Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.423
teneke ти од кога се освести демокративе почнаа да паѓаат. Саван пробуваме да го свртиме, он кога ќе сфати дека зет црнец не е полезно мислам ќе биде крај на воук движењето.
Абе шо ќе свртиш ти бе аман :pos:
Овде ние само си ладиме мадиња, тие што разбораат прават пари од победата на Трамп.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.398
Не знам што толку очекувате да смени
1731246556533.jpg
До сега секој амерички председател ја продолжувал политиката на предходниот пошто во Америка сенатот решава а не жолтиов. Жолтиов е само маскота за забава на народот.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.076
Не знам што толку очекувате да смени
Прегледај го приврзокот 434951
До сега секој амерички председател ја продолжувал политиката на предходниот пошто во Америка сенатот решава а не жолтиов. Жолтиов е само маскота за забава на народот.
За одредени работи да, на пример Израел, за одредени работи не, на пример отворена граница. Обама отвори, Трамп затвори, Бајден отвори, Трамп ќе затвори.

Во врска со Украина, доминантно Американците се против војната и пуштање пари кога имаме наши интерни проблеми за решавање.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.616
Поени од реакции
42.141
Читав за проектов 2025. Христијани се зад него, ноу џуууз. Можеби конечно сфаќаат дека 100% џуз администрација ги носи никаде па христијаните се враќаат на голема врата. Ќе видиме дали Трамп ќе иплементира нешто од тоа

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.076
Читав за проектов 2025. Христијани се зад него, ноу џуууз. Можеби конечно сфаќаат дека 100% џуз администрација ги носи никаде па христијаните се враќаат на голема врата. Ќе видиме дали Трамп ќе иплементира нешто од тоа
Која машина за измама се демократскиве копиљаци бре.

Agenda47 - директно од веб страницата на Trump - https://www.donaldjtrump.com/platform , дирекно од GOP https://rncplatform.donaldjtrump.com/?_gl=1*idp33h*_gcl_au*MTY5MTMzODM2NS4xNzMxMzU2NDc4

Project 2025, е собиранка на желби од 100 различни конзервативни организации. Ова нe e напишано ни одобрено од Trump.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.616
Поени од реакции
42.141
Која машина за измама се демократскиве копиљаци бре.

Agenda47 - директно од веб страницата на Trump - https://www.donaldjtrump.com/platform , дирекно од GOP https://rncplatform.donaldjtrump.com/?_gl=1*idp33h*_gcl_au*MTY5MTMzODM2NS4xNzMxMzU2NDc4

Project 2025, е собиранка на желби од 100 различни конзервативни организации. Ова нe e напишано ни одобрено од Trump.
Ако е така му ја плукнавте. Робови на ејпек ќе останете у наредните 100 години.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.076
Ако е така му ја плукнавте. Робови на ејпек ќе останете у наредните 100 години.
Преувеличана е силата на Aipac, послаби се од пиварите и од производителите на шеќер.

1731357422993.png

Тоа беше PAC, еве ти SuperPAC.

1731357534031.png

Израел е Амерички вазал, не обратно. Знам дека е лесно да речиме "евреите се виновни за се", ама не е така.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.398
За одредени работи да, на пример Израел, за одредени работи не, на пример отворена граница. Обама отвори, Трамп затвори, Бајден отвори, Трамп ќе затвори.

Во врска со Украина, доминантно Американците се против војната и пуштање пари кога имаме наши интерни проблеми за решавање.
Америка нема некој проблем со таа емиграција, пошто тие и не се терет на нивниот систем кој не е социјален. Ако му се чисти за еден долар и да живее на улица, амерот вели бујрум. Ниту му следува социјален стан, ниту здравствено, ниту парична помош. Тие имаат бенефит од тие како и да погледнеш.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.616
Поени од реакции
42.141
Преувеличана е силата на Aipac, послаби се од пиварите и од производителите на шеќер.

Прегледај го приврзокот 434953

Тоа беше PAC, еве ти SuperPAC.

Прегледај го приврзокот 434954

Израел е Амерички вазал, не обратно. Знам дека е лесно да речиме "евреите се виновни за се", ама не е така.
Трамп го избраа конзервативни христијани, затоа подобро е да работи овој пат.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Моќта на едно лоби не се мери само според некои cherry pick-ед официјални параметри.
Пиварите и прехрамбената индустрија не се моќни да носат на позиции сенатори и конгресмени (ни ПОТУС-и). Mиершајмер подобро може да објасни.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
91
Поени од реакции
148
vojnata moze da zavrsi za 24 casa ako im dade se sto baraat rusite. realno moze da se dogovorat. herson gradot i oblasta od drugata strana na dnipro da ostane ukrainska sto rusija bi mozela da prifati a se drugo od 4te oblasti da vleze vo rusija.

tramp bi potpisal deka ukraina nema da vleze vo nato, ali eu da se dozovoli.

tramp da potpise deka ke nema americki, nato i eu bazi vo ukraina. rusija da dopusti malku pogolema ukrainska armija. ova da e pod nadzor na kina i saudiska arabija kako posrednici. ova veruvam e dobar kompromis i za rusija i za usa/eu.

brkanje na site segasni urko nacisti po baranje na rusija so toa sto ke dobijat egzil na zapad.

normalno i vrakanje na ruski kako oficijalen jazik zaedno so ukrainski, ruska pravoslavna crkva so site imoti i prava, i se sto imaa rusite pred vojnata.
Или да ја трампаат (хехе) Украина за руска неутралност при евентуални рчкања со Кина околу Тајван. Без никакви договори само да нема поддршка Украина (воена/разузнавачка) од американците, да ги повлече и приватните контрактори кои роварат таму и да ја остави да капитулира пред руската армија.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.431
Поени од реакции
4.171
Ukraina e vekje zavrsena rabota, svesni se i amerite.. samo tramp ke gleda sto pomalku teritorija da izgubi ukraina, donbas zaporozje i herson vekje ne gi ni smeta za ukrainski.. borbata sega e za harkov odesa i dnipro..

Kajgana Shop

На врв Bottom