Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
6 ноември 2024
Мислења
14
Поени од реакции
63
Киро сезнајкото, му се јавил на Митревски да му се извини после примени 800 гола од Естонија од кои 700 беа надвор од девет.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.365
Поени од реакции
6.858
Малку потценувачки, ама одработена рутинска квалификациска победа со Естонија. Ужасниот перформанс на голманите (особено Томовски) во првиот дел го направи натпреварот да изгледа потежок и поблизок отколку што реално беше.

Баш ме интересира како ќе изгледаат со Литванија - очекувам подобар настап.

Се гледа дека до некаде Кире експериментира со комбинации во одбраната - веројатно се обидува да сфати на кои пикери треба да се ослони за време на СП.

Од друга страна, особено по повредата на Костески, очекувам да ги гледаме доста и Џонов и Велковски/Јагуриноски на крило на СП, со што ќе се олесни играњето на преферираната постава Кузмановски / Митев / Серафимов во напад (и подваријанти со Ѓоргиев), која ја има 2ца кои треба да се кријат или менуваат во одбрана. Таа постава, особено ако е со Пешевски во напад, не е возможна без крила кои играат на 2/5 во одбрана, па тука мислам со бекови ќе се надоместува проблетичната офанзивна ситуација на крило.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Малашинскас и Антанавичиус да ги затворат, потоа лесно ќе е. Нивната одбрана каша попара како Естонија. Ете тие се може поспори од Естонците (ништо чудно Естонија пред нив да заврши).

Гледам и Холандија (наш противник на СП) денес едвај со Украина (која па загуби 8-9 разлика од Естонија во баражот), победи 40-39.
Ќе треба да го враќаме Гоце од пензија да помогне на ова првенство ако до толку нема крила кои можат да изнесат товар

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.091
Поени од реакции
3.835
Ќе треба да го враќаме Гоце од пензија да помогне на ова првенство ако до толку нема крила кои можат да изнесат товар
Мислам дека на таа позиција сме добро покриени. Еве шанса за прв пат доби Петковски, кој беше повреден и го пропушти младинското ЕП, и мислам дека супер ја искористи. Тој е сосема солидно крило. Помладиот Костески се враќа во погон и мислам дека ќе биде во опција да игра на СП. Криво ми е за постариот што се повреди (не знам колку долго). Стално сум дробел дека тој има квалитет и го бива - башка што е многу брз. Гоце нема потреба да игра. А тука секако е и Поповски - кој може да се искористи!

Член од
5 април 2013
Мислења
3.365
Поени од реакции
6.858
Мислам дека на таа позиција сме добро покриени. Еве шанса за прв пат доби Петковски, кој беше повреден и го пропушти младинското ЕП, и мислам дека супер ја искористи. Тој е сосема солидно крило. Помладиот Костески се враќа во погон и мислам дека ќе биде во опција да игра на СП. Криво ми е за постариот што се повреди (не знам колку долго). Стално сум дробел дека тој има квалитет и го бива - башка што е многу брз. Гоце нема потреба да игра. А тука секако е и Поповски - кој може да се искористи!
Нема реални шанси Ненад Костески да игра. Има голема разлика меѓу, вратен на тренинзи и спремен за натпревар. Дури и да се врати на теренот пред првенството (што не верувам), ќе му треба доста време да се врати во форма. Јас претпоставувам дека Пелистер ќе цели на него да го има колку толку спремен за вториот дел од сезоната од Февруари натаму...

Член од
17 август 2014
Мислења
3.704
Поени од реакции
5.937
Не мораше да го разбраниме уште во 5та минута голманот
Автоматски споено мислење:

Puštete dobar link tuka
livetv. sx заедно, во сеарч напиши Македонија ќе ти излези натпреварот со Литванија

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.137
Поени од реакции
2.659
Не мораше да го разбраниме уште во 5та минута голманот
Автоматски споено мислење:

livetv. sx заедно, во сеарч напиши Македонија ќе ти излези натпреварот со Литванија
Не го отвора стримот.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.704
Поени од реакции
5.937
Серафимов сам на 6 метри, место да оди на влез, додава на памет на десно крило (во аут) :tapp: Не е можно колку плашлив играч чоече
Жаре со умот во спортлајф, 100 пробивања направи
Маласинскас 100 чекори во 2 ситуации, судиите -
1731256039160.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom