MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
29 август 2008
Мислења
5.671
Поени од реакции
4.039
Добра им е промоцијава за роденденот на Мтел...На МСат до сега беше 12 месеци по пола цена сега е 14 месеци :),до пред роденденов цена на втор уред беше 0 денари,а од вчера е на попуст од 199 денари на 0 :) Black Friday по балкански .... :)
И уште нешто не ми е јасно,зошто месечно на најскапиот пакет на МСат е 950 ден.со Повеќе од 140 канали,а на Move уште подобар пакет со повеќе канали(над 300) ,видеотека и враќање на програма е 400...патем и сликата ќе е подобра на Move,отколку на Мсат...
.
Bidejki move i satelit nee isto da cenata nee realna

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
759
Добра им е промоцијава за роденденот на Мтел...На МСат до сега беше 12 месеци по пола цена сега е 14 месеци :),до пред роденденов цена на втор уред беше 0 денари,а од вчера е на попуст од 199 денари на 0 :) Black Friday по балкански .... :)
И уште нешто не ми е јасно,зошто месечно на најскапиот пакет на МСат е 950 ден.со Повеќе од 140 канали,а на Move уште подобар пакет со повеќе канали(над 300) ,видеотека и враќање на програма е 400...патем и сликата ќе е подобра на Move,отколку на Мсат...
ne ja zimaat Move ako nemaat dobar net, a satelit sekoja kukja moze... dur se probijat ke odat so ovaa super cena, isto e i na telekom Magenta preku android box 399

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
1.572
Napraviv sporedba so 4K kanal od kodi slikata e ista
A i brzinata koga gledam na HD od 50mb brzina koga meram mi zema 9mb a na 4K kanal mi zema od brzinata na move tv 20 mb
Транскодирани се тие канали, како да ти објаснам дека далеку е тоа од 4К?

Sent from my iPhone using Tapatalk

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
1.572
Ajde kazi eden 4K kanal kolku brzina povlekuva?
Каков е тој еден канал? Битрејт е релативна работа, и секаде е различно.

На пример ако пуштиш Sky или TNT во 4K да гледаш фудбал, после тоа ќе ти се одмили секоја друга телевизија што ќе ја гледаш :)

Плус ова сето во Dolby Atmos аудио

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
P
Каков е тој еден канал? Битрејт е релативна работа, и секаде е различно.

На пример ако пуштиш Sky или TNT во 4K да гледаш фудбал, после тоа ќе ти се одмили секоја друга телевизија што ќе ја гледаш :)

Плус ова сето во Dolby Atmos аудио

a eden koj bilo kanal vo 4k ima min i max povlekuva je na brzina na internet

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
Добра идеја имаше тука,по примерот на А1 да има користење на услугата без договорни обврски ако не се користи нивен уред,туку само преку апликација...Секако би биле ќар,пошто многу корисници избегнуваат обврзување на 2 години...Како кај Телекабел,на кого не му се свиѓа понудата и цената си бега од кај нив...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.663
Поени од реакции
8.093
Добра идеја имаше тука,по примерот на А1 да има користење на услугата без договорни обврски ако не се користи нивен уред,туку само преку апликација...Секако би биле ќар,пошто многу корисници избегнуваат обврзување на 2 години...Како кај Телекабел,на кого не му се свиѓа понудата и цената си бега од кај нив...
Повеќето што нудат и телевизија не сакаат да нудат понуда само апликација затоа што во корист им е да даваат босови/ресивери. Жа жал долго нема да се случи само апликација нудење во претплата без договори.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Ima nekoj da kaze dali e zadovolen od boxot na Move??..Od aspekt na rabota fluidnost itn.Od aplikacijata realno ne sum bas zadovolen od aspekt na brzina ali ne e strasno so ogled deka sakam da pravam dogovor koga ke pomine trialot.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.671
Поени од реакции
4.039
Ima nekoj da kaze dali e zadovolen od boxot na Move??..Od aspekt na rabota fluidnost itn.Od aplikacijata realno ne sum bas zadovolen od aspekt na brzina ali ne e strasno so ogled deka sakam da pravam dogovor koga ke pomine trialot.
Na samsung tizenOs raboti super .....

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
Na samsung tizenOs raboti super .....
Covekot prasuva za boxot.
Автоматски споено мислење:

Na boxot najubavo raboti aplikacijata veruvaj nema da se pokaes, na drugi uredi znae i da pravi cesto problemi, isto boxot e super, od telekom androidot sto go davaat nema netflix isto i od a1 toj sega so go prodavaat za 2999 den go imam zemano i nema netflix sertifikat i nemozes da simnes a naprimer ovoj na move ima

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.469
Поени од реакции
808
Covekot prasuva za boxot.

Na boxot najubavo raboti aplikacijata veruvaj nema da se pokaes, na drugi uredi znae i da pravi cesto problemi, isto boxot e super, od telekom androidot sto go davaat nema netflix isto i od a1 toj sega so go prodavaat za 2999 den go imam zemano i nema netflix sertifikat i nemozes da simnes a naprimer ovoj na move ima
Боксот од телеком има Нетфликс со последниот апдејт (нетфликс+андроид 12). Како кажа мр дени, малце апликација е спора ама не е страшно, далеку од неупотребливо е. Јас сум задоволен од Триал пакетот (тестиран на андроид тв + мобилен).
Најдобро ќе беше моветв да оди како а1..без претплата. Така мислам ќе собере повеќе корисници. Кој сака да гледа тв преку апликација или да земе бокс (негов или од мтел)

btw моментално ги имам скоро сите платформи дома (а1 ДВБ-Т, Моветв, Магентатв) :))))
а1 споредено со другиве е цртан филм, гачкани бои, акварел ахаха Мове и магента се тука некаде, се зависи од канал до канал. И двата користат низок битрејт (4-6мб).
Мове има проблеми со некои канали како на пример Сплескана слика што рече еден член (на магента го нема тоа, пратив и слики поназад).
Програмите горе долу им се исти, над 90%.
Препорака за моветв кој гледа на антена или слично. Јас имам нет о телеком па затоа зедов магента (пробано март месец а1 експлорер преку апликација и не беше лошо)

Attachments

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom