MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.085
Редовен програмски надзор врз операторот МТЕЛ
Скопје, 18.10.2024 – Агенцијата изврши редовен програмски надзор врз операторот МТЕЛ за почитувањето на обврските за регистрација на програмски сервиси и титлување на програмските сервиси кои ги реемитува.

Со надзорот беше констатирано дека операторот на 16.10.2024 година, за своите корисници ги реемитувал програмските сервиси „Телма“, „Алфа ТВ“, „Канал 5“, „Алсат М“, „Компани 21“, „24 Вести“, „News Max Balkans“, „Diva“, „Nickelodeon“, „Nickelodeon Junior“, „RTL“, „RTL II“, и „RTL Croatia“, кои не се опфатени со потврдата за регистрација на програмски сервиси издадена од Агенцијата што е спротивно на член 141 од ЗААВМУ.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.561
Редовен програмски надзор врз операторот МТЕЛ
Скопје, 18.10.2024 – Агенцијата изврши редовен програмски надзор врз операторот МТЕЛ за почитувањето на обврските за регистрација на програмски сервиси и титлување на програмските сервиси кои ги реемитува.

Со надзорот беше констатирано дека операторот на 16.10.2024 година, за своите корисници ги реемитувал програмските сервиси „Телма“, „Алфа ТВ“, „Канал 5“, „Алсат М“, „Компани 21“, „24 Вести“, „News Max Balkans“, „Diva“, „Nickelodeon“, „Nickelodeon Junior“, „RTL“, „RTL II“, и „RTL Croatia“, кои не се опфатени со потврдата за регистрација на програмски сервиси издадена од Агенцијата што е спротивно на член 141 од ЗААВМУ.
Вучиќ многу се опуштил некако. Редно беше некој да им ја крене рачната.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
758
Вучиќ многу се опуштил некако. Редно беше некој да им ја крене рачната.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ama i registracijava vo avmu e gluposti, da mora da ima dogovor so sekoj kanal, iako kanalot odi free na satelit

Член од
29 август 2008
Мислења
5.666
Поени од реакции
4.031
Ajde sega site na test 30dena...
Ovaa nee loso ...
Автоматски споено мислење:

Ajde sega site na test 30dena...
Ovaa nee loso ...
Ajde taman 30 dena odlicno za testirajne L paket,da vidime
iznenaden pozitivno od brzinata tie se javuvaat....

Attachments

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
758
HBO kanalite besplatno, eden kup kanali, prelesno vrakanje programa na bilo koj kanal... ova ke im donese mnogu zs sekoj besplatno ke ja proba i ke si ja zeme doma.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Само на андроид и тв уреди вика, не може преку web како а1 експлорер што беше ама сепак интересно за проба

dragecc

Dr.
Член од
26 ноември 2013
Мислења
20
Поени од реакции
44
Овие од „М-тел“, како да не сакаат воопшто нови корисници.
Имаат само еден салон во Скопје (на ул. „Македонија“), на телефон не се респонзивни, а во салонот се однесуваат како паднати од Марс.
Разочаран сум од услугата на А1 изминатиот период, истечен ми е договорот и 2 пати одев кај нив во салон, со цел да ми објаснат пакетите (сакав да мигрирам 4 телефонски броеви и да приклучам пакет интернет+тв во 3 домаќинства), но условите кои ги даваат се невозможни. Не постои никаков пакет со неограничен интернег (ни за дома), а новите корисници можат да отплаќат уред само на 12 наместо 24 месеци (што испаѓа околу 2500 денари првата година по број за средно-жалосен Шаоми и сл.)

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.561
Шо ќе им е матичен број за ова?
Не знам со кој памет матичен бараат. Друго е се маркетинг да те бомбардираат после тоа со меилови и пораки

Овие од „М-тел“, како да не сакаат воопшто нови корисници.
Имаат само еден салон во Скопје (на ул. „Македонија“), на телефон не се респонзивни, а во салонот се однесуваат како паднати од Марс.
Разочаран сум од услугата на А1 изминатиот период, истечен ми е договорот и 2 пати одев кај нив во салон, со цел да ми објаснат пакетите (сакав да мигрирам 4 телефонски броеви и да приклучам пакет интернет+тв во 3 домаќинства), но условите кои ги даваат се невозможни. Не постои никаков пакет со неограничен интернег (ни за дома), а новите корисници можат да отплаќат уред само на 12 наместо 24 месеци (што испаѓа околу 2500 денари првата година по број за средно-жалосен Шаоми и сл.)
Не знам ако не сфативте уште дека овие не се воопшто оператор, туку парите ги перат тука.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Може да се штиклираат посебно овие ама дали може без второто и третото незнам, ќе пробам баш :)

Attachments

dragecc

Dr.
Член од
26 ноември 2013
Мислења
20
Поени од реакции
44
Може да се штиклираат посебно овие ама дали може без второто и третото незнам, ќе пробам баш :)
Мора сите три.
Но, подоцна би требало да има опција да се откаже добивањето мејлови и сл.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Мора сите три.
Но, подоцна би требало да има опција да се откаже добивањето мејлови и сл.
Да, сега пробав и сите ги бара.За маилот и телефонот лесно е, матичниот е проблем. Ама скоро сите бараат матичен, дури и премногу

Се регнав и одма се јавија на телефон дури и пред да отворам маил. Бараа уште податоци, број на лична карта, валидност...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom