Искрено или не за сопственото минато

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Освен што не зборувам за најголем дел од луѓето, зборувам за лични сфаќања во машко-женски односи, нели?
Темава е за искреност за свое минато, во мои очи (не колективни, мои) ова го сфаќам така, не може да бара од мене морал кој и сам не го нуди.

Затоа сите слободно бираме партнери, не нè мажат и женат со стројници :)
Автоматски споено мислење:

Не знам дали е дозволено цитирање од една во друга тема, но ајде кога веќе си цитирал - психотерапевт посетувам од рана младост, не поради некаков проблем, едноставно не сакам да зборувам сега за околностите, макар не е тајна бидејќи имам одамна пишувано. Не беше крајот на врската причина, ниту мислам дека човек треба да има проблем за да оди на психотерапија, здрави луѓе одат бидејќи се грижат за своето ментално здравје - така и треба.

За претходни врски нормално дека и мене ме интересира Лазе, не е прашањето тоа, туку начинот и кога и како прашуваш. Еве ако за мои лични критериуми зборуваме, пре би сега да бидам со човек кој поминал тешки времиња, човек кој е разведен или еднакво бил во таква сериозна врска итн. затоа што мислам дека тој може многу подобро да ме разбере него некој што нема слично искуство. Не е исто човек кој само си замислува како функционира еден однос секојдневно и некој кој тоа и го искусил.

Макар, што е право, тебе на дејт не треба да те прашуваме за минатото, туку искреност за сегашноста да си побараме :D

Прашање за прв дејт: дали си женет? :cautious:
Важи, ке ти одговорам на првиот дејт, не се лутам јас за прашања како ти што се лутиш :cool:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
...така добро ке те залетам што ке си речеш дека од Лазо поарен и подобар на овој свет нема, и полека ке пропееш, ке го плукнеш и најмрачното што во себе го носиш...
Џабе, се ти паѓа во вода кога ќе и кажеш: Здраво, јас сум Лазо. Готово. Крај на приказната. Море Лазо, јас би ти предложил да играш на картата Лазарус, или...Лазарион како за почеток. После тоа постепено, дури да трепнеш, без ни да примети ке бидеш повторно Лазо колку ти душа сака ;)

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Џабе, се ти паѓа во вода кога ќе и кажеш: Здраво, јас сум Лазо. Готово. Крај на приказната. Море Лазо, јас би ти предложил да играш на картата Лазарус, или...Лазарион како за почеток. После тоа постепено, дури да трепнеш, без ни да примети ке бидеш повторно Лазо колку ти душа сака ;)
Надвор од темата, омилено машко име ми има чоекот. Замисли маж Лазар најдам, па во западни краишта Лазоица/Лазареица ме викаат :love:

Cerk Cek, kako beshe muabetot za decana?
Кои деца?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Ма кога ке ме види ке и се стресат колената, ке се збуни ке се побрка, срцето ке и лупа 120, нема да знае ниту она како се вика не пак ли да се сети на моето име...

Надвор од темата, омилено машко име ми има чоекот. Замисли маж Лазар најдам, па во западни краишта Лазоица/Лазареица ме викаат :love:

Кои деца?
А во овие краишта за коледе ке ти пеат: Лазоица переше Лазо и го мереше, Лазоица прсна Лазо и го сврсна, коледе коледе....:eek:

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Ма кога ке ме види ке и се стресат колената, ке се збуни ке се побрка, срцето ке и лупа 120, нема да знае ниту она како се вика не пак ли да се сети на моето име...

А во овие краишта за коледе ке ти пеат: Лазоица переше Лазо и го мереше, Лазоица прсна Лазо и го сврсна, коледе коледе....:eek:
Све тоа побожна рисјанска раја :ROFLMAO:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
@PurplePuma е ова твоето горенаведено писание е се што сакав да ти објаснам на оваа тема а ти не можеш да го разбереш или барем така се правиш, јас типувам на тоа дека така се правиш оти сигурен сум дека си јако интелигентна.
Еве, самата си ја кажуваш штетата која ја имаш претрпено од претходната врска. Сигурно е сериозно чим работата допрела до психотерапевт. Искрено ме радува што ете ти помогнал па сега си многу подобра од тоа што си била. Се надевам дека ке го надминеш и проблемот со довербата. Сега сум сигурен дека многу добро ме разбираш кога зборувам за тоа дека човекот е потрошен материјал, дека психички се аби, се амортизира, дека треба за некого да знаеш историја за да сватиш што, зошто и како е тој човек и дека не е мерење ороспилак и морализирање ако го прашаш што и како е со неговите претходни врски. Убеден сум и дека ме разбираш во која смисла го употребувам изразот ,,оштетена роба,,. Сите ние сме оштетена роба, само прашањето е колку е штетата а колку останало од нас и која е нашата способност за идни врски во кои партнерот нема да плаќа за штетата која ја начиниле претходните. За тоа треба да плукнеме, да кажеме што и како сме па ако му чини арно.
Прецизирај што ти значи ова јако интелигентна,гледам почнаа да се дразнат и да го упиваат муабетот и да влажнат меѓу нозе..лајк немаш од Сусаро и тоа треба да те загрижува а он е параметарот,појдовната точка т.е. светото писмо кога се работи на релацијата машко-женски односи..

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.044
Поени од реакции
9.385
Освен што не зборувам за најголем дел од луѓето, зборувам за лични сфаќања во машко-женски односи, нели?
Темава е за искреност за свое минато, во мои очи (не колективни, мои) ова го сфаќам така, не може да бара од мене морал кој и сам не го нуди.

Затоа сите слободно бираме партнери, не нè мажат и женат со стројници :)
Забегуваш малку накај овие неолибералниве правци, воук, кенсел и т.н. и те вади од баланс нон стоп. По природата на нештата не се сите исти а посебно не се исти мажите и жените. Да, сите ние имаме дел у нас од спротивниот пол, Шива и Шакти а тренд кај овие феминисткиве V 2.0 е доминација на машки принципи, его и т.н.
Не сакам да се правам попаметен и не е тоа поентата на дискусиите на форумов, поентата е што ние самите по некад не можеме да се видиме убаво и некој од страна со малку напор може да открие некои детали. Може и сум грешка, ова чисто е моја констатација од неколку муабети што ги правиме, земајки у обзир што цело време од дефнзива пишуваш пошто немаш многу другарки овде :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Забегуваш малку накај овие неолибералниве правци, воук, кенсел и т.н. и те вади од баланс нон стоп. По природата на нештата не се сите исти а посебно не се исти мажите и жените. Да, сите ние имаме дел у нас од спротивниот пол, Шива и Шакти а тренд кај овие феминисткиве V 2.0 е доминација на машки принципи, его и т.н.
Не сакам да се правам попаметен и не е тоа поентата на дискусиите на форумов, поентата е што ние самите по некад не можеме да се видиме убаво и некој од страна со малку напор може да открие некои детали. Може и сум грешка, ова чисто е моја констатација од неколку муабети што ги правиме, земајки у обзир што цело време од дефнзива пишуваш пошто немаш многу другарки овде :D
Ееее Ингварче, на времето кога ги гласав вемеро цел форум против мене беше, сега вемеро на срце тетовираат.
Се мењаат времињата :D Битно секад сум во опозиција лично, од 2009 :D

Ако зборуваме за мои лични сфаќања, дефинитивно сум центар лево во најмала рака, така што зависи што дефинираме под воук. Интересно е што воук дружината ми вика дека сум конзерва, и така :D

Не се разбирам во индиски филозофии навистина, но потекнувам од фамилија на либерален народ општо, така што, веројатно и тоа влијае.

Не е дали е некој попаметен, за конструктивна дискусија душа давам, ова чичковци со детски тантруми не може да ми бидат репер за маж.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.044
Поени од реакции
9.385
Ееее Ингварче, на времето кога ги гласав вемеро цел форум против мене беше, сега вемеро на срце тетовираат.
Се мењаат времињата :D Битно секад сум во опозиција лично, од 2009 :D

Ако зборуваме за мои лични сфаќања, дефинитивно сум центар лево во најмала рака, така што зависи што дефинираме под воук. Интересно е што воук дружината ми вика дека сум конзерва, и така :D

Не се разбирам во индиски филозофии навистина, но потекнувам од фамилија на либерален народ општо, така што, веројатно и тоа влијае.

Не е дали е некој попаметен, за конструктивна дискусија душа давам, ова чичковци со детски тантруми не може да ми бидат репер за маж.
Она што е приметно е некое влијание...не големо ама постои, затоа пишав дека те вади од центар. А тоа со Шива и Шакти го употребувам затоа што е така интересно, можеш да ги кажеш и Анима и Анимус.
Можно е што од позиција на дефанзива пишуваш и малку огорченост постои кај тебе, си викаш пак у животу не се заебувам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Она што е приметно е некое влијание...не големо ама постои, затоа пишав дека те вади од центар. А тоа со Шива и Шакти го употребувам затоа што е така интересно, можеш да ги кажеш и Анима и Анимус.
Можно е што од позиција на дефанзива пишуваш и малку огорченост постои кај тебе, си викаш пак у животу не се заебувам.
Што е жива вистина.
За воук не знам ни за што мислиш, широка тема е. Секако сама себе се сметам за либерал, со лгб немам проблем, т ми се спорни (но тоа е друга дискусија). Да ги прашаш класични левичари каде би ме ставиле, не ме примаат во друштво, десничари ич па :D Така што... не припаѓам никаде, за сè создавам свој став, што некогаш се коси со лева, некогаш со десна реторика. Во машко-женски односи и положби во општество, дефинитивно имам либерални ставови.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.492
Поени од реакции
26.045
Kje i ostavam stan na kjerkata, ushte sega ja ucam da zarabotuva sama, ushte sega i vikam podaleku od lugje sho nema da mozat da se oddelat od mama i tato. Se odrzuvam u dobro zdravje da ako mi se pogodi takov zet najiskreno mu pomognam u separacijata ili od negovite ili od kjerka mi.
Можеш уште сега да и набавиш куче и три мачки и полека да се спремаме да и посакаме официјално добредојде во темата за ливадарки.
Таман може и ќе си се погодат на муабет со Пумата па може ќе ја земе за ментор и духовен гуру.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Можеш уште сега да и набавиш куче и три мачки и полека да се спремаме да и посакаме официјално добредојде во темата за ливадарки.
Таман може и ќе си се погодат на муабет со Пумата па може ќе ја земе за ментор и духовен гуру.
Кој кому е закачен? :)

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.035
Поени од реакции
2.463
Vekje ima dve kucinja i edna macka, moze casovi da drzi na livadarki. Se sum ja spremil.... nemoj drug pat da se somnevash u mene.

Kajgana Shop

На врв Bottom