Цитат од историчар? Лингвист? Антрополог?
Чим викаш има премногу докази ваљда нема да ти биде тешко да најдеш...
Или ти си историчар, лингвист или антрополог?
Види Африм, историја е заебана работа. Во историја може ќе пишува дека Ирак со Садам Хусеин имал хемиско оружје па морале да го нападнат. Ете така рече Колин Пауел кога мавташе со тоа ампулата. Еден пример де. Вашиот јазик и историја се фабрикувани најверојатно во австрoунгарска фурна ама тоа е муабет за друг пат. Вас не знаат што да ви прават ни лингвистички ни историски. Факт е дека до 15 век не постои верифициран албански. Факт е дека имате дистинктивни фаци драстично поразлични од сите наоколу. Дека немате топоними, дека немате морски термини. Нека дојде кој сака лингвист историчар и антрополог па да ми ја објасни релацијата илири денешни шиптaри со тоа што ќе ми одговори на овие прашања. Не треба да сум експерт. Здрава логика е во прашање. Не треба да си генијалец да видиш белец во Африка и да знаеш дека не е автохтон од таму. Ама ако ти се читаат експерти, еве ти експерти:
Дури и убаво пишува од каде ви е оваа илирска глупост во глава всадена. А доказ за тоа, а тоа не го пишува во статијата се вашите презимиња. Кога се ставале презимиња на времето, се ставале по таткото исто како и кај каурите. Па така ако татко ти бил Сали, Мемед, Лиман децата се презивале Салиу, Мемеди, Лимани итн... Вашите презимиња се скоро 100% муслимански, нема ниту едно ниту албанско ниту илирско презиме. Има ли некој шиптaр што се презива Агрони или Агрониу? Албански имиња, значи не од муслиманска позадина туку од албанска се на пример Љуљзим, Јетон (Живко), Бурим (Изворко), Африм, Шпенд и слично. Тогаш зошто не ги среќаваме овие имиња како презимиња? Зошто нема презимиња Љуљзими, Јетони, Бурими, Африми, Шпенди. Исто е и кај Македонците. Зошто нема презимиња Горанов(ски), Љупчов(ски), Бранков(ски), Зоранов(ски)? Затоа што овие имиња се давани последниве од прилика 80-тина години, затоа нема да ги сретнеш во презименска форма.
Знам дека е тешко ова за голтање ама не сте автохтони. И немате допирни точки со илирите. Вие сте влечени од Кавказот како турски кучиња и куропушачи да им ги завршувате валканите работи. И ден денешен дркате на Турција и на Ердоган и ден денешен еден куп Албанци знаат турски макар и да се тотално неписмени и идиоти, јазикот на газдата сепак го знаат. Исти ви се фаците со Кавказот. Пушти рандом дагестанска свадба и кажи ми дека нема истите фаци да ги најдеме на Бит Пазар. Тоа, инцестот, исламот и најверојатно генетиката ве имаат доведено да сте дното на човековото постоење. Познати низ цел свет од Еквадор до Англија како криминалци, простаци, вандали, муслимански џган. Те боли. Многу те боли ова, знам. Ама тоа е вистината. И никогаш нема да мрднете ни милиметар во еволуцијата со тој мозок. Вечно ќе останете турски куропушачи, најдолни педомухамеданци кои ќе умираат правејќи сообраќајќи возејќи Голф со 200 на саат или во меѓусебни пресметки. Тоа ви е капацитетот. Тоа ви е судбината. Тоа ви е иднината. Орките или хиените од Краалот Лав. Кај и да влезат оставаат пустелија. Тоа е вашата клетва пошто сте малоумни инцестоидни козоебни муслимани. Колку и да те боли тоа, знаеш дека нема бегање, знаеш дека нема да има ни милиментар помрднување, знаеш дека сум во право. Ама ете по игра на случајност си се родил шиптaр, менталните капацитети иако високи како за орка се сепак тие и нема никогаш да се помириш со објективната реалност. Вечно ќе го правиш истите глупи аргументи.
1. Глумење жртва и неморални оправдувања. Албанците морале да бидат балисти оти биле кутри па затоа морале да палат колат и силуваат.
2. Релативизација. Балистите биле добри со Македонците.
3. Неаргументирана паралела. Ама еве и Македонци има криминалци занемарувајќи го секако секогаш факторот пер капита.
Овие ти се неоснованите методи со кои сакаш да ги извадиш твоите шиптaри од тие гомна, од тоа дно. Демек ние Албанците не сме најгасна форма на постоење ради горните точки иако сите 3 горни точки ти се дебанкирани и објаснати зошто не се точни. Ете тоа е Африм. Тоа е ќорсокакот од кој нема да излезте. Дур ти дебатираш со мене шиптaрите пуштаат брада без бркови, џамиите полни, курот на ердоган испушен, булите замотани како нинџи (скоро секој втор ден сум во Чаир и 70-80% од времето начекувам барем 3-4 бурки), купени книги пер капита нула, интелигенција до ниво да се испечат семки или бурек. Не морам јас да постојам. Твоите шиптaри те демантираат секој ден, секој час, секоја секунда дури и сега кога си пишуваме. Нема цивилизациски спас за вас. Што побргу се помириш со тоа и го голтнеш тој врел костен тоа побрзо ќе си ја олсениш душата во животот и ќе се насочиш на породуктивни работи наместо да дозволиш шиптaрлукот да те влече во дното. Ама за да го достигнеш тоа ниво треба да си Албанец, треба барем колку тој Умер да ти сече мозокот. А ти си тоа што си. Козоебач од Дагестан, кратко шиптaр.