MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Не може на друга локација да се користи..вика нема слотови. Чисто за проба беше ова, во домашна мрежа океј е
slotovi so mreza nema vrska, moras da izbrises drug ured pa da se najavish na drugo mesto, i nemozes na 4tv da instaliras, nego 2tv i 2mobilni ili tablet

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Na eden od popularnite aliexpres android boxovi atw wontar W2 ne saka da raboti aplikacijata za zal :(Ja instalira ali ne ja pusta.Na telefon e ok ali sakav na televizor 65inch da vidam kako ke gi vadi hd kanalite.Toa e toa.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
slotovi so mreza nema vrska, moras da izbrises drug ured pa da se najavish na drugo mesto, i nemozes na 4tv da instaliras, nego 2tv i 2mobilni ili tablet
Инсталирана апликацијата на 1 мобилен само...пробано на друг мобилен на друго место исклучен од првиот уред.
Може има врска што вториот уред е исто мобилен?
Автоматски споено мислење:

Na eden od popularnite aliexpres android boxovi atw wontar W2 ne saka da raboti aplikacijata za zal :(Ja instalira ali ne ja pusta.Na telefon e ok ali sakav na televizor 65inch da vidam kako ke gi vadi hd kanalite.Toa e toa.
Мислам мора да има сертификат од гоогле андроидот. Имав таков андроид јас, кинезарија и а1 експлорер не стартоваше воопшто

Attachments

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Инсталирана апликацијата на 1 мобилен само...пробано на друг мобилен на друго место исклучен од првиот уред.

Мислам мора да има сертификат од гоогле андроидот. Имав таков андроид јас, кинезарија и а1 експлорер не стартоваше воопшто
Za sreka ja ima aplikacijata Move tv na Hisense Vida taka da direktno ja instalirav.Iako realno mislam pobrzo ke deluva interfejsot na boxot.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255

како исклучен се одјави или?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Za sreka ja ima aplikacijata Move tv na Hisense Vida taka da direktno ja instalirav.Iako realno mislam pobrzo ke deluva interfejsot na boxot.
Direktno, na tizenOs/samsung app,ima podobar odziv na promeni na kanali i niz celo meni na app, vrajkajne programa nazad itn...
Na android box nivniot izgleda e google tv, imam mi stick hdmi ke probam dali ke raboti...

Realno 1box,i 1tv ili 1tel, za 199mkd,299 / 3uredi i na 399/ 4 uredi uredi istovremeno nema nikade...
Muabetot za 2 uredi 199 legalna Tv, ne piratska iptv e sosema ok.

Последно уредено:
Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
Овие од „М-тел“, како да не сакаат воопшто нови корисници.
Имаат само еден салон во Скопје (на ул. „Македонија“), на телефон не се респонзивни, а во салонот се однесуваат како паднати од Марс.
Разочаран сум од услугата на А1 изминатиот период, истечен ми е договорот и 2 пати одев кај нив во салон, со цел да ми објаснат пакетите (сакав да мигрирам 4 телефонски броеви и да приклучам пакет интернет+тв во 3 домаќинства), но условите кои ги даваат се невозможни. Не постои никаков пакет со неограничен интернег (ни за дома), а новите корисници можат да отплаќат уред само на 12 наместо 24 месеци (што испаѓа околу 2500 денари првата година по број за средно-жалосен Шаоми и сл.)
A1?
Ne e vozmozno batka, vo A1 mozes na 24 rati, pisi mi vo pp jas sum prodazen agent vo A1 ke sredime za kakov telefon sakas

Boxot nema sertificiran android tv softver, poradi toa e taka

Последно уредено:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.560
Ne se seguvajte kakov topShop koja komodita ,ova e sosema drugo....
Што да се шегуваме? Нормален маркетинг е тоа да собираат телефонски броеви, меилови, и слично. Од која причина ти бараат податоци знаеш? Не само МТЕЛ, општо за сите. Имаш база со потенцијални клиенти кои можеш да ги бомбардираш со новитети и информации, а можеш и да размениш база со друга компанија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
A1?
Ne e vozmozno batka, vo A1 mozes na 24 rati, pisi mi vo pp jas sum prodazen agent vo A1 ke sredime za kakov telefon sakas

Boxot nema sertificiran android tv softver, poradi toa e taka
Xiaomi ako ima sertifikat na box ili hdmi stik ke raboti ?

Член од
16 мај 2016
Мислења
448
Поени од реакции
607
Widevine се вика сертификацијата од google. Ако може да го инсталирате тоа на уредот, тогаш ке ви работи апликацијата.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Widevine се вика сертификацијата од google. Ако може да го инсталирате тоа на уредот, тогаш ке ви работи апликацијата.
Dase simne od web i da se instalira so usb.?ili od playStore.?

Што да се шегуваме? Нормален маркетинг е тоа да собираат телефонски броеви, меилови, и слично. Од која причина ти бараат податоци знаеш? Не само МТЕЛ, општо за сите. Имаш база со потенцијални клиенти кои можеш да ги бомбардираш со новитети и информации, а можеш и да размениш база со друга компанија
Neka si pravat marketing ke gi pritisne site vo novata 2025 ( one-4ig )
Realno najevtina e move za 199,so stabilen internet ...

Член од
12 август 2012
Мислења
340
Поени од реакции
124
Со ова ќе ги убијат ТОТАЛ ТВ. Тотал џабе пробуваат веќе се готови.

Мтел за телевизија непркосновен.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Со ова ќе ги убијат ТОТАЛ ТВ. Тотал џабе пробуваат веќе се готови.

Мтел за телевизија непркосновен.
Nee bas taka ima 10~15% od teritorija i naselenie kade osvem total i msat nema dr,opcija nema ni boom signal,
Ima mesta kade sueste osvem komboBox na A1, telekom ne saka da pusta Lte fix net, tamu samo total i Msat, ama total potfrli komplet so cenite 419mkd,so 20 kanali. Msat Start e so nad 100kanali i 12m pola cena 175mkd/ 12m,po 350mkd sto za 24meseci cenata idi 260mkd.
A za Move treba 20mbps...
kade sto mie mene vikendicata na selo telekom e so slaba mreza samo A1 ima 50~60/20mbps na 4g. Site ziteli tamu se so total ili A1 combo box, Sega zapocnaja da menuvaat od Total na mSat ima 3~4 satelitski mSat...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
како исклучен се одјави или?
Не бев одјавен само исклучен нетот. Може е поврзано до mac адресата а може не.Денес пробав и на тв дома..функционираше. Се логирав со скен на кодот на тв, ни усер ни пас побара

Од кратко што чепкав океј е. Само квалитетот на сликата на тв не ми е баш најдобар во споредба о мобилниот. И може јас не најдов во опциите за бирање квалитет на стримингот (на мобилен има). Има тест на интернет конекцијата само.

Kajgana Shop

На врв Bottom