- Член од
- 8 ноември 2024
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 2
Здраво, дали некој се има во скоро време откажано од државјанството, кои документи се потребни и колку долго трае процедурата?
Здраво, дали некој се има во скоро време откажано од државјанството, кои документи се потребни и колку долго трае процедурата?
"Разрешение за пребиваване" (residence permit) се додлува на странец коj поради оправдана причина сака да престоjува подолг престоj во државата. Имаш повеќе основи по кои можеш да поднесеш:Здраво, дали постои начин да ми се издаде бугардка лична карта за странци без барање за бугарско државјанство. Некаде читав дека ова било можно само не знам како точно. Со ова можам да бидам во шенген зона колку сакам ама не може да работам.
Треба да закажеш термин за подигање на државјанството во СофијаЗдраво, дали може некој да ми каже дали овој статус се однесува за подигање на указот во Софија, или во Скопје каде што ми беше интервјуто? И што тррба да правам понатаму? Благодарам.
Ти благодарам, а откако ќе го подигнам која е понатамошната процедура?Треба да закажеш термин за подигање на државјанството во Софија
После ти треба адреса и ЕГН за да можеш да добиеш лична карта и пасош.Ти благодарам, а откако ќе го подигнам која е понатамошната процедура?
Da seto toa e prevedno legalizirano bidejki ovde imav procitano deka trebit pa zatoa prasav imase bo nekoj citat blagodaramНе се потребни изводи на родители. Изводот на дете се предава, а за родител со бугарско државјанство се предават бугарски документи и Удостворение за родствени врски.
745X/2022 - од 06.11 на финална интервjу маj 2022Do koj datum se stignati dali imat nekoj informacija?
i jas sum maj 20 2022 intervju na polozitelni sum uste745X/2022 - од 06.11 на финална интервjу маj 2022
544x/2022 - од 08.11 на положително интервjу април 2022