Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Uste edno ,,ako projde, projde,, uste eden ,,minus,, za vladeackata garnitura. Bogami minus vrs minus zapocnaa da ,,rabotat,,. Zapocnuvaat se pocesto da ,,nalikuvaat,, na onie prethodnite, koi zaednicki gi isteravme na kloci.
Мицкоски ќе бара оставка од новиот директор на АНБ ако се докаже дека имал лажен сертификат

Kako da ,,ne znael,, sto ima, sto ne, no sega vekje ,,razotkrien i izblamiran,, od narodot, pa ,,vleci opaskata nazad,,.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Убаво му беше кога го ставија за градоначалник 2017. Али вакви ликови секад ги имало. Али поголем лигуш од Димитров нема. Не му дадоа функција плачеше 3год мислам
Николчо (ако мислиш на него...) го „одработи„ она за кое беше поставен, небитно што е незаконито...ама газдата така му дошепнал а овој „само„ ја извршил наредбата.

Николчо е потрошена будала и нема што понатаму да бара во политиката...
Автоматски споено мислење:

Uste edno ,,ako projde, projde,, uste eden ,,minus,, za vladeackata garnitura. Bogami minus vrs minus zapocnaa da ,,rabotat,,. Zapocnuvaat se pocesto da ,,nalikuvaat,, na onie prethodnite, koi zaednicki gi isteravme na kloci.
Мицкоски ќе бара оставка од новиот директор на АНБ ако се докаже дека имал лажен сертификат

Kako da ,,ne znael,, sto ima, sto ne, no sega vekje ,,razotkrien i izblamiran,, od narodot, pa ,,vleci opaskata nazad,,.
Секако-од ист „објект„ добиваат инструкции за „што понатаму„ и со тоа, комуњарата и ДПНЕ стануваат се‘ по слични...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Прво министерката за пасошот па претседателката и жидас со пасошот сега директорот на анб и дипломите од бугарија во сите напади замешана бугарија.
Овие наши таканаречени новинарчиња ќутат, мислат народот нафта пие.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Прво министерката за пасошот па претседателката и жидас со пасошот сега директорот на анб и дипломите од бугарија во сите напади замешана бугарија.
И? Што напраи народот?

Член од
17 декември 2012
Мислења
272
Поени од реакции
182
Jас имам друга теориjа - политичарите ви вакви телиња како тебе од една страна ги ранат со фентази историjа, од друга ги дупат со пасоши и фалсификат дипломи от Б'лгариjа.
:oeoeoe:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Нашиот народ е во огромен дел опериран од работа, а желбата за "покажување" и комфорт ни е дупка без дно. И нормално дека ваквите шеми ќе цветаат. Една пријателка почна со една слична ваква пирамидална шема пред една година, еден месец пробував да и објаснам дека начинот на кој ми објаснува дека функционира има НУЛА смисла, како може да ми зависи колкав % од парите ми се враќаат при секое купување од тоа во каков пакет сум "инвестирал" и колку луѓе сум донел да купат пакети, и дека е скоро невозможно да добиваш толкав % од сметката назад во највисоките пакети. Посебно кога не правиш никаква промоција на самите копании. Исто така дека компанија која вреди една милијарда долари не организира евенти каде што ти треба да платиш карта за да присуствуваш. И дека немаат generic веб сајт со насмеани фаци и пораки за нови модели на заработка.

На крај се налути и прекинавме веќе толку често да комуницираме дека ете не сум се разбирал од модерна економија и дека за 3-4 години кога ќе се разработела мрежата ќе правела околу 4-5 000 евра месечно и дека веќе разгледувала за започнување на тимови и во други држави. Најжалниот дел ми е што навистина верува дека е легитимен бизнис, и знам дека на крај кога ќе пропадне и ќе испадне дека им украла пари на толку луѓе нема баш да и биде сеедно.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Jас имам друга теориjа - политичарите ви вакви телиња како тебе од една страна ги ранат со фентази историjа, од друга ги дупат со пасоши и фалсификат дипломи от Б'лгариjа.
Јас подобро ја знам историјата од политичари кои грото се прости арамии, а ти благонадежен наместо да одговориш на мојот коментар иронизираш, но не очекувам ништо друго од еден изрод.

И? Што напраи народот?
Според мене треба да излезе на протести ако трендот на мешање на бугарија продолжи.

Теле, ако ме читаш ќе знаеш дека јас сум про вадење на бугарски пасоши, вие давајте ги, па ќе видите колку сме сшти.

Последно уредено:
Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Залагање за македонски интереси и учествување во шарената револуција не иде едно со друго. Залагање за македонските интереси а лидерот работеше во СЈО кој патем СДС го формираа, е тогаш убаво му доаѓаа парите и си ќутеше и си траеше. Уште бе ве лажат со тие финти?
Македонија е ВМРО 1893, кај беа да дадат честитка пред три дена од левица за денот? Најголеми антимакедонци се тие, човек-партија и ништо повеќе. Еден асален кадар немаат, цвета партијата со тазе полнолетни дечки без еден ден стаж работа. Овие да дојдат на власт уште првиот ден ќе ја предадат на комуњарите од што главата нема да знаат кај ќе им биде.
Ќе се зачудиш на колку луѓе ова не им е јасно или пак несвесно одбиваат да ја прифатат реалноста.

Ама во секоја можна прилика треба да бидат потсетувани, дека Апасиев со Ленка/Левица беше поддржувач на шарената револуција која не произлегуваше од народот како кулминација на незадоволство од владините политики, туку беше инструирана однадвор со една цел, промена на името за да им се удоволи на грците и затворање на крилото на НАТО.

Втора работа е што за шарена револуција ти треба внатрешен соработник. Таков соработник беше почитуваниот Зоран Заев и неговата партија која за среќа е на залезот на постоењето, СДСМ.

Тоа што професорот јако збори и има добри поенти па и на моменти кога ќе има излив на патриотски емоции се едначи со левичарите од ВМРО (Организацијата, не партијата), не може да му ја испере дамката која му стои. Едноставно егото му е скршено затоа што тој како професор беше употребен како куртон од страна на велемајсторот Зоран Заев кој има 2 дена школо ама знае да продаде и скапана тиква.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605

Дообро??? Што имаме ние со тоа? Камо кривични? Камо пријава до суд? Камо поврат на парите?? Или ќе глумиме театар лево ќоше...

Или само ќе си тераме пресконференции, овој украл толку, оној толку..Како да не знаеме ние дека се украдени..Кога ќе почни барем еднаш да функционира барем нешто во државава наша....

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.485
Поени од реакции
968

Дообро??? Што имаме ние со тоа? Камо кривични? Камо пријава до суд? Камо поврат на парите?? Или ќе глумиме театар лево ќоше...

Или само ќе си тераме пресконференции, овој украл толку, оној толку..Како да не знаеме ние дека се украдени..Кога ќе почни барем еднаш да функционира барем нешто во државава наша....
кешки да се само 3 милиони ,фондот з аинвоации го отвори груевки мисе чини и тогаш имаше грантови за фирми за нешто као иновацци а уствари 90- посто беа пропаднати инвестиции и додеелувани на свој луѓе .и тие не беа нешто подомаќани на палми трошеа и глупости

Член од
22 февруари 2024
Мислења
73
Поени од реакции
154

Одкога постоиме само пресконференции прават. Никој никого не загворил за криминал.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Втора работа е што за шарена револуција ти треба внатрешен соработник. Таков соработник беше почитуваниот Зоран Заев и неговата партија која за среќа е на залезот на постоењето, СДСМ.
Од кога Квислинг се нарекува “внатрешен соработник“ или тоа е да не се сетат небањатите.
Црпе само беше лидер на квислиншка бригада, а такви како него има/ше многу, некои јавно други потајно врие од северџгани.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.485
Поени од реакции
968
Од кога Квислинг се нарекува “внатрешен соработник“ или тоа е да не се сетат небањатите.
Црпе само беше лидер на квислиншка бригада, а такви како него има/ше многу, некои јавно други потајно врие од северџгани.
Коваќки - Господинот од Муртино
Mircevski - Oti ti od kaj si da ne si od Nu jork
source
na kavga kaj Ivan emisia

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
не знам што го тупат со оваа унија некакви извештаи и слично, фак оф и готово. Каква унија какви бакрачи, со лицемери ќе се замараш со години. Само народот се замара со тие работи беспотреба.

Kajgana Shop

На врв Bottom