Феминизам!

Член од
13 април 2021
Мислења
3.398
Поени од реакции
11.211
So Japonija kako stoime, se znae nesto za tamu :cautious:
Кај нив можеби законите не се толку рестриктивни како во исламските држави, и можеби јапонската култура е неверојатна на многу начини, но мизогинијата и расизмот се брутални во Јапонија. Исто така, они имаат ужасна историја на империјализам, колонијализам, евгеника, човечки експерименти и многу други зли работи кои влијаат врз животите на луѓето таму.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.798
Поени од реакции
23.142
Сите 5? Сте ги набркале низ годиниве Владе, дигнале раце. Мала група педера на форумов...
Pet pet koj ti gi dava. Bitno site do edna ste , a i tie sto sme gi nabrkale na vremeto bile zeni majki kralici, cvekinja gorski mirizlivi.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.798
Поени од реакции
23.142
Не се лажи, јас сум страшна и опасна, за другите не знам ;)
Realno Ti si emocionalno drasnata sto e sosem normalno koga ke prekinis dolga vrska( kako sto sama kaza ) i tvoite stavovi vaka opsto voopsto ne mi se cudni, naprotiv i ocekuvani se, i stvarno ne znam zosto drugite tolku ti se napnaja ili te sfakjaat seriozno okolu toa sto go pisis. Ke treba malce vreme, rabotata ke pocni da se krsi i ili ke se stabiliziras ili ke se polivadarcis. To e, treto nema.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.736
Поени од реакции
39.560
Па јас кога почнав да зборам за девојчињата и жените во Афганистан и другите исламски држави ми рековте дека тоа се забаталени и уназадени држави кои немаат допирна точка со животот на жените во Европа. :unsure:
Мене ме боли стапот за некои си таму забулени муслиманки кои се клањаат и веруваат во учењата на еден педофил и убиец. Јас ја напаѓам дволичноста на феминистките и сите вие овде што се правите демек кмеее жените немале права на западот, вејџ гапот бил 0.30 центи кмееее, а во исто време ќутите и се правите слепи на тоа што им се прави на жените во исламскиот свет.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.666
Поени од реакции
8.704
Realno Ti si emocionalno drasnata sto e sosem normalno koga ke prekinis dolga vrska( kako sto sama kaza ) i tvoite stavovi vaka opsto voopsto ne mi se cudni, naprotiv i ocekuvani se, i stvarno ne znam zosto drugite tolku ti se napnaja ili te sfakjaat seriozno okolu toa sto go pisis. Ke treba malce vreme, rabotata ke pocni da se krsi i ili ke se stabiliziras ili ke se polivadarcis. To e, treto nema.
Веќе се поливадарчив, нема спас за мене.
Владе - љубовен гуру, човек со докторат психологија - дисертација на тема разочарани жени и ливадарство, абе да те немаше ќе требаше да те измислиме :rolleyes:
Автоматски споено мислење:

Мене ме боли стапот за некои си таму забулени муслиманки кои се клањаат и веруваат во учењата на еден педофил и убиец. Јас ја напаѓам дволичноста на феминистките и сите вие овде што се правите демек кмеее жените немале права на западот, вејџ гапот бил 0.30 центи кмееее, а во исто време ќутите и се правите слепи на тоа што им се прави на жените во исламскиот свет.
Не ќутиме, туку кога збориме за нив одма не чини ни тоа. Кога напишав дека кај нас и во Косово е забележан тренд на абортирање женски фетуси, одма ми беше кажано ама тоа се шЌиптари :D Знам и јас дека се Албанци, само што мене ми е сеедно дали е албански, македонски или германски фетус, па не чувствував потреба да потенцирам ;)

А најјако е што не знаеш дека педофилот и убиецот уствари инспирација има од христијанството, во дадените прилики на периодот кога се настаниве, вообичаено било да се мажат и женат на 8, 9, 10 години, 12-13 веќе крајно. Длабока старост била 30 години, така што полека со педофилијава, раните христијани не биле поарни.
И подоцнежните де не биле поарни, ова мажачкава после 18 е од 20ти век ;)

Да не испадне жалам муџи, не жалам ич, повеќе вие по форум ги жалите пример Палестинците него јас лично што ги жалам, не сум нешто наклонета на муслимански народ(и).

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.798
Поени од реакции
23.142
Веќе се поливадарчив, нема спас за мене.
Владе - љубовен гуру, човек со докторат психологија - дисертација на тема разочарани жени и ливадарство, абе да те немаше ќе требаше да те измислиме :rolleyes:
E taman cim se polivadarci, togas ke mozes od prva raka da ni ja resis misterijata okolu livadarkite posto ti si oficijalno prvata deklarirana livadarka tuka i opsto na planetata. Pred toa bevte vo grafa mitsko sustestvo, kako ednorog taka nesto.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.398
Поени од реакции
11.211
Не, ајде да си правиме муабет еве за правата на жените во Афганистан. Дволичност е и ова твоето, не ми е гајле за забулени муслиманки, ама они ми се аргумент за тоа дека не сте во право. Што сакаш да ми кажеш за правата на жените во исламдките држави? Слободно, ајде да дискутираме.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.074
Поени од реакции
30.115
Ама ич не е убаво да си измислуваш работи ;) Самата користам Македонија во цело мое пишување, освен кога цитирам конкретни записи, а тоа е името на државата, без оглед што ние мислиме. Тоа ти стои во лична карта, возачка, пасош, на такви документи се потпишуваш секаде, така што да не бидеме лицемерни. Да сакаш да пријавиш научен труд со импакт фактор, ќе селектираш Северна Македонија, затоа што немаш друг избор.
Е сега, да си се курчиме вака меѓусебно колку сме патриоти е друга работа, тоа можеме.

Не сум политички коректна, туку тоа е името на државата, додека не го променат како што ветија... освен што сега викаат дека немало да го мењаат.

Многу е јасно на што алудирам со сељачизми, ако тебе ти е океј да си се обраќаме со курва, ороспија, неебана - нека ти биде, мене не ми е.
Значи што тоа измислив, те праша членот зошто користиш термини како Северна Македонија, транс жени, Западен Балкан и роми, ти му врати тоа е сељачизам.

Мене ми се сите зборови океј, ова е неформална дискусија, не држам говор пред општина. И во формална диркусија транџите би ги нарекла транџи, травестити ич не ми е гајле лол.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.666
Поени од реакции
8.704
E taman cim se polivadarci, togas ke mozes od prva raka da ni ja resis misterijata okolu livadarkite posto ti si oficijalno prvata deklarirana livadarka tuka i opsto na planetata. Pred toa bevte vo grafa mitsko sustestvo, kako ednorog taka nesto.
Што ти е мистериозно, прашај.

@Darling во формална дискусија ако ги наречеш транџите - транџи, ќе те исклучат од дискусијата. Јас кон никого не се обраќам со погрдни зборови, ако не примети, затоа што сметам дека е сељачизам.

Моето бар не е лицемерно, твоето прилично е, освен ако не земеш без документи никакви да живееш, трансакциска, па и интернет оти сметката ти стига со Северна Македонија во неа, јебига, во таа земја живееш, во таа земја гласаш.

Реков, може да се јачаме на форум слободно, ако се осеќаш подобро така - супер.

Моето користење на Северна Македонија не е затоа што ми е ќеиф, туку затоа што тоа е официјалното име на земјата, Западен Балкан не знам па за што ви е проблематичен, посебно во тема феминизам, а исто и зошто Роми, ваљда зошто се луѓе и не чувствувам потреба да користам погрдни зборови?

За мене е сељачки да се обраќам со шќиптари, цигани, ороспии, клошари, транџи итн. - затоа не се обраќам така, иако од напишаното гледаш дека воопшто не го поддржувам транс движењето.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.798
Поени од реакции
23.142
Што ти е мистериозно, прашај.
Pa vo uvodniot del na temata, najdolu ima prasalnik :toe:
Автоматски споено мислење:

Кај нив можеби законите не се толку рестриктивни како во исламските држави, и можеби јапонската култура е неверојатна на многу начини, но мизогинијата и расизмот се брутални во Јапонија. Исто така, они имаат ужасна историја на империјализам, колонијализам, евгеника, човечки експерименти и многу други зли работи кои влијаат врз животите на луѓето таму.
Da, ama tuka ne zborame za tamu nekoja zatucana vukojebina, islamski sherijat ili taka nesto tuku za visoko civilizirana, industriski edna od najrazvienite drzavi vo svetot. Pa sepak zenata tamu e bukvalno na skoro isto ramniste so tie vo Avganistan primer. Ete mozat da se skolovat i da imat vozacka i tolku, tuka zavrsva nivnoto.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.736
Поени од реакции
39.560
Не, ајде да си правиме муабет еве за правата на жените во Афганистан. Дволичност е и ова твоето, не ми е гајле за забулени муслиманки, ама они ми се аргумент за тоа дека не сте во право. Што сакаш да ми кажеш за правата на жените во исламдките држави? Слободно, ајде да дискутираме.
Дека сте дволични феминистки кои што ја користите "борбата за правата на жените" само за лични придобивки и привилегии, ама само и исклучиво кога се работи за во западни христијански земји. Кога треба да кренете глас и да кажете нешто за состојбата на жените во исламскиот свет, тогаш сте повеќе слепи и од браќата Матич. Тогаш требало да се почитува туѓата култура и религија. Важиии нема проблем дека ќе ви поверувам во борбава што ја водите. Иначе пак ќе ти кажам, ме боли таквото за тие што одлучиле да веруваат во учењата на еден педофил и убиец и да веруваат во таа "религија" која што ги прави имот на сопствениот маж. Немој да мислиш дека многу сум се загрижил за нив. Сакам само да ви ја истакнам дволичноста што ја претставувате према светов и колку глупа работа е феминизмот.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.074
Поени од реакции
30.115
Моето користење на Северна Македонија не е затоа што ми е ќеиф, туку затоа што тоа е официјалното име на земјата, Западен Балкан не знам па за што ви е проблематичен, посебно во тема феминизам, а исто и зошто Роми, ваљда зошто се луѓе и не чувствувам потреба да користам погрдни зборови?
Добро, моето одбивање да го користам е затоа што е нелегално донесено со паднат референдум, на нелегална владина седница.
Тоа е исто така реалност како и личната карта и пасошите. Тоа што сум принудена не е лицемерие, тоа значи дека ми се газат човековите права.

Член од
12 март 2024
Мислења
131
Поени од реакции
232
Во истражувањата кои ги споделив има објаснето многу убаво, фемицид како термин во македонско судство постои од 2023 година, а истражувани се судски разрешници во период од 2018 до 2022. Има потенцирано убаво кои фактори би се земале во предвид.
Ако убиства на жена од страна на маж (сопруг) се почести во последно време, судијата има дискреционо право да изрече потешка казна за убиецот во споредба со убиства извршени во други околности. И во образложението во судската пресуда ќе стои: "поради зачестеноста на ваков тип кривични дела, судот реши да изрече казна од _____ години затвор."

Зошто тогаш е корисно да се додаде фемицид како кр. дело во закон, кога има уште 10 -циди со латински термини ко фратрицид, патрицид, итн и тие ли треба да бидат квалификувани како посебни кривични дела?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.398
Поени од реакции
11.211
Дека сте дволични феминистки кои што ја користите "борбата за правата на жените" само за лични придобивки и привилегии, ама само и исклучиво кога се работи за во западни христијански земји. Кога треба да кренете глас и да кажете нешто за состојбата на жените во исламскиот свет, тогаш сте повеќе слепи и од браќата Матич. Тогаш требало да се почитува туѓата култура и религија. Важиии нема проблем дека ќе ви поверувам во борбава што ја водите. Иначе пак ќе ти кажам, ме боли таквото за тие што одлучиле да веруваат во учењата на еден педофил и убиец и да веруваат во таа "религија" која што ги прави имот на сопствениот маж. Немој да мислиш дека многу сум се загрижил за нив. Сакам само да ви ја истакнам дволичноста што ја претставувате према светов и колку глупа работа е феминизмот.
Сега ти избегаваш да дискутираш на тема женски права во исламските држави, така што излишно е тоа што повторуваш како ние (ќе речам ние затоа што очигледно ме ставаш во тој кош, а не е така, воопшто не се пронаоѓам таму) сме дволични и не сакаме да дискутираме на таа тема.

Јас еве ќе ти поставам некое прашање, па повели одговори ми.

Дали феминизмот може да биде навистина прифатен како што во суштина треба да биде, (настрана тој радикален феминизам) ако ги игнорира предизвиците со кои се соочуваат жените во исламските општества, или и покрај тоа има простор за негирање на истиот? И дали мислиш дека критиките за родовата нееднаквост во исламските земји треба да се поврзат со критиките на самата религија, или овие прашања можат да се решат посебно?

Kajgana Shop

На врв Bottom