nekoj ?GREE AIRY PRO White GWH18AVDXE-K6DNA1A по супер цена од 59.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 10 годиниklimi.mkkoja e podobra spored iskustvoto nekoj sto ima vakva, dali gi poracuvate od klimi.mk ili od oficijalna gree prodavnica, dali idat monteri ili ke mora da se bara licno?GREE CLIVIA GWH18AUDXD-K6DNA1A White по супер цена од 56.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 10 годиниklimi.mk
AIRYnekoj ?
Ako e izoliran objektot ok e S-Nordic za 40m2.Mislene s nordic 3.5kw za 40m2 dali bi zodovoluva budzet do 800e...ili da se odi na vivax 5.5 ili aux j?
Zoshto AIRY?AIRY
Автоматски споено мислење:
Ako e izoliran objektot ok e S-Nordic za 40m2.
Види распрашај се убаво за тој s-nordic моделот...Mislene s nordic 3.5kw za 40m2 dali bi zodovoluva budzet do 800e...ili da se odi na vivax 5.5 ili aux j?
Башка гледам вика носи компресор модел GSD098XKUA7JL6B за што google ми вика е на HIGHLY, really?
Методот каде бојлерот работи на пониска температура (Метод 1) може да биде поефикасен во однос на потрошувачката на енергија, затоа што работата на бојлерот на повисока температура (како во Метод 2) бара повеќе енергија.Не знаев каде на друго место да прашам, затоа ајде нека биди овде, па кој знае нека одговори.
Живеам во стан во Германија во којшто греењето е со гас. Најголем дел од населението во Германија е со централно греење, но доста голем дел се греат или со гас или со масло.
Во претходниот стан во којшто живеев затоплувањето беше со централно греење и во зградата немаше сепаратен/засебен уред за загревање, но во станов каде што моментално живеам газдата има „гас-бојлер„ кој служи за загревање на водата.
Е сега прашањето ми е поврзано со функционалноста и зажтедата на енергија...
Моментално за затоплување се употребува само еден радијатор кој е наменет само за една просторија. Ме интересира како точно функционираат одделно радијаторот и самиот уред за загревање на гасот, бидеќи и на двете страни има регулатор на топлина.
Прегледај го приврзокот 434185Прегледај го приврзокот 434186
Обично радијаторот го оставам на 3-ка преку цела зима, барем така прочитав дека било поекономично отколку да го гасиш и потоа наредниот ден наново да затоплуваш. Што всушност ми е прашањето околу точноста и исправноста на овој метод. Дали на овој начин стварно се заштедува на потрошувачка или сепак другиот метод е поефикасен?
А исто така ме интересира и засебната улога на бојлерот и радијаторот во врска со затоплувањето.
Во врска со тоа имам два методи на регулирање...
1. Бојлер на број 4, радијатор на 5.
2. Бојлер на број 7, радијатор на 3.
Дали заштедата е поголема во случај 1 или 2?
Бидеќи без разлика дали зголемуваш на радијатор или на бојлер, топлината во просторијата се зголемува и на двата начини.
Е сега не ми е јасно како одделно функционираат двете страни. Ок кај бојлерот е веќе јасно, троши енергија при затоплување онака како што ќе го подесиш, но како радијаторот регулира топлина?
Дали е поврзано со брзината на протокот на вода? Пример топлината на одржување на водата е 60 степени, па доколку радијаторот е регулиран на 5-ка, тогаш протокот на вода е подинамичен со цел оддржување на таа температура во радијаторот.
K6DNA1A ne e model na klima i nema vrska so modelot na Gree, dali e Clivia ili Pular ili Charmo ili Fairy.neshto ne mi e jasno okolu modelite na gree... (pa ako moze nekoj upaten da odgovori)
kaj povekjeto razlichni klimi ne bitno dali kje e Clivia, Airy i drugi .. edna od oznakite e K6DNA1A dali toa znachi deka site imaat potpolno ista nadvoreshna edinica a razlikata e samo vo vnatreshnata?
Ako da togash zoshto bi ja zemal da recheme Charmo Premium koja e poskapa a ne PULAR Premium
Da nema zabuna doma vo stanot imam obichna GREE (ne inverter) od pred 10 godini (mozdebi i povekje) i ok si raboti .. duri ima i raboti koi novite klimi shto mi se vo kukjata gi nemaat. Prichinata zoshto ne zemav gree vo kukjata vekje nekolku pati ja imam pishano (i pak kje ja kazam) beshe odnosot na personalot vo dukjanot na ilindenska.
Ете прогуглав набрзина, некој модел Pular небитно...K6DNA1A ne e model na klima i nema vrska so modelot na Gree, dali e Clivia ili Pular ili Charmo ili Fairy.
Oznacuva koj tip na freon e, dali e inverter ….itn.
Ako proguglas ke najdes sto oznacuva.
Prvite oznaki, posle oznakata za kapacitetot (9/12/18/24) , se oznakite za modelot….ACC/AGB, AGC….itn.