Парфеми

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.587
Поени од реакции
42.107
Арапиве се прави махери за праење копии. Само го мириснува ливчето и одма склопува ист идентичен. Овие овде копииве којзнае каде ги прават.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.690
Поени од реакции
21.182
Dali ima vo MK kopii napraveni od arapive na prodazba?
Зборуваш за арапски брендови или од луѓе кои склапаат парфем по мирис на лице место. Ако си за првите имаш на fragrance mk огромен избор, а за другите иди види во refan и сличните продавници.

Член од
14 ноември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ми треба помош, кој парфем да го земам сакам да биде траен и да се осеќа од подалеку.. Afnan 9pm или Club de nuit edp? Размислувам помеѓу овие два кој е подобар повеќетраен?

Член од
28 јуни 2018
Мислења
795
Поени од реакции
963
Ми треба помош, кој парфем да го земам сакам да биде траен и да се осеќа од подалеку.. Afnan 9pm или Club de nuit edp? Размислувам помеѓу овие два кој е подобар повеќетраен?
Pino silvestre

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.690
Поени од реакции
21.182
Младичу ARNAF 9 PM е зимски парфем со ванила ноти додека пак ARMAF Club de nuit e пролет лето со овшни /цитрусни ноти !!! И двата се добри но се за различни временски периоди, инаку ако не си ги пробал, слободно купувај на ќоро нема промашај. Моја препорака за долготраен парфем кој мириса различно и богато :
Khamrah Qahwa Lattafa Perfumes perfume - a new fragrance for women and men 2023

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.587
Поени од реакции
42.107
Club de nuit intense делува како подопадлив парфем, копија е на Крид Авентус. Затоа и е популарен.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.721
Поени од реакции
10.441
Club de nuit intense делува како подопадлив парфем, копија е на Крид Авентус. Затоа и е популарен.
Прашање на вкус..
За тие пари имаш оригинал Версаче Дилан Блу што мене повеќе ми се допаѓа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.587
Поени од реакции
42.107
Прашање на вкус..
За тие пари имаш оригинал Версаче Дилан Блу што мене повеќе ми се допаѓа.
треба да го пробам и тој и Ерос Енерџи. Обичниот Ерос многу ме бендиса.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.721
Поени од реакции
10.441
Денес се прснав два пати од тестер на Армаф ЦдН...
Сега по 7 саати, и туширање.. можам да се заколнам дека сеуште го осеќам на мене o_O(n)

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.428
И ја денеска прв пат го користев. Сабајле пред работа еднаш се прснав и еве уште го осеќам. Pure Parfium е инаку кај мене.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.721
Поени од реакции
10.441
И ја денеска прв пат го користев. Сабајле пред работа еднаш се прснав и еве уште го осеќам. Pure Parfium е инаку кај мене.
Мислам дека е intense EdT тестерот..
Убав парфем стварно, не знам колку точна копија оти не го ни знам оригиналот..
Ама сепак не е мој вкус! Има некоја овошна нота (ананас ли е, цитрон ли е), што ми е баш така упорна и досадна! А наводно тоа му е само првата нота што треба да премине во незнам шо.. (мало сутра)
А за споредба Д&Г блуе интенсе ми е стандардниот.. што на хартија е по лимонест, а во пракса ми има базни ноти што ем се по машки, ем по неутрални, и повлечен е, не ме нервира овака :D

Член од
19 март 2012
Мислења
385
Поени од реакции
212
Подобри парфеми у таа категорија се Montblanc Explorer или уште подобро(и малце поскапо) Mancera Cedrat Boise / Intense Cedrat Boise.

Инаку, дали некој има искуство со Prada Les Infusions колекцијата? И дали знае некој каде може да се најдат Prada Amber и Prada Amber Intense?

Член од
22 ноември 2022
Мислења
5
Поени од реакции
0
Дали имате користено некој од овие?
Што мислите кој би бил најдобар избор?

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom