Nema logika muabetov.
-Prvo, kako može da se duva so fen vo kompresorot koj e nadvor zatvoren vo kutija. Znači nekoj treba da visi nadvor so fen vo raka, a pred toa da ja razmontira kutijata na nadvorešnata edinica.
Vtoro, ako mu e sumliv nekoj senzor treba da duva po niv a ne po kompresorot.
-Treto, vo nadvorešnata kutija ima senzori 3, 4 ili 5 na broj no nitu eden ne služi da go upravuva kompresorot.
-Četvrto, koga e stavena na greenje klimata kompresorot treba da raboti baš koga e ladno, a ne koga e toplo od sonceto....
Ajde ušte ednaš doobjasni podobro ako sakaš pomoš.
Na primer ne e jasno dali greeš ili ladiš i kolku stepeni se namesteni na daljinskoto.
Možebi imaš izbrano AUTO mod i T da rečeme 22C, pa nadvor ako gree sonce taa vklučuva i ladi, a posle koga nadvor e pod 22C kompresorot normalno nema da raboti.
Moj sovet da ne go koristiš ovoj mod tuku ili greenje ili ladenje.
Auto nikogas ne koristam, ova se slucuva od letno vreme znaci i na COOL na 16 istoto go pravese ke raboti samo koga ke udri sonce na nadvoresnata edinica ili pak sega pustena na HEAT na 30 ke raboti samo denje a navecer ne.Nema logika muabetov.
-Prvo, kako može da se duva so fen vo kompresorot koj e nadvor zatvoren vo kutija. Znači nekoj treba da visi nadvor so fen vo raka, a pred toa da ja razmontira kutijata na nadvorešnata edinica.
Vtoro, ako mu e sumliv nekoj senzor treba da duva po niv a ne po kompresorot.
-Treto, vo nadvorešnata kutija ima senzori 3, 4 ili 5 na broj no nitu eden ne služi da go upravuva kompresorot.
-Četvrto, koga e stavena na greenje klimata kompresorot treba da raboti baš koga e ladno, a ne koga e toplo od sonceto....
Ajde ušte ednaš doobjasni podobro ako sakaš pomoš.
Na primer ne e jasno dali greeš ili ladiš i kolku stepeni se namesteni na daljinskoto.
Možebi imaš izbrano AUTO mod i T da rečeme 22C, pa nadvor ako gree sonce taa vklučuva i ladi, a posle koga nadvor e pod 22C kompresorot normalno nema da raboti.
Moj sovet da ne go koristiš ovoj mod tuku ili greenje ili ladenje.
Majstorot go izvadi kapakot na nadvoresnata edinica i duvase na stranata na kompresorot na desna strana so fen na raka tokmu kako go opisa na skali
Prasanjete mi e sto sto e toa vo nadvoresnata edica koja raboti ( laicki prasano samo koga udira sonce ili eve pak koga se greese so fen ) po logiga koga ima povisoka temperatura nadvor
Eve sega e soncevo vreme klimata ja pustiv si raboti super no navecer otkako ke nema sonce ke oladi vremeto nadvoresnata nema da roboti tuku samo vnatresnata ke duva na minimum postojano bez da gree a pustnena na Heat max ili letoska da ladi pustena na cool min