Turkish Airlines EuroLeague 2024/25

Кои тимови покрај Реал, ПАО и Олимпијакос ке одат во четвртфиналето?

• Вкупно гласачи
    29
Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.400
Kakov start za Zvezda 3-0 ,gazot im go iskinaa na Fener 20 razlika vo gosti.Rano e uste da se prodnozora ama dobar tim imaat sezonava za top 8 sigurno.

Последно уредено:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Многу, многу луда Евролига сезонава, (речиси) секоја утакмица е уживанција за гледање. Обожавам дупло коло, реално изгледав можеби 80% од утакмиците (што директно, што репризи).

Звезда прва и единствена непоразена сеуште, Париз губи дома од Звезда и на гостински кај Милано, па го победува актуелниот шампион Панатинаикос и еве со Баерн е натпревар на 1 топка. Партизан по стартните 2 порази, сега има 2 победи по ред и наредно коло дома со Болоња. Реал се мачи сезонава и во домашно првенство, по првите 3 кола во ЕЛ веќе има 2 порази од Басконија и Баерн, утакмици што до лани му беа чиста рутина, а вечерва без преголеми напори го победи Пао (настрана 4 разлика на крајот, најголем дел од времето Реал имаше двоцифрена предност). Милано ја фатив малце, водеа 27 разлика во 25-та минута дома против Жалгирис, на крај изгубија 3 разлика, полоша екипа немам искрено видено (во смисла ОГРОМЕН буџет, никаква игра - дај му ја на Шилдс во напад или на Миротиќ, другите нека се тргаат на страна, жал ми е за Димитријевиќ, тешко да ја организираш таа банда без команда, колку и да си добар). Барса изненадувачки добра, и покрај кратењето на буџетот и се, ќе видиме утре против Звезда. Мислам дека сезонава ќе биде ЛУДНИЦА, ама буквално ЛУДНИЦА до последно коло и дека е намалена разликата помеѓу екипите (уствари, АСВЕЛ и Алба пак ќе бидат доле, мислам дека и италијанските екипи Армани и Болоња ќе бидат тешки дупки оваа сезона, меѓутоа со поголема шанса да забележат некоја победа од лани кога имаа 5 и 9 победи). Позитивни изненадувања, освен стандардните нели ми се Париз, иако играат 1-2, сепак се покажаа како доста заебани и можат многу скалпови да земат, понатаму Жалгирис кој што веќе е на скор 3-1, другите во рамките на очекувањата..Разочарување ми се италијанските како што спомнав погоре, како и Реал кој што не успева да го надополни отстуството на сенаторите од лани - фалат многу Руди, Чача и покрај тоа што веќе во одминати години, сепак самото влијание во соблекувалната си носеше позитивни работи, исто како и Поириер и Јабуселе.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.787
Поени од реакции
17.307
(во смисла ОГРОМЕН буџет, никаква игра - дај му ја на Шилдс во напад или на Миротиќ, другите нека се тргаат на страна, жал ми е за Димитријевиќ, тешко да ја организираш таа банда без команда, колку и да си добар).
Поради ова мислам дека Месина треба да си оди и дека му е пројдено времето, ама некој како што напиш, едноставно ја има целата власт во клубот и го боли кур, затоа и пропаѓа Милано веќе неколку години...

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.400
Вакво враќање немам видено од -27 ,какви папаци се Милано загреота, Месина нека пакува куфери за кур не го бива.Ми зема и добивка 28000

Член од
30 декември 2021
Мислења
159
Поени од реакции
207
partizan dobi utakmica vo koja imashe 19 slobodni frlanja pomalku od ponosot na Izrael, 17 skokovi pomalku i nekolku pomracuvanja na umot i bar 5-6 topki koi izlegoa od obracot,ako ne rabotat na skokot se ke prokockaat shto rabotat.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656
partizan dobi utakmica vo koja imashe 19 slobodni frlanja pomalku od ponosot na Izrael, 17 skokovi pomalku i nekolku pomracuvanja na umot i bar 5-6 topki koi izlegoa od obracot,ako ne rabotat na skokot se ke prokockaat shto rabotat.
Рано е за Партизан, скроз нова екипа се и ако биде се како што треба врвот на формата ќе го доживеат негде декември-јануари. И самиот Жељко рече дека треба време за да легнат некои работи. Мене од такт ме вади Вања Маринковиќ, не знам како може капитен да го стават, мислам неам ништо против Вања ама нема став за капитен, премногу е плашлив и не дава знаци дека може да е авторитет. Ок е, дете е на Партизан ама што знам...

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.400
Вечер Звезда Барселона за шлаг на колото , мое мислење добива Звезда.Иде на 4/0.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
До крај се гризат Звезда-Барса.

Супер натпревар.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.787
Поени од реакции
17.307
Рано е за Партизан, скроз нова екипа се и ако биде се како што треба врвот на формата ќе го доживеат негде декември-јануари. И самиот Жељко рече дека треба време за да легнат некои работи. Мене од такт ме вади Вања Маринковиќ, не знам како може капитен да го стават, мислам неам ништо против Вања ама нема став за капитен, премногу е плашлив и не дава знаци дека може да е авторитет. Ок е, дете е на Партизан ама што знам...
Ovaj tim se druži, provodi vreme zajedno, da ih koji slučajem zateknete po aerodromu pomislili biste da je u pitanju neki srednjoškolski razred koji se po svaku cenu drži zajedno. Uvek su u velikim grupama, niko ne sedi sam po ćoškovima, sa telefonom u rukama, izdvojen od svega. Ovaj tim se držao zajedno i posle dva neugodna poraza u Španiji protiv Baskonije i Reala kada su se čule reči podrške koje su igrači upućivali jedni drugima. Najveće zasluge za tako nešto u ovom momentu bez ikakve dileme ima kapiten Vanja Marinković koji je preuzeo na sebe da svi igrači budu uključeni u sve.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656
Ovaj tim se druži, provodi vreme zajedno, da ih koji slučajem zateknete po aerodromu pomislili biste da je u pitanju neki srednjoškolski razred koji se po svaku cenu drži zajedno. Uvek su u velikim grupama, niko ne sedi sam po ćoškovima, sa telefonom u rukama, izdvojen od svega. Ovaj tim se držao zajedno i posle dva neugodna poraza u Španiji protiv Baskonije i Reala kada su se čule reči podrške koje su igrači upućivali jedni drugima. Najveće zasluge za tako nešto u ovom momentu bez ikakve dileme ima kapiten Vanja Marinković koji je preuzeo na sebe da svi igrači budu uključeni u sve.
Па единствен Србин е у екипа што сакаш поише. :D Ок и Копривица, а детено Лакиќ не го ни рачунам. Иако ја за на терен поише зборев, не за вон него.

Иначе Ѕвезда осети Пантеросување по не знам кој пат. :icon_lol:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.787
Поени од реакции
17.307
Па единствен Србин е у екипа што сакаш поише. :D Ок и Копривица, а детено Лакиќ не го ни рачунам. Иако ја за на терен поише зборев, не за вон него.

Иначе Ѕвезда осети Пантеросување по не знам кој пат. :icon_lol:
Покушевски и Накиќ се исто Срби (роден е во Белград), само на вториов татко му е Хрват, ама во 1992. година беше дел од тимот што ја освои Евролигата.

Kajgana Shop

На врв Bottom