- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.602
- Поени од реакции
- 42.121
значи кој купил у овие згради тешко се заебал.
Не е тоа поентата, туку дека треба за некои работи да бидеш однапред искрен. Сигурно знаеш што значи dealing in bad faith, а не во договорот јас да фаќам каде сакаат да ме заебат. Скоро 200Е месечни трошоци се значителна сума, не е нешто до 3000 денари, па ај нема да го спомнеме. Луѓе 200Е месечна рата стан отплаќаат.a ti popisuvas dogovor bez da go procitas?
se slagam ali na krajot na denot imas kontrakt kade prifakas 30 god obligacija procitaj go. idi na advokat ako nemozes... jasno mi e deka za mk toa e mnogu pari ama realno vo ostatokot na svetot tolku i nedelno nekade se plaka. sakate da ziveete svetski i kukate za standardi a ova vi e mnogu ili cudno...Не е тоа поентата, туку дека треба за некои работи да бидеш однапред искрен. Сигурно знаеш што значи dealing in bad faith, а не во договорот јас да фаќам каде сакаат да ме заебат. Скоро 200Е месечни трошоци се значителна сума, не е нешто до 3000 денари, па ај нема да го спомнеме. Луѓе 200Е месечна рата стан отплаќаат.
Isto i jas, Juli prvpat bev Kishinjev / Chisinau, pozitivno iznenaden na sekoj chekor. Parkovite se uzivanje (za zal ne stignav da gi posetam tie skalite do ezeroto na poslednata slika, kje ostane za nareden pat).Пред пар години имав прилика да го посетам Кишињев, главниот град на Молдавија, иако мојот престој таму не беше многу долг, бев практично стаписан од тоа градот колку паркови имаше и колку од нив беа средени.
Споредбата Кишињев и Скопје е сосема оправдана затоа што двата града се престолнини со слични популации и стандард кој е речиси идентичен иако можеби во мала полза на Кишињев, но кога станува збор за распоред, јавен превоз, зеленило паркови чуда...губиме многу во тој поглед.
Да упалите гугл мапс споредба меѓу градовите од самата мапа се гледа сивилито во кое Скопје се дави.
Тоа беше мојата прва посета на држава која била дел од Советскиот Сојуз, а штом Молдавија изгледа така како што изгледа, можам да замислам какви се другите пост советски држави.
Прегледај го приврзокот 433239Прегледај го приврзокот 433238
Прегледај го приврзокот 433240
Прегледај го приврзокот 433241
Прегледај го приврзокот 433242
Сите фотосесии за свадби таму ги прават, нема пар што не е сликан на тие скали.Parkovite se uzivanje (za zal ne stignav da gi posetam tie skalite do ezeroto na poslednata slika, kje ostane za nareden pat).
Патиштата не им се на некое ниво, голем дел од колите ги имаат оние штитници за хауби за од камења, јавниот превоз каде каде подобар.ama ulicite / patishtata mislam deka im se poloshi sprema nas.
Нема да ме чуди, тоа е реална причина за покачување на квадрат за разлика од кај нас.Mislam deka i tamu cenite se vekje 2000+ evra po kvadrat, info od lokalci. Mnogu Ukrainci dojdoa od pocetok na vojnata i iznakupuvaa.
Se soglasuvam so celiot post osven poslednata recenica.Сите фотосесии за свадби таму ги прават, нема пар што не е сликан на тие скали.
Патиштата не им се на некое ниво, голем дел од колите ги имаат оние штитници за хауби за од камења, јавниот превоз каде каде подобар.
Нема да ме чуди, тоа е реална причина за покачување на квадрат за разлика од кај нас.
Никакво оправдување за цените на станови во Ск не прифаќам макар тие биле и од не знам кој таму стручњак.
Germanija...Siguren si?
I doprava ce pajgaat
Прегледај го приврзокот 433892
Прегледај го приврзокот 433893
Прегледај го приврзокот 433894
Shto ima smeshno?Germanija...
Koga SK ke ja dostigne taa cena na kvadrat da, ke ima padovi od vreme na vreme. Do togas ke ide samo vo eden smer.
pa berlin e glaven grad i ima 21% pokacuvanje ovie 5 god. ostatokot ne se glavni gradovi nego germanska verzija na kumanovo, bitola, prilep momentalno napadnata od ordi cigani.Shto ima smeshno?
Coekov pishuva za evropski glavni gradovi! Ete mu oficijalna statistika da vidi deka cenite pajgaat sekoj den!
A i doprava ce odat nadolu.
Што нуди градот Скопје за таа цена на квадратот?Se soglasuvam so celiot post osven poslednata recenica.
Ako ne e realna cenata za Skopje, stanevite nema da se prodavaat.
Kupuvaci ima, i kje ima, i cenite kje prodolzat da rastat, nema rezon vo nekoj glaven grad vo Evropa da pagjaat ceni na nedviznini.
Сите ни е јасно како функционира пазарна економија. Сака да ти каже дека немаш никакво подобрување во квалитет на живот и функционалност на градот. Не само што не се подобрува туку оди назад. Во секој аспект. И ова нема допирна точка со цените моментални на станови и ни е јасно.Se soglasuvam so celiot post osven poslednata recenica.
Ako ne e realna cenata za Skopje, stanevite nema da se prodavaat.
Kupuvaci ima, i kje ima, i cenite kje prodolzat da rastat, nema rezon vo nekoj glaven grad vo Evropa da pagjaat ceni na nedviznini.
Site tie se glavni gradovi vo Republiki od Germanija.pa berlin e glaven grad i ima 21% pokacuvanje ovie 5 god. ostatokot ne se glavni gradovi nego germanska verzija na kumanovo, bitola, prilep momentalno napadnata od ordi cigani.
nekretnina ti e investicija na dolgi stazi, ako ti gledas od mesec za mesec ene ti bitkoin, kazino ili akcii...
pa sto ne kupis na drugo mesto? neznam zosto mislis deka SK treba nesto da ti nudi? ako ne ti se sviga teraj na drugo mesto i toa e toa...Што нуди градот Скопје за таа цена на квадратот?
За таа цена градот и неговото централно подрачје ги нудат следниве работи: катастрофален јавен превоз, сообраќај и сообраќајна култура нула, никакви мести за рекреација(Водно не го сметам), аерозагадување енормно преку зима, прашини преку цела година...секојдневно ечење на мала Мека и Медина
Друга работа никакво централно греење ниту пак истото постоечкото се проширува...Софија имаат парно до преградија.
Јас ги знам муабетите овдека што ги водите тоа со пазарот, економии и чуда...ама за држава со популација од едвај 1ипол милиони сите тие муабети како и се друго во оваа квазидржава е едно големо сценарио.