Океј, пошто ти одбиваш да дебатираш со мене на тема која и самиот ја начнуваш ќе мора да се согласиме дека таа феминистичка фантазија и пропаганда на која не и даваш шанса е победник во нашата дискусија.
И тоа не е така.
Ни во втора светска не било принудна мобилизација, ама никаде освен Германија кога веќе се знаело дека губат и СССР и вајда комунистичките земји ко Кина и СК.
И Украина сега.
Океј, пошто ти одбиваш да дебатираш со мене на тема која и самиот ја начнуваш ќе мора да се согласиме дека таа феминистичка фантазија и пропаганда на која не и даваш шанса е победник во нашата дискусија.
И која ти беше репликата на ова? Споредуваш машките што се жртвуваат во моменталните воени конфликти со филм од 98ма, да, таа феминистичка фантазија и пропаганда те имаат заслепено. Не гледам феминистички бригади да се редат на фронт.
"There are no feminists in a house fire" - Camille Paglia
Каков е да е разводот, едната страна, најчесто машката односно таткото, животот ќе го помине лишен од најубавата работа која му се случила во животот, а тоа е неговото чедо. Еден, два дена гледање во неделата никогаш нема да надокнадат живот покрај своето дете, да легнуваш со него, да заспива покрај тебе, да го будиш сабајле, во секој убав и неубав момент да бидеш покрај. Ќе бидеш само една бледа фигура од тоа што требало да бидеш по законот на природата. Затоа, нема убав развод, не го живееш најубавиот можен живот, туку некоја алтернатива која никогаш не си ја посакувал и планирал. И секое дете на светот заслужува да живее со двајцата свои родители.
Каков е да е разводот, едната страна, најчесто машката односно таткото, животот ќе го помине лишен од најубавата работа која му се случила во животот, а тоа е неговото чедо. Еден, два дена гледање во неделата никогаш нема да надокнадат живот покрај своето дете, да легнуваш со него, да заспива покрај тебе, да го будиш сабајле, во секој убав и неубав момент да бидеш покрај. Ќе бидеш само една бледа фигура од тоа што требало да бидеш по законот на природата. Затоа, нема убав развод, не го живееш најубавиот можен живот, туку некоја алтернатива која никогаш не си ја посакувал и планирал. И секое дете на светот заслужува да живее со двајцата свои родители.
E ziv i zdrav da si za postov. Denes u 99.987654321% od slucaite decata odat kaj majkata osven ako ne dokazes deka e so uverenie psihicki nestabilna ili ako e bezdomnik, a toa nikad ne se desava i tebe zivotot od start ti e sjeban posto za toa sto u zivotot si se trudel i si bil spremen zivot da dades, vise go nema. I racunaj tuka kakvi zaebancii doagjaat so toa sto ona go zivee pravoto da mu/ja puni glavata na nea 24/5.
Ja stojam na toa deka nema dobar razvod, ednostavno maz i zhena koga ke bidete funkcionirate do smrt zaedno bez otstapski (u normalni slucaevi, ne da zeme sea da te tepa mazhot ili da e alkoholicar ili kockar). U denesno vreme edna mala karanica i tolku ti e, dzabe ti si se trudel, zivot ke si daval, dzabe e se koga ona e spremna da si gi spakuva kuferite i da ti go zeme deteto i koj te ebe poso ti ne si obezbedil dovolno x sredstva za patuvanje vo Zanzibar za tebe i nea ili nesto slicno na toa. Ja nikad ne bi se razvel so nekoja, ama apsolutno nikogas, makar stanala alkoholicarka i pocnala da pie ili se kocka, za brakot i decata se gine, znam deka ke se trudam da ja odnesam na prav pat, ama toa ne e slucaj koga stanuva zbor za drugata strana. Premnogu prava imaat denesnive zheni ne se ni svesni deka se sposobni da zarabotuvaat i da si go vadat lebot a so toa i sledstveno da se kurcat na mazhot deka e kurton sto zarabotuva pomalce od niv.
Не се согласувам со ставот за семејно насилство како адвокат сум имал доста предмети за семејно насилство каде што жените биле тепани ама се исплашени да побараат помош, насилниците влегувале во директен конфликт со мене затоа што сум се нафатил правно да ги заштитам моите странки кои во тие предмети се жртви на семејно насилство.
Само ќе кажам многу, многу тешка материја за работа е семејното право, видете колку и да сте професионални сепак сме луѓе и кога ќе видите претепана жена не може да останете рамнодушни, и ќе кажам среќа што во Центрите за социјална работа има хумани и професионални службеници кои даваат сè од себе за да ги заштитат жените жртви на семејно насилство.
Јас сум имал исклучиво коректен однос со службениците во ЦСР низ Македонија.
можам со документи да ви докажам дека тепани жени има 5-7 годишно, претежно од Ромска националност или рурални средини. Се друго се жени со повредено Его или пронајден љубовник. Постапката е неприцинпиелна и прво се ЗАШТИТУВААТ од наводно насилство па дури потоа се докажува истото. Само скапите процеси и малтретирања спречуваат 90% од татковците да ја докажуваат својата невиност на суд. Има 50-тина адвокати со формулари спремни за семејно насилство, само име со пенкало ставаат.
можам со документи да ви докажам дека тепани жени има 5-7 годишно, претежно од Ромска националност или рурални средини. Се друго се жени со повредено Его или пронајден љубовник. Постапката е неприцинпиелна и прво се ЗАШТИТУВААТ од наводно насилство па дури потоа се докажува истото. Само скапите процеси и малтретирања спречуваат 90% од татковците да ја докажуваат својата невиност на суд. Има 50-тина адвокати со формулари спремни за семејно насилство, само име со пенкало ставаат.
Логично дека прво ќе ја заштитат од насилникот, па ќе се тужат, нема да и' речат иди дома и почекај, може нема да те тепа или убие.
Од вакви просеравања среќа ми се качува природно нискиот притисок, а поголема среќа статистиката постои - како толку упатен (на жими мајка), повели сподели со нас процент на фемициди вс. андроциди.
Логично дека прво ќе ја заштитат од насилникот, па ќе се тужат, нема да и' речат иди дома и почекај, може нема да те тепа или убие.
Од вакви просеравања среќа ми се качува природно нискиот притисок, а поголема среќа статистиката постои - како толку упатен (на жими мајка), повели сподели со нас процент на фемициди вс. андроциди.
1. упатена
2. што е фемицид и како се разликува од убиство?
3. што е андроцид и како се разликува од убиство?
4. Годинава 4 мажи се убиени од жени, жени 2 од мажи
5. Како е логично да заштитиш некого од нешто што не се случило?
6. Зошто од 40 safe houses на територијата на Скопје се искористени само 4 ( за 4 случаи во 2 години ) ?
Чекам
1. упатена
2. што е фемицид и како се разликува од убиство?
3. што е андроцид и како се разликува од убиство?
4. Годинава 4 мажи се убиени од жени, жени 2 од мажи
5. Како е логично да заштитиш некого од нешто што не се случило?
6. Зошто од 40 safe houses на територијата на Скопје се искористени само 4 ( за 4 случаи во 2 години ) ?
Чекам
2. Фемицид е убиство на жена затоа што е жена, родово базирано убиство.
3. Андроцид е убиство на маж затоа што е маж, родово базирано убиство.
4. Не ќе да се тие бројките (те молам сподели линк ако имаш) всушност еве вака се: Во минатите пет години во Македонија над 20 жени се убиени, во најголем дел од страна на нивните партнери или член на семејството. Последното убиство се случи во Штип, убиена е 29 годишна жена, нејзиниот партнер се пријави во полиција како нејзин убиец.
2. Фемицид е убиство на жена затоа што е жена, родово базирано убиство.
3. Андроцид е убиство на маж затоа што е маж, родово базирано убиство.
4. Не ќе да се тие бројките (те молам сподели линк ако имаш) всушност еве вака се: Во минатите пет години во Македонија над 20 жени се убиени, во најголем дел од страна на нивните партнери или член на семејството. Последното убиство се случи во Штип, убиена е 29 годишна жена, нејзиниот партнер се пријави во полиција како нејзин убиец.
жртви на семејно насилство се и опсуени жени и жени на кои е зборувано со повисок тон. Од 2000 горе долу пријави годишно, 5 до 8 се реално физичко насилство.
Ако мислиш дека жртви на убиство се претежно жени - не знам колку дрогата ти го уништила мозокот, 97% од убиените годишно се мажи. ( извор билтен на МВР ). Убиство на жена е поретко од падови со параглајдер. Инаку табелата е од невладината на која припаѓаш а таму важи равенката - повеќе „жртви“ - повеќе парички за вас. И така си станувате во 10 часот и се бавите со „бизнис“, твитате, објавувате на фејсбук... и на први блинг, блинг 90.000 денари на сметка. знаеме како работи сорос. сум ја видела и оваа и сите ваши табели. Понатаму, адвокатите ги лажат мажите да потпишат вина во замена за условна казна и автоматски бројот на „насилство“ расте. Профит за вас сороспиите. Трагедија за децата.
жртви на семејно насилство се и опсуени жени и жени на кои е зборувано со повисок тон. Од 2000 горе долу пријави годишно, 5 до 8 се реално физичко насилство.
Ако мислиш дека жртви на убиство се претежно жени - не знам колку дрогата ти го уништила мозокот, 97% од убиените годишно се мажи. ( извор билтен на МВР ). Убиство на жена е поретко од падови со параглајдер. Инаку табелата е од невладината на која припаѓаш а таму важи равенката - повеќе „жртви“ - повеќе парички за вас. И така си станувате во 10 часот и се бавите со „бизнис“, твитате, објавувате на фејсбук... и на први блинг, блинг 90.000 денари на сметка. знаеме како работи сорос. сум ја видела и оваа и сите ваши табели. Понатаму, адвокатите ги лажат мажите да потпишат вина во замена за условна казна и автоматски бројот на „насилство“ расте. Профит за вас сороспиите. Трагедија за децата.
Мажите се убиени од мажи, овде зборуваме за кога маж убива жена, кога жена убива маж. Не зборуваме за у Арачиново кога мажи се пукаат меѓу себе. Те прашав колку жени убиваат мажи, и колку мажи убиваат жени? МВР има статистика ЈАВНА, а ти можеш да бладаш што е и што не е насилство - твој проблем.
Ниту сум во невладина, ниту од невладини ти давам податоци, туку официјални податоци на МВР се. Ама до сега навикнавме на тролањево, нема гајле. Учи ги мажињата кутри да склучуваат предбрачни договори ништовни
Мажите сами си ангажираат адвокати, ако лошо ги советуваат, не знам како е тоа проблем на жената.
Мажите се убиени од мажи, овде зборуваме за кога маж убива жена, кога жена убива маж. Не зборуваме за у Арачиново кога мажи се пукаат меѓу себе. Те прашав колку жени убиваат мажи, и колку мажи убиваат жени? МВР има статистика ЈАВНА, а ти можеш да бладаш што е и што не е насилство - твој проблем.
Ниту сум во невладина, ниту од невладини ти давам податоци, туку официјални податоци на МВР се. Ама до сега навикнавме на тролањево, нема гајле. Учи ги мажињата кутри да склучуваат предбрачни договори ништовни
Мажите сами си ангажираат адвокати, ако лошо ги советуваат, не знам како е тоа проблем на жената.
Mozam da zamislam, od kurovi ne mozes glava da krenes, siguren sum. Dolgo vreme sum tuka, ve znam sto pacienti ste pola forum, i virtuelno i vo zivo.
Posle 10 godini prais kambek na forumov i ne izleze od temi kade gi plukas i omalovazuvas mazite, ocaj i patetika. Ni prva ni posledna ne si, nitu nesto posebno. Utre da najdes oploduvac, pak ke te snema i ke falat tvoite gluposti. Toa e zivotot, gore dole.
Mozam da zamislam, od kurovi ne mozes glava da krenes, siguren sum. Dolgo vreme sum tuka, ve znam sto pacienti ste pola forum.
Posle 10 godini prais kambek na forumov i ne izleze od temi kade gi plukas i omalovazuvas mazite, ocaj i patetika. Ni prva ni posledna ne si, nitu nesto posebno. Utre da najdes oploduvac, pak ke te snema i ke falat tvoite gluposti. Toa e zivotot, gore dole.
Кај сакам и колку сакам ќе пишувам, а толку знаеш па да знаеш што сум пишувала пред 10 години. Дури сум пофина сега
Плачи си ти, кога веќе не знаеш да придонесеш кон дискусијата, нормално дека ад хоминем ќе пробаш, ама кој колку може, тоа е.
Бац :*
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.