K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 190 32,4%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,7%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    587
Член од
26 јануари 2020
Мислења
865
Поени од реакции
1.128
Сега е време на Џоунс да го повика онај Чак Лидел или како и да беше, за да продолжи легацијата негова, и нормално да ги игнорира моменталните борци во тешка категорија!

Член од
11 ноември 2024
Мислења
2
Поени од реакции
7
Сега е време на Џоунс да го повика онај Чак Лидел или како и да беше, за да продолжи легацијата негова, и нормално да ги игнорира моменталните борци во тешка категорија!
Џон не треба ништо да докажува зошто да се бори со некој многу поголем и помлад без никакво резиме

Член од
26 јануари 2020
Мислења
865
Поени од реакции
1.128
Џон не треба ништо да докажува зошто да се бори со некој многу поголем и помлад без никакво резиме
Значи еднаш го освојуваш пехарот-појасот и после не мора да се бори? Ами зошто одиме да гледаме и да се надеваме дека некој ќе победи???

Член од
19 август 2010
Мислења
3.959
Поени од реакции
9.591
Замисли Џон кога беше во ситуација да брка појас, Руа или кој и да беше шампион да даваше изјави типа, не бе шо ќе се борам и ќе му давам шанса на некој без резиме ова она. Или не само он, земи мал милион борби пред одредени фајтери да станат шампиони. Замисли Волк да реагираше као Џон и да не сакаше да се бори со Топуриа. Топуриа пред да стане шампион најголема победа му беше над факинг Џош Емет! Или Волк кога доаѓаше , Макс да се исцепаше и да не сакаше да чуе да се бори со него, иако Волк имаше неколку добри борби пред тоа. Ама и Аспинал има одлични борби позади себе, и според сите на светов освен според Џонс заслужува да застане во ринг со него. А дали гоатот ја одбива таа борба поради тоа што Аспинал нема ништо позади себе или поради нешто друго, ти пресуди сам.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Замисли Џон кога беше во ситуација да брка појас, Руа или кој и да беше шампион да даваше изјави типа, не бе шо ќе се борам и ќе му давам шанса на некој без резиме ова она. Или не само он, земи мал милион борби пред одредени фајтери да станат шампиони. Замисли Волк да реагираше као Џон и да не сакаше да се бори со Топуриа. Топуриа пред да стане шампион најголема победа му беше над факинг Џош Емет! Или Волк кога доаѓаше , Макс да се исцепаше и да не сакаше да чуе да се бори со него, иако Волк имаше неколку добри борби пред тоа. Ама и Аспинал има одлични борби позади себе, и според сите на светов освен според Џонс заслужува да застане во ринг со него. А дали гоатот ја одбива таа борба поради тоа што Аспинал нема ништо позади себе или поради нешто друго, ти пресуди сам.
Исто е, ама и не е исто :rolleyes:

Статусот што го има Џон го нема никој. Знаеме дека е GOAT и знаеме како котира кај Дејна Вајт.
Башка тоа, ова не е дивизијата на Џон. Ликот е едноставно на прошетка, со кога сака со него че се бори на некој начин.
Го сакаше појасот - го доби!
Мене ако ме прашаш, без разлика колку е добар и каков статус има во спортот и организацијата, после толку пауза и неактивност требаше прво да го мечнат со Куртис Блејдс да речиме или некој сличен, па после титула, али јбг да не тупиме, знаеме како функционира.

Ја не се револтирав многу до Стипе, пошто ајде... двајцата најдобри во двете категории, ајде да им ја допуштиме шансата да се борат. Али сеа нема бегање, сега мора Том.

Ако ги видам да го мечнат со Перера ќе здивам и јас! Идете тепајте се во полу-тешка!

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.262
Поени од реакции
8.602
Јас мислам ќе се борат на крајот, ова е некое инаетење повеќе пари да се извлечат во договорот.

Меѓудругото, пред некој ден за UFC 310 наредниот месец ја букираа И. М. Гери против Шефкет Рахмонов во 170. Треба да биде добра борба, ќе навивам за Ирчето, има интересен, експлозивен стил, ама мислам дека Рахмонов ќе победи...

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.783
Поени од реакции
17.288
Да двајцата се со 0 порази, ама мислам дека Рахманов и него и оној мртвиот Мухамад ке ги победи лесно.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ако ги видам да го мечнат со Перера ќе здивам и јас! Идете тепајте се во полу-тешка!
Дали е тешка или полу-тешка исто ти се фаќа. И Џоунс не е баш природен тешкаш, само не му се симнува килажа веќе на овие години.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.262
Поени од реакции
8.602
Мене ми се чини дека UFC не сака борба Переира против Џонс од причина што Переира има слаба TD одбрана и речиси непостоечки партер. Ниту еден од овие против кои што се бореше досега во UFC нема боречка или BJJ база/заднина, повеќето преферираат стоечка борба. Џонс е елитен борач и Переира би бил лесен плен во тој поглед.

Переира е моментално хајпнат и поради стилот на борба е маркетабилен. Доминантна победа на Џонс доста би одземала од сликата што се формира за Переира...

Kajgana Shop

На врв Bottom