени од реакции
73.283
Така се прави бизнис, со манипулации ,лажење и лижење. Тоа е специјалност на свињава што глуми кенгур. Некако и не баш најдобро ја прифаќаше реалноста кога другите беа на власт. Сега коа се неговиве копуци , тоа е реалноста, така мора да биде....Да се серат и сквернават на клубот. Да ги ебам у устите погани и борко , и нелоски и орце , гниди дпнеовски ,јаки вардарци кога се опозиција, гробари кога се на позиција !
Гмизавецот Нело е тотално небитен лик, ставен е намерно за да биде кривец на хартија.
Орце Ѓ. беше единствен што се обиде да ги вразуми, ама безуспешно. Борко нема што да се коментира.
Е другиот Орце е тој што ни го свари гравот, заедно со премиерот.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.276
Поени од реакции
8.418
Добро бе толку ли малоумници останаа во дпмне, како им се исплаќа да си го делкаат рејтингот на пропалица како Миленко?
Скопјево секој месец се поголема дупка станува ако мислат дека некој ке им прости за ова грдо се лажат.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.721
Поени од реакции
3.093
Добро бе толку ли малоумници останаа во дпмне, како им се исплаќа да си го делкаат рејтингот на пропалица како Миленко?
Скопјево секој месец се поголема дупка станува ако мислат дека некој ке им прости за ова грдо се лажат.
Se podlazaa na izborite a oni dobija anti dui. Lokalnive ke gi vrati vo realnosta pred se za sovetite a za kandidati ke vidime so ke izvadat

Член од
17 април 2024
Мислења
588
Поени од реакции
1.368
На премиерот ако му е Миленко адут за било каква позиција која лично ја доделува, има многу поголем проблем отколку Вардар
Не му е, мораше да му најде функција, поради тоа што козарот си одработува за партијата цело време. Едноставно си ја доби играчката, која што најверојатно си ја посакувал. Не верувам дека немало поидеално решение од рамноземјашов. Тешко на Вардар со ликови како него, а ништо чудно да се појавуваат и во иднина...

Член од
11 април 2023
Мислења
2.068
Поени од реакции
6.788
Ќе лета козарот на полусезона ќе се освестат тие што треба.
Кој би бил негова замена чесен фудбалски работник што ја знае работата и е далеку од политиката???Има ли таков кај нас,имаше еден кажано по одамна Гроздановски вардарово дете зашто да не или замена негова ќе треба да ја бараме од странство.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.721
Поени од реакции
3.093
Za prv covek na FK nemora fudbalska legenda I slicno. Trena covek menadzer so miralni I eticki vrednosti. Za sportski direktor vekje tuka pozelno e covek od fudbalot I da e mangup. Kaj Milenko problemot e stone drzok I susten poise od sto treba. On trebase da dokaze na site deka e prav izbor vo sekoj segment.
E jbg odbra vojna i tenzija...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.382
Поени од реакции
24.528
Не знам што го спомнуваш толку тоа навивачите да го воделе клубот :D
Сам знаеш дека навивачите никогаш не сакале да го водат клубот и го воделе дека биле приморани за да не се распадне.

Поентата од старт беше дека тој што верува(л) дека не е битно што баш МИЛЕНКО е одбран да го води клубот и да "чисти долгови", а тоа нема да доведе до уништување на атмосферата во клубот, 10 пати е позабеган од оние што со пенкало рушеле режим во надеж за подобро утре.

Само во светот на рамноземјашите, Македонија ќе ја средиме со Миленко, Пандов, Масар и бугарката за енергетика што личи дека е поиздрогирана од цела наша трибина на интервјуто за пасошот :D
gi spomnuvam zasto ovde navivacite insistiraat da se slusani i davaat nekakvi soveti/opcii sto se nerealni. jasno mi e mene drugoto.

tebe ti e bitna atmosferata u klubot, mene mi e bitno cistenje na dolgovite i restartiranjeto sto sleduva. :toe:

za kakva e denes atmosferata se krivi 2te strani, kolku i da negirame milenko bese docekan na noz uste pred da e naznacen za bilo sto. toa ne bese vo red.
Автоматски споено мислење:

se nadevam ne gi ubeduvas tvoite biznis konekcii ili partneri na nacinot na koj sto gi ubeduvas(e) lugjeto tuka
jas ne ubedivam nikogo tuka... mi e gajle koj kakvo mislenje ima. ednostavno e, tie sto treba da resat ke resat i toa e se sto e bitno.

Член од
23 април 2022
Мислења
418
Поени од реакции
2.107
Не е баш така. До 5 то коло никој не го спомнуваше Миленко, спорадично по некој коментар на поединци и тоа е тоа. Самиот е заслужен за тоа со неговиот однос и бесмислени потези, почнувајќи од подготовките во Словенија па натака, да не ги набројувам една по една работите кои ги тераше во контра правец.

Kajgana Shop

На врв Bottom