НЕ ПОСТОИ ДОБАР РАЗВОД

Дали разведен/разведена е титула или пораз?

• Титула

Гласови: 2 5,4%
  • Пораз

Гласови: 23 62,2%
  • Зависи ( објасни )

Гласови: 13 35,1%

• Вкупно гласачи
    37
  • Гласањето е завршено на .

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.112
Поени од реакции
30.180
Поблиску сме опшествено со Украина или со Израел?
Поблиску сме со Украина, но ако си го повлекуваш првичното тврдење, или си се предомислил така кажи и преформулуирај си го мислењето.
Обично репликантите се во тек со разговорот. Мојот одговор беше насочен кон една корисничка на форумот која не беше запознаена дека од мажите се очекува едно, а од жените друго.
Знам, прочитав, но убаво те праша таа, кои права што ги имаат жените им се скратени на мажите, па ти ми извади 3 примери од "некои земји".
Супер е тоа што како мажи сте компетитивни, ама да се докажуваш со жени каде некаде немаат право на образование, финансии ми е банално и бизарно.
Ај преформулирај си ја мислата најубаво.

Член од
11 декември 2023
Мислења
48
Поени од реакции
136
Среќни околности се што немаме уште ретардирани закони како во Америка, иначе со тие нови термини како "психичко насилство" што го користат за секакви безвезе ситуации (психичко насилство и праиш и ако и речеш да не се качува на други курови додека сте во брак) .Лажење по совет од адвокат за ситуации за психичко насилство, или пробување да те испровоцира за да те сними како избувнуваш, што не се изнаслушав за такви ситуации.
Среќа па што немаме луди закони како Америка, иначе ќе си плаќавме огромни алиментации до пензија како во Америка. Јас се изненадив колку мажи се бездомници поради развод таму, може и 20 години да поминале од разводот, уште тие мораат да плаќаат алиментација додека бившата живее како средношколка со парите од него.
сето тоа го има и тука, сега.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Поблиску сме со Украина, но ако си го повлекуваш првичното тврдење, или си се предомислил така кажи и преформулуирај си го мислењето.
Освен Израел, каде што е задолжително и мажи и жени да служат во нивните воени служби, нема друга држава.
Знам, прочитав, но убаво те праша таа, кои права што ги имаат жените им се скратени на мажите, па ти ми извади 3 примери од "некои земји".
Супер е тоа што како мажи сте компетитивни, ама да се докажуваш со жени каде некаде немаат право на образование, финансии ми е банално и бизарно.
Ај преформулирај си ја мислата најубаво.
Ај да преформулирам, изгледа многу беше комплицирано. Овие права ги имаат жените а ги немаат мажите:
  1. Изборна воена обврска, тоа право го уживаат екслузивно жените.
  2. Приоритет за старателство при сепарација од врска/брак. Право што го уживаат екслузивно жените.
  3. Пензионирање на 62 години. Право што го уживаат екслузивно жените.
Типичен феминист, прашуваш избор помеѓу А и Б, ти вика Ц.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.112
Поени од реакции
30.180
Ај да преформулирам, изгледа многу беше комплицирано. Овие права ги имаат жените а ги немаат мажите:
  2. Приоритет за старателство при сепарација од врска/брак. Право што го уживаат екслузивно жените.
Абе солзи сами капат прости ми е муабетов...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.415
Поени од реакции
11.234
Освен Израел, каде што е задолжително и мажи и жени да служат во нивните воени служби, нема друга држава.
Типичен феминист, прашуваш избор помеѓу А и Б, ти вика Ц.
Па како ексклузивно само жените имаат право на изборна воена обврска, кога и вие не одите во војска. Изумре тоа време кога беше задолжително. Еве ти на пример…кажи ми имаш ли служено воен рок?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.398
Па како ексклузивно само жените имаат право на изборна воена обврска, кога и вие не одите во војска. Изумре тоа време кога беше задолжително. Еве ти на пример…кажи ми имаш ли служено воен рок?
Жените мораат да служат воен рок, многу се важни за кревање морал на војската и чистење на пиштолот.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.970
Служел-не служел,кога ќе запука он ќе биде мобилизиран и пратен во ров. Ти ќе бидеш заштитена од триста организации и меѓународни конвенции.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Одење војска и воена обврска се две различни работи. Знам затоа што бев на регрутација и во Македонија, и во Америка.

Во Македонија, задолжителната воена служба беше укината во 2006 година, префрлувајќи ја армијата во професионална и волонтерска основа. Меѓутоа, сите машки граѓани сè уште се обврзани да се регистрираат кај локалните власти при навршување 18 години, иако не се должни да служат. Оваа регистрација служи за следење на оние кои се способни за потенцијална служба, доколку регрутацијата биде повторно воведена во време на национална итна состојба или војна.

Селективната служба е систем во Соединетите Американски Држави кој одржува информации за оние кои потенцијално подлежат на воена регрутација (попис). Сите машки граѓани на САД, на возраст од 18 до 25 години, се законски обврзани да се регистрираат во Селективната служба. Иако САД моментално немаат активна регрутација, регистрацијата обезбедува дека, во случај на национална итна состојба која бара регрутација, владата би можела брзо да ги идентификува поединците кои се способни за воена служба.

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.415
Поени од реакции
11.234
Жените мораат да служат воен рок, многу се важни за кревање морал на војската и чистење на пиштолот.
Служел-не служел,кога ќе запука он ќе биде мобилизиран и пратен во ров. Ти ќе бидеш заштитена од триста организации и меѓународни конвенции.
Јас сигурно ќе бидам мобилизирана уште пред вас, ама таквата мобилизација не се важи оти нели нема да имам пушка до мене. Али би се пријавила прва, во први борбени редови. Why not?

Поентата беше дека и он не е приморан да служи војска, па само бесопотребно драматизира колку им е тешко на мажите што треба да отслужуваат воен рок. Најблиска допирна точка со војна во случајов му е гледањето на “Saving private Ryan” :X3:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Јас сигурно ќе бидам мобилизирана уште пред вас, ама таквата мобилизација не се важи оти нели нема да имам пушка до мене. Али би се пријавила прва, во први борбени редови. Why not?

Поентата беше дека и он не е приморан да служи војска, па само бесопотребно драматизира колку им е тешко на мажите што треба да отслужуваат воен рок. Најблиска допирна точка со војна во случајов му е гледањето на “Saving private Ryan” :X3:
Го прерипна одговорот мој. Ако не си машко нема да те мобилизираат, по закон одат само на машките над 18 години. Тоа беше пола муабет на темава.

А наместо Saving Private Ryan од 1998ма, опули очите во 2022ра-2024та ај погледни што се дешава низ светов, како на пример Русија-Украина, Израел-Газа/Либан/Иран, на go-pro има снимки од 1во лице и што се дешава во реалниот свет не филм од 98ма.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.415
Поени од реакции
11.234
Го прерипна одговорот мој. Ако не си машко нема да те мобилизираат, по закон одат само на машките над 18 години. Тоа беше пола муабет на темава.

А наместо Saving Private Ryan од 1998ма, опули очите во 2022ра-2024та ај погледни што се дешава низ светов, како на пример Русија-Украина, Израел-Газа/Либан/Иран, на go-pro има снимки од 1во лице и што се дешава во реалниот свет не филм од 98ма.
Што сакаш да си правиме муабет за Русија Украина, Израел Газа Либан Иран во 2024?
Уште кога почна да збориш за equal pay act, јасно ми е на која бранова должина си и мислам дека знам во која насока би се одвивала нашата дебата. :eek:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Уште кога почна да збориш за equal pay act, јасно ми е на која бранова должина си и мислам дека знам во која насока би се одвивала нашата дебата. :eek:
Бранова должина на вистинскиот свет, каде што важат закони и право, не во феминистичка фантазија на филмови и пропаганда.

Kajgana Shop

На врв Bottom