Брука во КАМ маркетите

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.657
Па ти јадеш гомна колку било добро не јас. Јас ја кажувам реалноста. Еден тон лаги изнакажа, празници прекувремено било платено. Што нема смисла. Можеш само кур да добиеш по чело ако побараш тоа
Не. Ако знаеш да читаш ќе сфатеше дека зборувам за тоа дека имаат солидна плата во однос на други струки кои треба да бидат многу поплатени од касиер во КАМ маркет и ова го кажувам без никаква навреда кон тие луѓе. Не знам дали им е платено празници и прекувремени, ама знам дека земаат голем К-15. Конкретно јас во овој КАМ каде што пазарам од 7-8 вработени 4 или 5 се веќе 3-4 години во маркетот и немаат напуштено. Не викам дека им е лесно или дека си уживаат, да не се разбереме погрешно. Али на крај доаѓаме до тоа дека никој никого со пиштол не натерал да работи во маркет, ако не ти се допаѓа даваш отказ и пријатно.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Не. Ако знаеш да читаш ќе сфатеше дека зборувам за тоа дека имаат солидна плата во однос на други струки кои треба да бидат многу поплатени од касиер во КАМ маркет и ова го кажувам без никаква навреда кон тие луѓе. Не знам дали им е платено празници и прекувремени, ама знам дека земаат голем К-15. Конкретно јас во овој КАМ каде што пазарам од 7-8 вработени 4 или 5 се веќе 3-4 години во маркетот и немаат напуштено. Не викам дека им е лесно или дека си уживаат, да не се разбереме погрешно. Али на крај доаѓаме до тоа дека никој никого со пиштол не натерал да работи во маркет, ако не ти се допаѓа даваш отказ и пријатно.
Кои се тие струки што треба повеќе да зимаат?
На мене најјаки ми се оние со партиски вработувања кои некои и пари даваа да влезат во полиција за сега да се жалат дека малце им била платата :masa: Знаеше колку е платено, ти ги молеше и сега се жалиш епа јбг

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Дали некогаш си работел келнер? А бе може и 10 год да те служи ,само дали ќе јадеш и ќе пиеш незнам, туку ќе си чекаш и ќе си бидеш уеитер.
Како ги понижувате професиите незнам, затоа од такви како вас лугето магла фаќаат од тука.
Ако има келнер што знае јазик,разбира вина ,храна ,е педантен,културен , ќе му скисне од такви гости како тебе.фала чао пријатно
Келнер е најпреценета работа, јака работа донел јадење и наплатил на гостите како да е некоја филозофија тоа. Уште па се мрштат ако чекаш кусур и сл за да не им дадеш бакшиш, а реално и повеќе пари зимаат од останатите о кујна чија работа е 3 пати потешка.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
зависи и до шефот кој е и заменик исто. Има места кои се попријатни за работа и некои кои се токсични. Тие каде што шефовите се океј луѓе ги задржуваат работниците подолго. Али најголем дел се многу искомплексирани особи тие на функција. Тоа плус тежината на работата прави работникот брзо да се откаже.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.993
Па ти јадеш гомна колку било добро не јас. Јас ја кажувам реалноста. Еден тон лаги изнакажа, празници прекувремено било платено. Што нема смисла. Можеш само кур да добиеш по чело ако побараш тоа
Како ја кажуваш ти реалноста? Имаш работено во КАМ/маркет? Или се повикуваш на тоа што Мики кажа?

@miki80 чисто ме интересира, да не се навраќам назад има 60 страни, која точно ти беше работата, т.е. какви обврски имаше во денот и ако би сакал да споделиш платата во кој ранг ти била. Ме интересира дали главниот проблем се многуте обврски кои си ги имал, или малку си бил платен за тоа? Ако второто, тогаш со која сума би бил задоволен?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Како ја кажуваш ти реалноста? Имаш работено во КАМ/маркет? Или се повикуваш на тоа што Мики кажа?

@miki80 чисто ме интересира, да не се навраќам назад има 60 страни, која точно ти беше работата, т.е. какви обврски имаше во денот и ако би сакал да споделиш платата во кој ранг ти била. Ме интересира дали главниот проблем се многуте обврски кои си ги имал, или малку си бил платен за тоа? Ако второто, тогаш со која сума би бил задоволен?
никој во трговија не ти плаќа прекувремени, а секој дуќан буквално работи пола саат до саат прекувремено додека све се изброи и затвори.

Мики горе доле ја споделува реалноста. Он може има мржња према нив ради некоја причина, но у глобала тоа е. Сеа вие што не верувате, тоа е ваше да пробате да работитте таму. Поготово ти од Чешка некое село те заинтересира баш темава.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.657
а реално и повеќе пари зимаат од останатите о кујна чија работа е 3 пати потешка.
Мислиш на кувари? Не постои ресторан, ланџбар или кафана каде келнерот е поплатен од куварот. Ова ти зборувам за редовна плата на сметка, за бакшиш е друга работа. Добри плати земаат куварите, е сеа дека им е напорна работата тоа си стои, рачунај у кафана после 5 саат попладне е урнебес, нарачки имаш на секои 2 минути, а треба да земеме предвид дека и повеќето кафани работат и со нарачки преку телефон па и тоа додај го како дополнителна работа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Грешка си што мислиш дека е лесно во маркет ама нејсе. Точно е дека работаа секакви луѓе (мислам на образпвание). Све се учи, не се неколку дена ама се учи. Не е лесно цел ден да стои некој на нозе а во матркет пак најмалце е добро.
30 мин пауза викаш....Да точно е ама на хартија. Во маркет ни 5-10 мин не си раат. Буквално со полна уста одиш на каса бидејќи некој Господин немал време и му се брзало, дури имаше муабет кој го чув кога бев на смена...Денес сабота е има гужва па не треба да јадете..бре мајката
Некој неписмен ќе му кажува на касиер кога може да јаде т.е пауза да прави?
Пример в банка нема такви работи, имало немало гужва вработениот си станува и затвора шалтер.
Има милион примери кои би ги пишал ама не е тема тоа...
Погрешна перцепција имаш за маркети а дали е вистинска или за инат незнам. Маркетите се проколнати места за раБота и не гледај ги огласине за работа затоа што поголемиот дел од огласот е ЛАГА и нема врска со реалноста.
Незнам колку ја пратеше темава ама ти кажувам дека 3 год работев кам и точно знам што е како е....
Ako ne zaprimeti naglasiv deka tamu baraat niskokvalifikuvan kadar, opsti rabotnici. I ne samo tamu tuku sekade kade se bara opsti rabotnici situacijata e manje vise ista posto se lesno zamenlivi. Vo banka ne mozes nekoj od ulica da go viknis i ete tuka ti e kancelarijata, teraj.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Мислиш на кувари? Не постои ресторан, ланџбар или кафана каде келнерот е поплатен од куварот. Ова ти зборувам за редовна плата на сметка, за бакшиш е друга работа. Добри плати земаат куварите, е сеа дека им е напорна работата тоа си стои, рачунај у кафана после 5 саат попладне е урнебес, нарачки имаш на секои 2 минути, а треба да земеме предвид дека и повеќето кафани работат и со нарачки преку телефон па и тоа додај го како дополнителна работа.
Правам муабет за обични готвачи не главен готвач, главниот зима многу повеќе (највеќе) овие обичните што се 95% се пријавени на минималец а ретко кој зима преку 30к и тоа работат викенди празници кога сите одмараат. Ова го пишувам за град од внатрешноста 40-50к население а не верувам ни Скопје да е многу поразлично, додека просечен келнер и во кафич вади без проблем 2500 плус минус дневно. Ако е келнер во добро посетен ресторан, кафана или нешто слично и го бива реално нема зима за него

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.993
никој во трговија не ти плаќа прекувремени, а секој дуќан буквално работи пола саат до саат прекувремено додека све се изброи и затвори.

Мики горе доле ја споделува реалноста. Он може има мржња према нив ради некоја причина, но у глобала тоа е. Сеа вие што не верувате, тоа е ваше да пробате да работитте таму. Поготово ти од Чешка некое село те заинтересира баш темава.
Го избегнуваш прашањето. Ти викаш ја кажуваш реалноста и пак се повикуваш на тоа што Мики го пишува. Значи не ја кажуваш, ја раскажуваш од други што си чул.
Претходно и се повика дека си немал од каде да си купиш топол леб во Недела.

Ферски е мислам да не јадеш бубрези ако немаш работено во маркет. Ова е ко вицон со циганот, брат ми не сум лижел сладолед, ама ми кажувале многу бил добар.

И не е точно дека никој во трговија не ти плаќа прекувремено, од авион се гледа дека никогаш немаш работено ни приближно до трговија.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Го избегнуваш прашањето. Ти викаш ја кажуваш реалноста и пак се повикуваш на тоа што Мики го пишува. Значи не ја кажуваш, ја раскажуваш од други што си чул.
Претходно и се повика дека си немал од каде да си купиш топол леб во Недела.

Ферски е мислам да не јадеш бубрези ако немаш работено во маркет. Ова е ко вицон со циганот, брат ми не сум лижел сладолед, ама ми кажувале многу бил добар.
И што ако сакам топол леб да купам у недела? Јас сум работел и недели и празници, не ме жалеле по 8-9 саати на нога.

Тоа со неделата вие сте криви што сте глупи и не разбирате зошто и за работникот е подобро да биде така. @Zlatikevichius тоа го објасни. Добро би било за работникот да му дасат 2 дена слободни рандом у неделата. Сега еден дали е недела или не ништо не менува у случајов. Пак на крај ќе биде издишана гума.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.993
И што ако сакам топол леб да купам у недела? Јас сум работел и недели и празници, не ме жалеле по 8-9 саати на нога.

Тоа со неделата вие сте криви што сте глупи и не разбирате зошто и за работникот е подобро да биде така. @Zlatikevichius тоа го објасни. Добро би било за работникот да му дасат 2 дена слободни рандом у неделата. Сега еден дали е недела или не ништо не менува у случајов. Пак на крај ќе биде издишана гума.
Пак се повикуваш на што други кажале :pos:
Ај место да дискутирам трошам време со тебе, ќе зборам директно со инволвираните. Ти мешај се во секоја манџа.

Јас те прашав ти дали си работел во маркет, а не кажувам дека маркетите треба да се затворени во недела ;)

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Ako ne zaprimeti naglasiv deka tamu baraat niskokvalifikuvan kadar, opsti rabotnici. I ne samo tamu tuku sekade kade se bara opsti rabotnici situacijata e manje vise ista posto se lesno zamenlivi. Vo banka ne mozes nekoj od ulica da go viknis i ete tuka ti e kancelarijata, teraj.
Чим @Stefan-kobe работи во банка, очигледно може човек земен од улица да работи во банка. :unsure:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Пак се повикуваш на што други кажале :pos:
Ај место да дискутирам трошам време со тебе, ќе зборам директно со инволвираните. Ти мешај се во секоја манџа.

Јас те прашав ти дали си работел во маркет, а не кажувам дека маркетите треба да се затворени во недела ;)
Вие сте тотални идиоти и ми го губите времето. Не планирам до утре да се оправам со вас, ај здраво.

Kajgana Shop

На врв Bottom