Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.937
Поени од реакции
83.207
Уште пред пола година реков (али пребарувањето не функционира на форумов некако) - Трамп ќе даде предлог кој Русија ќе го одбие и војната ќе продолжи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.770
Поени од реакции
23.066
Уште пред пола година реков (али пребарувањето не функционира на форумов некако) - Трамп ќе даде предлог кој Русија ќе го одбие и војната ќе продолжи.
Podobro i sto ne raboti prebaruvanjeto so ogled na toa kolku gluposti imas iznatreskano :cautious:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.828
Поени од реакции
4.954
Ќе продолжи да дава пари, ама помалку. И ќе ја натера Европа да дава повеќе, со притисоци за еквивалентно учество. Ама сигурно нема скроз да се откаже од финансирање.
Точно...некој (на „Нетов„) рече дека Трампчо ќе ги принуди членките во ОТАН да ги зголемат своите трошоци за одбрана (читај-купување американско оружје) од 2% на 4% од своите БДП.

Ако...пак да си го гласаат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.268
Поени од реакции
26.138
Точно...некој (на „Нетов„) рече дека Трампчо ќе ги принуди членките во ОТАН да ги зголемат своите трошоци за одбрана (читај-купување американско оружје) од 2% на 4% од своите БДП.

Ако...пак да си го гласаат.
Далеку е Европа и од 2% од БДП, не па да дуплира на 4. Ама да, ќе има огромен притисок веднаш да стигнат до 2.

Член од
23 август 2024
Мислења
333
Поени од реакции
609
Украина беше проект на Бајденовци, не на Трамп. Зависи, најверојатно ќе потпиши мировен каде Украина е неутрална и без Крим, Луханск, Донбас и Запорожја.
Тоа практично би значело капитулација на Украина и завршување на војната под руски услови. И голем пораз за САД. Колку Американците и да не сакаат фрлање пари, уште помалку сакаат да бидат лузери.

Не знам, јас не гледам лесен излез од сето ова, посебно сега кога Англичаните и Французите се обидуваат да направат притисок врз Бајден да ја заоштри војната.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.815
Поени од реакции
1.994
Преголема промена на надворешно-политички курс е тоа. Јас би бил многу изненаден ако направи такво нешто. Настрана mid-term elections и се тоа, ќе го триангулираат како Кенеди, ако стварно размислува во таа насока.
Некој би рекол дека не започнување нов конфликт беше голема промена 2016-2020. Кенеди е на страна на Трамп, Трамп победи. Кенеди ќе има голема позиција во Американска влада. Следен пат нека цртаат пентаграми оти овие триаголниците не работат.
Тоа практично би значело капитулација на Украина и завршување на војната под руски услови. И голем пораз за САД. Колку Американците и да не сакаат фрлање пари, уште помалку сакаат да бидат лузери.

Не знам, јас не гледам лесен излез од сето ова, посебно сега кога Англичаните и Французите се обидуваат да направат притисок врз Бајден да ја заоштри војната.
САД не е во војна, Украина е. Јас би рекол катастрофалното повлекување од Афганистан беше 10 пати полошо од тоа што се дешава во Украина.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.374
Поени од реакции
5.008
Trump има мандат од изборно тело да прекини со пари фрлање надвор
Не се тоа пари фрлени надвор.
Тоа се пари за воениот индустриски комплекс на Америка.
Оружјата дадени на Украина треба да се произведат/надокнадат.
Трамп беше тој што првиот мандат драстично го зголеми воениот буџет. Ништо поразлично нема да биде со Украина ако гледаме од тој аспект.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Трамп ако ја повлече помошта на Украина знаеме само едно нешто, а тоа е дека му се спремат на Иран.

Баш да видеме што ќе се случува, Трамп не го сака Иран (односно многу го сака Израел), со Кина сигурно ќе ја заостри трговската војна, ЕУ сигурно ќе продолжи да ја рекетира, да видеме што ќе биде со Украина.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.804
Поени од реакции
12.842
Европа ќе плаќа, Америте ќе управуваат а подмладокот на Нато ќе умира.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.844
Америка е веќе губитник у војнава. Со неиспраќање на потребно оружје и фемкање на Саливан и Бајден од скоро една година, Украина го изгуби моментумот. Сега ни куче не ти доаѓа за регрутација и со право. Дали Трамп ќе ја прекине или украинциве сами ќе го свиткаат Зеленски, е прашање на вкус.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.815
Поени од реакции
1.994
Не се тоа пари фрлени надвор.
Тоа се пари за воениот индустриски комплекс на Америка.
Оружјата дадени на Украина треба да се произведат/надокнадат.
Трамп беше тој што првиот мандат драстично го зголеми воениот буџет. Ништо поразлично нема да биде со Украина ако гледаме од тој аспект.
Идеата беше дека ќе се надохнадат, единствено што се деси беше пумпањето на економијата да изгледа како да е се ок, а внатрешно Америка опаѓа. На цифри изгледа убаво, ама на Американците преку глава им е. Ете ги резултатите од изборите, ако економијата беше тип топ Камала ќе земеше мандат.

Ќе видиме 20ти Јануари, јас мислам дека ќе биде слично на тоа јас што го мислам, следам Американска политика 2-3 саати дневно миниум. Очекување дека тие што блокираат пакети за Украина веќе 2 години во Конгрес сега ќе почнат да испраќаат пари после 20ти Јануари кога имаат и Сенат и Прецедател е нелогички.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.804
Поени од реакции
12.842
Идеата беше дека ќе се надохнадат, единствено што се деси беше пумпањето на економијата да изгледа како да е се ок, а внатрешно Америка опаѓа. На цифри изгледа убаво, ама на Американците преку глава им е. Ете ги резултатите од изборите, ако економијата беше тип топ Камала ќе земеше мандат.

Ќе видиме 20ти Јануари, јас мислам дека ќе биде слично на тоа јас што го мислам, следам Американска политика 2-3 саати дневно миниум.
Ти во САД живееше така?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom