Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.707
Не бре, член на централниот одбор е типот од Исланд, што им го дал возилото. Или и за Стојков го има истото?

Треба да се најдат транскриптите, вака само имаме новинарска рекла-казала. Прошли пат со транскриптите многу
На повеќе страни прочитав дека е член на партијата, не верувам да е забуна

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
336
Поени од реакции
398
Ако било намерата да се убие детето логички е да го убиел(сам,без сведоци)уште во подрумот каде што го врзувале,тегнеле..а не вака со група клошари да се матка по град во најголемата гужва на самит кога цела полиција е на нозе ,веројатноста да летале и дронови над Скопје,полиција во цивили,блокирани улици..ама кај луди луге нема логика,се откачил човекот...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Стојков му позајмил 20к оти се спроведувало извршување врз станот и автомобил. Со тие пари палчо ја решил банката и потоа го продал станот и му ги вратил парите на Стојков. Немал сопствен автомобил, па затоа барал нотар кој работи за викенд да му завери полномоштво за автомобил, затоа Стојков го возел до Белград... Таму во Белград Стојков му позајмил 1500 евра... Ако сведочењето на адвокатот е точно, палчо бил финансиски крахиран. Како поинаку да се нарече човек кој дошол на дереџе да нема 20к и да го гонат извршители, да остане без возило... како човек со пари ке си дозволи да кешишев му биде домаќинка, секретарка?
Тоа за спиење на под никаде не го прочитав, незнам од каде е. За станот во кој се сретнале со адвокатот нема инфо каде е и на кого е, можно е да е во истата куќа со штабот...
Палчо го има фатено онаа еврејската клетва, да имаш па да немаш... од што во целост е пролупан.
Ајде пак.
Личност 1 има стан под хипотека и го гонат извршители, доаѓа до личност 2 и му вика дај ми на заем 20К имам извршители на глава морам да го подмирам дологот. Башка личноста е финансиски крахирана. Колку треба да си глуп да му дадеш на таква личност пари на заем. Ако знам дека има друг имот кој може да го продаде без проблем, ок. Но све друго е висок ризик.

Згора на све, Стојков вика дека го знае Палевски од 2017 година, а парите му ги давал во период од 2018 до 2020.
1731546185033.png

Значи на горната приказна додади, доаѓа да ти бара на заем пари личност што ја познаваш 1 година. Колку треба да си сигурен за таква личност, која има извршители над глава и е колабриран, да му дадеш 20К... ред флег у прва секунда ќе ми се запали.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.482
Поени од реакции
967
Ако било намерата да се убие детето логички е да го убиел(сам,без сведоци)уште во подрумот каде што го врзувале,тегнеле..а не вака со група клошари да се матка по град во најголемата гужва на самит кога цела полиција е на нозе ,веројатноста да летале и дронови над Скопје,полиција во цивили,блокирани улици..ама кај луди луге нема логика,се откачил човекот...
се познаваше дека е луд и ненормален уште ко возесе од скопје и битола и се пушти воживо

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
На повеќе страни прочитав дека е член на партијата, не верувам да е забуна
Нигде не сум прочитал тоа јас.

Едит еве првпат прочитав сега:
1731546694699.png

ете може и бил..

Последно уредено:
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.482
Поени од реакции
967
Нигде не сум прочитал тоа јас.

Едит еве првпат прочитав сега:
Прегледај го приврзокот 435216

ете може и бил..
Палчо за време на приватизациата зивеесе на висока нога Имасе Мерцедес Нов G класа ko na baka prase од автосалон купен од охрид
на зенаму Јееп Вранглер шо му запалија алабанците сиптарите 2002
последно имасе Мерцедес Ѕ класа од 2000

реното кангу му бесе за партиски активности неодамна го зеде и се пофали кај мечка на поткас

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.707
Ајде пак.
Личност 1 има стан под хипотека и го гонат извршители, доаѓа до личност 2 и му вика дај ми на заем 20К имам извршители на глава морам да го подмирам дологот. Башка личноста е финансиски крахирана. Колку треба да си глуп да му дадеш на таква личност пари на заем. Ако знам дека има друг имот кој може да го продаде без проблем, ок. Но све друго е висок ризик.

Згора на све, Стојков вика дека го знае Палевски од 2017 година, а парите му ги давал во период од 2018 до 2020.
Прегледај го приврзокот 435215

Значи на горната приказна додади, доаѓа да ти бара на заем пари личност што ја познаваш 1 година. Колку треба да си сигурен за таква личност, која има извршители над глава и е колабриран, да му дадеш 20К... ред флег у прва секунда ќе ми се запали.
Па адвокат му бил, не му ги дал ваљда така на слепо парите.
Не му дал наеднаш толку пари туку постепено, можеби му земал му ги враќал.

То оние клошарите шо дремат по кладилници земаат пари на заем без проблем не пак лик манипулатор како Палчо. Имал од кај да враќа, имал имот каков таков.

Единствено е збунувачки шо Панче го ликвидираа пред Вања
Еден куп сценарија ми се вртат во глава и ни едно не ми е поткрепено салам.
Откуп ако е зошто веднаш ја убиле ?
Дали Вања некој препозна од овие, дали слушна/виде нешто дури комуницираа овие со нарачателот, можеби со таткото ...
Дали Панче бил само жртва и сакале да го наместат или можеби бил вмешан некако па затоа го кренаа ...
Многу прашања а малку одговори

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
Затоа требаше или транскриптите оригинал да се објават од судство или да се пренесува судењето на тв. Од разбирливи и објективни причини немам ни јас ни мнозинството доверба ниту во судство ниту во медиуми.
Не знаеме дали имал пари, тие пари од Белград му биле дадени од пријател, позајмени.
Адвокатот изјави дека и од него имал позајмено 20.000 евра во три години и дека бил задолжен
кога адвокат ќе ти "позајми" пари оти сте "имале доверба" посебно толкава сума, пиши.

Едноставно се се проверува преку УЈП, Централен Регистар, банкарски сметки и слично за кои мвр (и правниците) имаат пристап. И кој му пуштил пари од Швицарска и каде одел со мобилниот...буквално се денес може да се провери. Ама тоа зависи од полицијата и од желбите.

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
osven ako nejkes da skries telo

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Ајде пак.

Прегледај го приврзокот 435215

Не ја знаеме целата прича. Ја типувам на тоа дека адвокатот му ги нема дадено тие пари на лепе очи, сигурно имал некое обезбедување, можно е хипотека од втор ред на истиот стан кој после е продаден на купувачот при што парите на адвокатот се легнати директно од купувачот ... адвокат е, сигурно знае да се обезбеди па и да профитира. Освен ако не е дебил како другите членови на десна...

Член од
30 август 2024
Мислења
55
Поени од реакции
242
Сите тука се трудите/ме да најдеме некаков заклучок и мотив за убиство на дете + друго лице. Барате некаков одговор, некаков заклучок и нормален исход...

Човекот е социопат. До сега, според транскриптите па дури и тие кратки видео снимки од судница, човекот е ладен и без емоција. 0. Другите ако ги погледнете, во земја се пропаднати. Изгубени. Таткото капка живот нема во него.

Не би знаеле дали бил во финансиска криза ама очигледно е дека имал некакви проблеми. Детето е киднапирано и според првични изјави, беше поради откуп. Сега дознаваме дека кратко по грабнувањето е убиена. Убиено е и друго лице, Панче.

Палчо имал минимум 2ца потчинети слуги. Според мене, убиството на детето е направено во афект поради "X" причина. Дали ги познала, дали ги слушнала, дали им дала дознаење дека знае кој се... никогаш нема да дознаеме. На крај, може да излезе и дека ги убил од лича корист.
Да покаже моќ, да се докаже дека е лидер.
Да им долови на сите дека ако се „заебаваат“ со него вака ќе завршат.

Потоа... со самото тоа што само Палчо избегал а останативе дебили останале тука и живи се фатени, ми кажува дека немале (првичен) план да направат убиство т.е двојно убиство. Т.е барем они немале, но биле излажани. И кога веќе тргнал возот, тоа е. Играле според дадената ситуација.

Палчо како лидер на таа група и со малку повеќе мозок, веднаш бега. Претпоставувам дека им ветувал или им гарантирал дека никој ништо нема да дознае. Апсењата беа после неколку недели. Ќе се обиделе да побегнат, сигурен сум. Но сигурен сум и дека Палчо ги убедувал дека се е под контрола.
Тие, какви што се дегени, му верувале и останале до крај. Чекаат одговор од него и паѓаат.

Тие кешишев, манев... немаат никаков капацитет и организациска моќ да испланираат и финализраат ваков настан. 100% контролирано од Палчо, претпоставувам изненадени од неочекуваниот исход на убиства за потоа како попчиња да си признаат и ги однесат инспекторите до местата на убиства. Срам, жал и очигледна кривица се осеќа во овие 2ца/3ца. Колку и да сакаат нивните адвокати да ја изверглаат ситуацијата, факт е дека во истиот момент на апсење они прифаќаат кривица и кажуваат се до детал: кај се закопани, кај возеле, кој пукал, на кого му одговарале...

Единствено не разбирам и не можам да сфатам која и каква е поврзаноста на родителите. Мајката ако кажеме дека немала поврзаност, кај е таткото у равенката?

Зошто им праќал пораки да го вратат детето?
Зошто чудни изјави на членови на фамилија?
Зошто убедувал и блиски луѓе и полиција дека сигурен е дека девојчето е убиено?

Можеби никогаш нема да дознаеме поради нивните адвокати. Се надевам ќе имаат завршница и ќе почиваат во мир и Вања и Панче.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.272
Поени од реакции
6.176
Генерално се се движи во две насоки, дали таткото е умешан или не. Утре мислам ќе сведочи кумот па би било интересно да видиме како Палчо ќе се однесува према него и како обвинителството. Мора да се дознае од каде е пристапот до камерите, и по кој патерн е дојдено до цитроенот во Велес. Да се дознае дали имал било каков контакт со обвинетите. Дали имало финансиски долгови према трети лица заедно со таткото. Кој ќе де воздржува од провокативни прашања према сведокот, ќе открие многу за позадината на случајот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.642
Можи под хипотеки му се недвижнините кои ги поседува.
Можеби, ама дали знаеш дека ако издаваш деловен простор или станбен простор под наем и ако сакаш да земеш кредит мора да добиеш согласност од лицето/лицата кои го користат под наем објектот? А у денешно време поретко се нафаќаат кираџии да потпишуваат согласност за газдите да земаат кредити додека овие го користат нивниот деловен/станбен простор.

Палчо ваљда си влече извршители од поодамна, со фирмите и со сите можни превари што ги правел во минатото. Дел од нив се и застарени дела ако добро се сеќавам, барем од тоа што го читав.

Јас лично не верувам во приказната дека он бил финансиски крахиран додека не видам доказ за тоа, зашо опрема од 10+ илјади евра за ебен поткаст не се купува ако си крахиран, партија не се основа ако си крахиран и да не набројувам понатака. Можеби имал извршители, можеби земал 20к евра па после ги вратил, ама дека бил крахиран чисто сумњам. А, и која е поентата ете ако си финасиски крахиран и ти требаат пари, да киднапираш девојче и одма да го убиеш? Како ќе изнудиш пари за убиен човек?

Член од
30 август 2024
Мислења
55
Поени од реакции
242
Јас лично не верувам во приказната дека он бил финансиски крахиран додека не видам доказ за тоа, зашо опрема од 10+ илјади евра за ебен поткаст не се купува ако си крахиран, партија не се основа ако си крахиран и да не набројувам понатака. Можеби имал извршители, можеби земал 20к евра па после ги вратил, ама дека бил крахиран чисто сумњам. А, и која е поентата ете ако си финасиски крахиран и ти требаат пари, да киднапираш девојче и одма да го убиеш? Како ќе изнудиш пари за убиен човек?
Барем до сега може да се заклучи дека човекот е манипулатор.

На стара слава сеуште вергла дудуци. Има симпатизери поради партијата кои сеуште го бранат на соц.мрежи.
Има потчинети кои убиле или биле соучесници на убиство ради него.

Јас сум некако сигурен дека имал финансиски проблеми и покрај имањето кое го имал. Пошто е болен, не сакал да продаде, туку гледал да дозаглавува други. Очајнички обиди да спаси бар нешто што му останало.

Опкружен со селска раја и луѓе со IQ 50.
Убеден сум дека Вања е убиена во афект, непревидливо и непланирано.
Едноставно, реагирал на нешто и завршува до убивање.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.642
Убеден сум дека Вања е убиена во афект, непревидливо и непланирано.
Едноставно, реагирал на нешто и завршува до убивање.
Да речеме дека е така како што велиш. Но, ископаните дупки унапред на што те асоцираат? На убиство во афект или на нешто планирано однапред?

Kajgana Shop

На врв Bottom