Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.094
- Поени од реакции
- 30.152
Па што не се развеле...Велат има мажи што од нервози со жените умреле.
Па што не се развеле...Велат има мажи што од нервози со жените умреле.
Епа кажи им на докторите за срце и тој лек да им го препишуваат.Па што не се развеле...
Па ти бараш еднолично однесување од сите жени, што не е возможно.Епа имаш, бидејќи го сметаш за причина. Според некои како што кажа може не е, ама според некои е, па наместо да судиме кој е во право, дај на девојките да им се каже да внимаваат повеќе, сите да не мислат дека нормално и правилно се однесуваат, дека треба самоконтрола, култура итн итн.
И не терај инает, за да нема толку инфлација од "принцези", а едноцифрен број на принцови.
Ќе им кажам сега ќе свртам два броја.Епа кажи им на докторите за срце и тој лек да им го препишуваат.
Не општествени, туку од партнерот што се. Тој може има многу поразлични од општо прифатените.Не морам да следам одредени општествени норми за да бидам читава побогу.
На тој што не му чинам, нек ме остави и нека си најде таква што му чини.
Самата кованица е оксиморон, парадокс.Па се подразбира дека чим е психичко насилство не се умира, макар и законски ако некого тераш да се самоубие или го доведеш во состојба да се самоубие, казниво е
Единствено ќе предизвикам пријава, одма.Не општествени, туку од партнерот што се. Тој може има многу поразлични од општо прифатените.
Можеби ти многу го сакаш, но тој знае да ти ја шлапне една во зависност од моментот, ти нешто без размислување, без самоконтрола си направила, а ти нели си викаш нема причина и збунета. Да си знаела дека сепак се работи за живо суштество, иако нели е маж, треба колку толку да внимаваш да не предизвикаш емоција да те шлапне.
Ова е веќе јазична гимнастика, не за меѓу другарки што зборат, туку за во суд и за на психијатар. Синоними се, психичко насилство и психичко малтретирање. Без "психичко" напред не се.Самата кованица е оксиморон, парадокс.
Само од инат и мрза се користи.
Замисли седат другарки си споделуваат маки, и едната кажува како е жртва на насилство, и наеднаш третата вика, и јас, мажот ми ми рече дека сум смрдла.
Различни термини со различни значења. Дарлинг е во право, незнам што протестираш.Ова е веќе јазична гимнастика, не за меѓу другарки што зборат, туку за во суд и за на психијатар. Синоними се, психичко насилство и психичко малтретирање. Без "психичко" напред не се.
Мене ми е исто кој од двата термина се користи, исто значење ми имаат - психички ме малтретира или психички е насилен. Може да биде и психичка злоупотреба итн.