MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
29 август 2008
Мислења
5.666
Поени од реакции
4.031
Да, сега пробав и сите ги бара.За маилот и телефонот лесно е, матичниот е проблем. Ама скоро сите бараат матичен, дури и премногу
Автоматски споено мислење:

Се регнав и одма се јавија на телефон дури и пред да отворам маил. Бараа уште податоци, број на лична карта, валидност...
Posle 30 dena samo se isklucuva ovoj test,(ne si obvrzan na nisto povejke) posle toa ako sakas pravis dogovor,
poradi toa maticen i adresa baraat,
Jas im dadov mipratija na email userr i pass,na mobilen leta, na samsung tv isto leta app,istovremeno hbo2 pustiv sega tera nisto ne koci slikata na 55inci kako da e 720/1080 ili nesto izmejgu....

Attachments

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.069
Поени од реакции
1.561
Да, сега пробав и сите ги бара.За маилот и телефонот лесно е, матичниот е проблем. Ама скоро сите бараат матичен, дури и премногу
Следниот ТОП ШОП и Комодита. И не заборавај дека едни со други си шеруваат телефонски броеви, па дури и купуваат. Да не се разбереме погрешно, не дека се први овие со тој принцип на работа.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Следниот ТОП ШОП и Комодита. И не заборавај дека едни со други си шеруваат телефонски броеви, па дури и купуваат. Да не се разбереме погрешно, не дека се први овие со тој принцип на работа.
Број од mобилен и маил не се замарам, секако тие што им ги дадов не ги користам редовно :)

Posle 30 dena samo se isklucuva ovoj test,(ne si obvrzan na nisto povejke) posle toa ako sakas pravis dogovor,
poradi toa maticen i adresa baraat,
Jas im dadov mipratija na email userr i pass,na mobilen leta, na samsung tv isto leta app,istovremeno hbo2 pustiv sega tera nisto ne koci slikata na 55inci kako da e 720/1080 ili nesto izmejgu....
Баш тоа ја прашав таа што ми се јави, да не се активира сам пакетот т.е договор на 24 месеци пошо спомна..НЕ рече...само се деактивирало

ts дали ова се користи во иста мрежа т.е исто ИП или може на различни ИП-ја? Т.е дали усеров може да го користат 2ца?

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
758
Број од mобилен и маил не се замарам, секако тие што им ги дадов не ги користам редовно :)

Баш тоа ја прашав таа што ми се јави, да не се активира сам пакетот т.е договор на 24 месеци пошо спомна..НЕ рече...само се деактивирало

ts дали ова се користи во иста мрежа т.е исто ИП или може на различни ИП-ја? Т.е дали усеров може да го користат 2ца?
da, moze da se koristi samo sto ako si trial (besplatno 30 dena) moze da gledaat na 2 uredi vo ist moment, a ako si plakas 4 uredi bilo kade niz Mk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.666
Поени од реакции
4.031

Na telefon gledam hbo1 i na tv samsung,tizen isto hbo1,ja ima na app Store instalirav ..i userr i pass raboti na mob preku 4g, na tv a1 kombo na modem direkt so lan.

Sam se deaktivira posle 30 dena, da nese seguvame ova e oficijalna iptv nee od aliexpress,i zatoa treba maticen, adresa br,email da se znae koj koristi, so dogovor sleduvalo free android box,
Nesme so nisto obvrzani posle 30 dena koj saka/dogovor ke si potpisi i ke mu dadat i box, vo najblisko mesto vo blizina na reon kade sto ziveeme....
Dogovor nikade ne potpisuvane so maricen br,i adresa toa so licnata karta vo vo salon ili partnersko prodazba so svoeracen potpis....

Ne se seguvajte kakov topShop koja komodita ,ova e sosema drugo....

Na telefon gledam hbo1 i na tv samsung,tizen isto hbo1,ja ima na app Store instalirav ..i userr i pass raboti na mob preku 4g, na tv a1 kombo na modem direkt so lan.

Sam se deaktivira posle 30 dena, da nese seguvame ova e oficijalna iptv nee od aliexpress,i zatoa treba maticen, adresa br,email da se znae koj koristi, so dogovor sleduvalo free android box,
Nesme so nisto obvrzani posle 30 dena koj saka/dogovor ke si potpisi i ke mu dadat i box, vo najblisko mesto vo blizina na reon kade sto ziveeme....
Dogovor nikade ne potpisuvane so maricen br,i adresa toa so licnata karta vo vo salon ili partnersko prodazba so svoeracen potpis....

Ne se seguvajte kakov topShop koja komodita ,ova e sosema drugo....
Od 16h sega 17.50h hbo1 nema zastanato ili secnato, gledam deka okolu 15/20mbps trga...

Koj mu treba info ke vi spodelam , a kade e agentot @MALINOV.A ????
Neka spodeli nesto +

Последно уредено:
Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
Овие од „М-тел“, како да не сакаат воопшто нови корисници.
Имаат само еден салон во Скопје (на ул. „Македонија“), на телефон не се респонзивни, а во салонот се однесуваат како паднати од Марс.
Разочаран сум од услугата на А1 изминатиот период, истечен ми е договорот и 2 пати одев кај нив во салон, со цел да ми објаснат пакетите (сакав да мигрирам 4 телефонски броеви и да приклучам пакет интернет+тв во 3 домаќинства), но условите кои ги даваат се невозможни. Не постои никаков пакет со неограничен интернег (ни за дома), а новите корисници можат да отплаќат уред само на 12 наместо 24 месеци (што испаѓа околу 2500 денари првата година по број за средно-жалосен Шаоми и сл.)
Imas vo mnogu gradovi saloni na Telco, ovlasten partner na Mtel, sto e razlikata?

Ajde probajte site, ne mi veruvavte koga vi kazuvav deka Move e super i superiorno raboti i na adsl mreza, daleku daleku bolje od max tv i xplore tv

Член од
29 август 2008
Мислења
5.666
Поени од реакции
4.031
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.085
Imas vo mnogu gradovi saloni na Telco, ovlasten partner na Mtel, sto e razlikata?
Друго е кога во повеќе градови имаат сопствени салони. Затоа што најчесто се поголеми и се отвараат на видливи локации, плус од старт знаеш кој е и што точно само нуди.

Тие партнер продавници најчесто не се баш на локации кој се претежно видливи и секој да ги примети а и не се целосно брендирани да имаат пример на цел излог реклами од тв и мобилниот операторот со кој се партнери. Ретко кој знае за TELCO ако не дознал од некој си човек во град или ако не се знае со продавач таму.

dragecc

Dr.
Член од
26 ноември 2013
Мислења
20
Поени од реакции
44
Не можам да ја инсталирам на Samsung smart 55?
Претходно ја имав...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Не може на друга локација да се користи..вика нема слотови. Чисто за проба беше ова, во домашна мрежа океј е

Kajgana Shop

На врв Bottom