Совети за планирање на мала, интимна венчавка?

Член од
12 ноември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите!

Мојот партнер и јас планираме мала, интимна венчавка и би сакале да ги задржиме работите лични и значајни без да претераме со трошоците или деталите. Размислуваме за список на гости од околу 30-40 луѓе, со пријатно место и опуштена атмосфера. Дали некој овде организирал слична свадба?

Го проверувам и ова: Која песна би ја одбрале на свадба за првото тангservicenow Навистина би ги ценат сите совети за работи како што се наоѓање убаво, мало место, управување со кетеринг за помалку гости или какви било уникатни идеи што добро функционираат за вас. Исто така, како го задржавте посебно додека го држевте буџетот под контрола?

Ви благодарам многу однапред за секој совет!

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
За место ако свадбата ви е во летен топол период разгледај ги како опциите како винариите Камник, Сопот, Лазар

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.699
Поени од реакции
48.961
За место ако свадбата ви е во летен топол период разгледај ги како опциите како винариите Камник, Сопот, Лазар
За 40 души може и во Силбо да прават

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Здраво на сите!

Мојот партнер и јас планираме мала, интимна венчавка и би сакале да ги задржиме работите лични и значајни без да претераме со трошоците или деталите. Размислуваме за список на гости од околу 30-40 луѓе, со пријатно место и опуштена атмосфера. Дали некој овде организирал слична свадба?

Го проверувам и ова: Која песна би ја одбрале на свадба за првото тангservicenow Навистина би ги ценат сите совети за работи како што се наоѓање убаво, мало место, управување со кетеринг за помалку гости или какви било уникатни идеи што добро функционираат за вас. Исто така, како го задржавте посебно додека го држевте буџетот под контрола?

Ви благодарам многу однапред за секој совет!
Dokolku ste od Skopje, restoranot Kanjon matka Vi e odlicen izbor. Pristapni ceni, dobra usluga, kujna, itd. Prolet, leto, esen ,,idealen izbor,,. Duri i ,,vo zimo,, ima ubava atmosfera.
Vi posakuvam srekja i dolgi godini zaedno.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
600
Поени од реакции
1.990
Dokolku ste od Skopje, restoranot Kanjon matka Vi e odlicen izbor. Pristapni ceni, dobra usluga, kujna, itd. Prolet, leto, esen ,,idealen izbor,,. Duri i ,,vo zimo,, ima ubava atmosfera.
Vi posakuvam srekja i dolgi godini zaedno.
Ваму цените се се’ освен пристапни. Рамо до рамо со Скопски Мерак на Боемска.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Mozebi ,,poskapele,, kako i se drugo kaj nas. Pred dve godini moj prijatel pravese vencavka na sinot tamu ,,cenite bea vo red,,. Sepak, sekoj spored dzebot neka ,,prasa i kalkulira,,.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.699
Поени од реакции
48.961
Секој тазен верен пар проаѓа низ оваа фаза, мала и интимна венчавка во некоја изнајмена вила или мало ресторанче. :love:

Уживајте додека можете.
Све е тоа кул, младешки и модерно додека не се извадат плајвазот и лист а4 формат. Првата прифатена сугестија од било кој од родителите ќе повлече лавина од вујни и стрини од обете страни што ќе им ја претвори модерната свадбичка во Ривер-Бока .

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
39.626
Све е тоа кул, младешки и модерно додека не се извадат плајвазот и лист а4 формат. Првата прифатена сугестија од било кој од родителите ќе повлече лавина од вујни и стрини од обете страни што ќе им ја претвори модерната свадбичка во Ривер-Бока .
Работата тргнува надоле кога ќе им биде соопштена оваа идеја за мала и интимна свадбичка на нивните родители. Така да нека ги уште малку нека си мечтаат дека ова ќе им се оствари. :icon_lol:

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
439
Работата тргнува надоле кога ќе им биде соопштена оваа идеја за мала и интимна свадбичка на нивните родители. Така да нека ги уште малку нека си мечтаат дека ова ќе им се оствари. :icon_lol:
Подобро им е само регистрација да си направат и црква. Се молев да не дојдат гости за да не ги гужвам зашто им текна на моите една маса плус да викнат на роднини што ги запознав на свадбата или пак последен пат сум ги видел на некој банкет во деведесетите кога сум бил пикинезер. Демек незгодно било, тие ги викнале кога ги женеле нивните деца па сега морале и они и од никаде ми испаднаа 10 гости плус. Мислеа дека има неограничен капацитет салата која не дека беше нешто голема.
Не им дадов ништо да платат они демек нема така да дадам да ми се мешаат. Yea right.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
30-40 гости е цифра која може да се уклопи у бло кое ресторанче. Незнам колкав ви е кругот на луѓе но мислам дека таа цифра тешко дека ке ви ги опфати и најблиските, сигурно ке претрпи сериозна корекција. Тргни од родители, па браќа и сестри со партнери плус и ако имаат деца, па кумовата тајфа, девер, другари на младоженецот со невести или девојки, другарки на невестата со мажи или дечковци... некако ептен ви е мала цифрата. Сепак вие си знаете како сакате а и кои ви се можностите.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.623
ABe aman dechki,
Pogolema dupka od toj vash Skopski Merak ne sum posetil!
Ednash i nikogash povejche!
Автоматски споено мислење:

Samo shto go gledav videovo!
I kako shto gledam po internetov odlichno mesto za takvi romantichni veselbi.
Skopjanive neka kazhat povejche

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.492
Поени од реакции
26.045
Подобро им е само регистрација да си направат и црква. Се молев да не дојдат гости за да не ги гужвам зашто им текна на моите една маса плус да викнат на роднини што ги запознав на свадбата или пак последен пат сум ги видел на некој банкет во деведесетите кога сум бил пикинезер. Демек незгодно било, тие ги викнале кога ги женеле нивните деца па сега морале и они и од никаде ми испаднаа 10 гости плус. Мислеа дека има неограничен капацитет салата која не дека беше нешто голема.
Не им дадов ништо да платат они демек нема така да дадам да ми се мешаат. Yea right.
Башка пред сите гости таму додека се проздравуваш ќе се избаци некоја бумерка и ќе се пофали дека ти мењала пелени кога си бил бебе.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
795
Поени од реакции
963
ABe aman dechki,
Pogolema dupka od toj vash Skopski Merak ne sum posetil!
Ednash i nikogash povejche!
Автоматски споено мислење:

Samo shto go gledav videovo!
I kako shto gledam po internetov odlichno mesto za takvi romantichni veselbi.
Skopjanive neka kazhat povejche

Da posledno sto bev Skopski Merak mi donesoa stopleno jadenje, X ottogash fala mnogu...

Fotka e dobra hranata ama toa bukvalno e vo dupka :D, vo podrum e :D

Kajgana Shop

На врв Bottom