Podobro i sto ne raboti prebaruvanjeto so ogled na toa kolku gluposti imas iznatreskanoУште пред пола година реков (али пребарувањето не функционира на форумов некако) - Трамп ќе даде предлог кој Русија ќе го одбие и војната ќе продолжи.
Точно...некој (на „Нетов„) рече дека Трампчо ќе ги принуди членките во ОТАН да ги зголемат своите трошоци за одбрана (читај-купување американско оружје) од 2% на 4% од своите БДП.Ќе продолжи да дава пари, ама помалку. И ќе ја натера Европа да дава повеќе, со притисоци за еквивалентно учество. Ама сигурно нема скроз да се откаже од финансирање.
Најди некоја да видиме и пофали се пред женските.Podobro i sto ne raboti prebaruvanjeto so ogled na toa kolku gluposti imas iznatreskano
Далеку е Европа и од 2% од БДП, не па да дуплира на 4. Ама да, ќе има огромен притисок веднаш да стигнат до 2.Точно...некој (на „Нетов„) рече дека Трампчо ќе ги принуди членките во ОТАН да ги зголемат своите трошоци за одбрана (читај-купување американско оружје) од 2% на 4% од своите БДП.
Ако...пак да си го гласаат.
Тоа практично би значело капитулација на Украина и завршување на војната под руски услови. И голем пораз за САД. Колку Американците и да не сакаат фрлање пари, уште помалку сакаат да бидат лузери.Украина беше проект на Бајденовци, не на Трамп. Зависи, најверојатно ќе потпиши мировен каде Украина е неутрална и без Крим, Луханск, Донбас и Запорожја.
Некој би рекол дека не започнување нов конфликт беше голема промена 2016-2020. Кенеди е на страна на Трамп, Трамп победи. Кенеди ќе има голема позиција во Американска влада. Следен пат нека цртаат пентаграми оти овие триаголниците не работат.Преголема промена на надворешно-политички курс е тоа. Јас би бил многу изненаден ако направи такво нешто. Настрана mid-term elections и се тоа, ќе го триангулираат како Кенеди, ако стварно размислува во таа насока.
САД не е во војна, Украина е. Јас би рекол катастрофалното повлекување од Афганистан беше 10 пати полошо од тоа што се дешава во Украина.Тоа практично би значело капитулација на Украина и завршување на војната под руски услови. И голем пораз за САД. Колку Американците и да не сакаат фрлање пари, уште помалку сакаат да бидат лузери.
Не знам, јас не гледам лесен излез од сето ова, посебно сега кога Англичаните и Французите се обидуваат да направат притисок врз Бајден да ја заоштри војната.
Не се тоа пари фрлени надвор.Trump има мандат од изборно тело да прекини со пари фрлање надвор
Идеата беше дека ќе се надохнадат, единствено што се деси беше пумпањето на економијата да изгледа како да е се ок, а внатрешно Америка опаѓа. На цифри изгледа убаво, ама на Американците преку глава им е. Ете ги резултатите од изборите, ако економијата беше тип топ Камала ќе земеше мандат.Не се тоа пари фрлени надвор.
Тоа се пари за воениот индустриски комплекс на Америка.
Оружјата дадени на Украина треба да се произведат/надокнадат.
Трамп беше тој што првиот мандат драстично го зголеми воениот буџет. Ништо поразлично нема да биде со Украина ако гледаме од тој аспект.
Ти во САД живееше така?Идеата беше дека ќе се надохнадат, единствено што се деси беше пумпањето на економијата да изгледа како да е се ок, а внатрешно Америка опаѓа. На цифри изгледа убаво, ама на Американците преку глава им е. Ете ги резултатите од изборите, ако економијата беше тип топ Камала ќе земеше мандат.
Ќе видиме 20ти Јануари, јас мислам дека ќе биде слично на тоа јас што го мислам, следам Американска политика 2-3 саати дневно миниум.