Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    720

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.467
Поени од реакции
25.990
Чекај сите 31 тенкови T-72 што ги имавме во армискиот состав ги дале на Украина ? :facepalm: едно време рекоа само 8 колку што памтам
Колку што знам да.

The small country, which is currently restocking with Western equipment, has sent Ukraine some 30 T 72 Soviet-era tanks, 12 Mi 24 Soviet-era attack helicopters and four Su 25 ground attack jets.
А памтите пролетва негде дека купивме 180 милиони противодушна одбрана што никој појма нема каде е ?
За чудо истиот период Русите почнаа со авиони да ораат до Лвов на другиот крај од Украина после уништувањето на неколкуте Патриота.
Автоматски споено мислење:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.512
Поени од реакции
33.658
А памтите пролетва негде дека купивме 180 милиони противодушна одбрана што никој појма нема каде е ?
За чудо истиот период Русите почнаа со авиони да ораат до Лвов на другиот крај од Украина после уништувањето на неколкуте Патриота.
Тоа е тоа, а ваму ќе нема лекови за рак, итн...

Чекај сите 31 тенкови T-72 што ги имавме во армискиот состав ги дале на Украина ? :facepalm: едно време рекоа само 8 колку што памтам
Прво главчето... „Ајде само главчето ма!“. :unsure:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.830
Поени од реакции
12.896

Најавија дека Страјкерите и Џавелините ќе стигнат наредна година. Баш пред некој ден имаше средба на вазалот и монархот од Сад.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.054
Без тенкови, attack хеликоптери и авиони за копнена подршка, ловно друштво може да не освои.

Ама да не се секираме набавиле против воздушна, за чафки да не не серат. Добро знам дека прецедател на Украина е комедијант, а што се нашиве?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
12.316
Без тенкови, attack хеликоптери и авиони за копнена подршка, ловно друштво може да не освои.

Ама да не се секираме набавиле против воздушна, за чафки да не не серат. Добро знам дека прецедател на Украина е комедијант, а што се нашиве?
Ние сме НАТО, блескаме.

Е сега за каков блесок станува збор треба секој индивуално да си одлучи, бидејќи и нуклеарна експлозија остава ептен силен и длабок блесок.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.054
Де видете да не излези и некое црешово топче во Украина. Можи го користат како артилерија.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.467
Поени од реакции
25.990
Најавија дека Страјкерите и Џавелините ќе стигнат наредна година. Баш пред некој ден имаше средба на вазалот и монархот од Сад.
Планирале пролетна украинска офанзива како сите години предходно а у меѓувреме победи Трамп и им го сјеба планот.
Дебили.

Што се секираш. Нели откако влеговме у НАТО ни беше ветено дека Грција ќе не брани ако некој не закача.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.971
Поени од реакции
5.590

„Тој полета низ прозорецот, директно во нејзината соба“, изјави нејзината мајка Викторија за Би-Би-Си.

По експлозијата, мајката на Марија и нејзиниот сопруг Володимир истрчале од соседната соба, а собата на нивната ќерка била во пламен.

„Се обидовме да го изгасиме, но силно гореше“, рече таа низ солзи.
@Vanlok edno prashVanje gospodine Vane do tebe...Zosto ne pisha nishto za slucajov? Ili ovie ne se civili ?? Aaaa...da... Znam so ke pisis, Rusija maksimalno se trudi da nema ubistva na civilni zrtvi...Da, da...I odma ke se prefrlis na tvojte zakolnati neprijateli Evreite, sakajki edno zlostorstvo da maskiras...Ne za drugo, da go razoblicam tvoeto licemerie...Verojatno,zrtvi ke imashe kako vo Palestina, ama Ukraincite ne se tolku zabegani kako idolite tvoi bradosani, pa so civilni stitoj da se shtitat...Inaku, masakri ke bea neizbezni...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.509

@Vanlok edno prashVanje gospodine Vane do tebe...Zosto ne pisha nishto za slucajov? Ili ovie ne se civili ?? Aaaa...da... Znam so ke pisis, Rusija maksimalno se trudi da nema ubistva na civilni zrtvi...Da, da...I odma ke se prefrlis na tvojte zakolnati neprijateli Evreite, sakajki edno zlostorstvo da maskiras...Ne za drugo, da go razoblicam tvoeto licemerie...Verojatno,zrtvi ke imashe kako vo Palestina, ama Ukraincite ne se tolku zabegani kako idolite tvoi bradosani, pa so civilni stitoj da se shtitat...Inaku, masakri ke bea neizbezni...
abe glup eden bukvalno 3 posta nad tvojot imas deka ukraimcite nuklearka planiraat da napravat ako usa odluci da ne im dava poveke pari... ama ne ukraincite ne bile tolku zabegani :lolzz:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.971
Поени од реакции
5.590
шахид удри во спалната,а овие во другата соба гајле немаа.......чудна работа
А да беа палестинци наместо уккраинци, сега овде темава од солзи и мрсули немаше да можеме да ја исчистиме...Еххх убили вас двојни стандарди.....

Член од
28 август 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
13.238

Многу си напнат стрико, треба некое младо путленце да ти се измоча на фаца да се вратиш у живот.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.971
Поени од реакции
5.590
abe glup eden bukvalno 3 posta nad tvojot imas deka ukraimcite nuklearka planiraat da napravat ako usa odluci da ne im dava poveke pari... ama ne ukraincite ne bile tolku zabegani :lolzz:
Тето, смири хормоните, знам дека си во климаксот, ама олабај се.. Мажот ти не те работи многу изгледа пошто си грда и дебела, сега не сме должни овде да ти ги трпиме глупостите...Лорд Бебо извор? Ххахахаа.. За да направат нуклеарка треба некој да им дозволи, а нема да им дозволи...Така да олабај се тетич, ти и онака озрачена си....Немаш гајле....

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.467
Поени од реакции
25.990
Многу си напнат стрико, треба некое младо путленце да ти се измоча на фаца да се вратиш у живот.
Ај вакви работи што му пречат и го вознемируваат, ама мене само не ми е јасно зошто толку го напна видеото каде што Лукашенко игра валцер ? :(

Kajgana Shop

На врв Bottom