Трета Израелско - Либанска војна.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Ова Народниов Фронт на Палестина, можеа да се соберат сите на чело со лидерот, да нападнат некоја позиција на ИДФ и да умрат како херои, инспирирајќи нова генерација Палестинци да се борат.

Не мораа баш да убиваат, грабаат и силуваат луѓе на журка, па да поведат стотици илјади во смрт и во бегство, пред да бидат убиени.

Some people just like to watch the world burn.
Хамас ти е класична козојеб доктрина. Касапи и диви ѕверови. Пред неколку години имаа судир со Фатах, Хамас масовно ги убиваше. Зошто? Зошто биле членови на Фатах..Ете толку им е доктрината, и затоа реков дека Хамас е најголемото зло што постои за Палестинците и Палестинската кауза.

Синвар спореди го со мудроста на Јасер Арафат. Тие му ја прават најголемата услуга на Израел, им даваат licence to kill....

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.279
Поени од реакции
6.184
Цела руска агресија ја оправдаа пошто ги мрзат американците, не па ова. Уживаат у колење цивили ако тоа им ја поддржува болната замисла дека америка им е крива за се, тоа е идиотската матрица која е глобална не само кај нас, и е продукт на брејнвош пропаганда од алтмедиуми.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Цела руска агресија ја оправдаа пошто ги мрзат американците, не па ова. Уживаат у колење цивили ако тоа им ја поддржува болната замисла дека америка им е крива за се, тоа е идиотската матрица која е глобална не само кај нас, и е продукт на брејнвош пропаганда од алтмедиуми.
Тоа што Русија го има како оправдување е целосно легитимно и наведено 1000ци пати. Тоа што ти не се залагаш за владеење на правото, не значи дека сите други се со испран мозок.

Тие му ја прават најголемата услуга на Израел, им даваат licence to kill....
Ај ај ај, овој забега, почна да потврдува тоа што претходно го негираше. Можеби нивното постоење се должи на Израел, па затоа време беше да се оддолжат.

За претходни 70год злосторствата што ги прави Израел што беше licence to kill....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Зошто бе брат едначиш шиптарана со Палестинци?
.... Само путе од карактер цепа бомби и убива цивили. Каде е честа во такво однесување. Воделе војна , против кого ? Против бебиња, жени и деца? И ова се е ок бидејќи биле користени како штит?
.... Вака и Хамас може да труби дека на 7. Октомври ги нападнале цивилите бидејќи биле жив штит на ИДФ. Лудило....
И да, не е право на самоодбрана поход и нови територијални претензии, закани и напади на држави и нивниот суверенитет, тоа е агресија.
Еу и светов допрва ќе свират к... откако Израел ќе преземе потполна контрола врз скоро сите извори на нафта и ќе се еталибира како водечка светска сила.

Инаку, Ванлок, какви Рамбо сцени за оваа стока што рикна. Овие Хамас, Хезболах , Иран (како држава) се неверојатни лудаци и се надевам дека ќе исчезнат од мапа на постоење. Исто како и Израел.
Да не биде забуна ова го мислам за секој со воен статус (нека си ебаат мајката меѓу себе ).
За мене она беше храбра смрт, можел и да се предаде нели? Ама одбрал да умре во борба, и пази ова е лидер а такви не гледаме секој ден да умираат во борба. И она не е некаде во внатрешноста туку блиску до израелските фортификации/позиции, што значи учествувал во активен напад... Како да ти кажам, од овде ги менувам сите сегашни политичари (и кандидатите) за еден ваков карактер. Може да е муслиман, може да е Хамас, може да се најлошиот човек, ама она треба да се цени. Дури и од непријателот.

Автоматски споено мислење:

Не сум сигурен дали не тролаат Израелците, или имаат некој посебно глуп во пи-ар делот... Ама секако изгледаат како да храбрат Палестинците. :unsure:

Автоматски споено мислење:

Значи ти им одаваш почит и на командантите на ОНА и УЧК од 2001 година кои загинале на овој начин, така?
На овој начин?
Да се разбереме, мислиш на УЧК што кога ќе згусти или се предаваа или чекаа нивните газди Америте да ги вадат и спасуваат?

Споредуваш УЧК со Палестинците? УЧК се „јаки“ само кога се 10 на 1, и од заседи. Па и тогаш бегаат ако згусти. Очигледно е дека Палестинците различен менталитет имаат, кога ќе најдеш УЧК спремен сам да иде на тенк со од дома направена противтенковска мина, јави ми. Ќе те почекам.

Инаку тие УЧК што загинале со храбра војничка смрт, чинот на гинење за тоа што се бореле тоа секако заслужува почит. Без разлика што се непријатели. И нема подобар начин да загубиш, од тоа да не го почитуваш и да го потценуваш непријателот... Ама што се разбираш ти од овакви муабети, што не се вратиш на фудбал и спорт? Таму нема да изгледаш смешно.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
I sega so kaza, cel svet globalno glupi samo Ti i amerikancite vo pravo :cautious:
Не се само глупи, туку и alt-right. Значи ем глупи, ем расисти и нацисти... И сето тоа да ти било заради неследење на западни масовни медиуми и социјални мрежи. Па сега види ти што е „решението“ за да не бидеш „глуп расист и нацист“. :unsure:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Не се само глупи, туку и alt-right. Значи ем глупи, ем расисти и нацисти... И сето тоа да ти било заради неследење на западни масовни медиуми и социјални мрежи. Па сега види ти што е „решението“ за да не бидеш „глуп расист и нацист“. :unsure:
Interesni mi se likovite koi se poistovetuvaat deka se amerikanci zapadnjaci samo zatoa sto platata ja primaat vo dolari ili evra. Rabotata vie glupi , nie amerikanci, zapadnjaci, nisto ne razbirate. Vsusnost rabotata e mnogu poednostavna, si go branat ona sto im go ovozmozuva ajde da recam nivniot nacin na zivot ili da se osekjaat deka se edni od niv.
Zatoa i ke procitate dijametralno sprotivni stavovi od isti likovi za edna ista rabota vo razlicni temi.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Interesni mi se likovite koi se poistovetuvaat deka se amerikanci zapadnjaci samo zatoa sto platata ja primaat vo dolari ili evra. Rabotata vie glupi , nie amerikanci, zapadnjaci, nisto ne razbirate. Vsusnost rabotata e mnogu poednostavna, si go branat ona sto im go ovozmozuva ajde da recam nivniot nacin na zivot ili da se osekjaat deka se edni od niv.
Zatoa i ke procitate dijametralno sprotivni stavovi od isti likovi za edna ista rabota vo razlicni temi.
Тоа се нарекува рационализација на спротивностите со кои се соочуваат секојдневно... Се работи за вештина која не е лесно да се стекне, и полека води кон лудило пошто во исто време треба да веруваат во две или повеќе спротиставени реалности. Орвел го нарекол тоа Doublethink во неговото дело 1984 (кое патем, западниве очигледно го користат како упатство за употреба).

Член од
28 јуни 2018
Мислења
795
Поени од реакции
963

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Изгубено е сето ова на такви како вас, ама ете нека стои за некои со способност за размислување.
(пст, ова долу се метафори - значењето не е буквално)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.166
Поени од реакции
12.961
Не го закачајте ване бебо.
Неговите хвалоспеви за козоебачот што го кикнаа вчера и учк хероиве се најјакото нешто што му се десило на форумов уште од времето на кајгана - собиранките.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom