Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    720
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
До кај е работава, дали е славната руска армија пред портите на историски руските градови Одеса, Днипро и Киев?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.371
Поени од реакции
24.508
До кај е работава, дали е славната руска армија пред портите на историски руските градови Одеса, Днипро и Киев?
gi cekaat natovci za toj pohod, ali im snemalo benzin na vtorite, hutite jako pleme

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.505
Поени од реакции
33.654
Po Ukrainski izvori, podneseni krivicni za dezerterstvo:
2022 godina - 9.000
2023 godina - 25.000
2024 godina, do Avgust - 51.000
Kazna bilo - do 12 godini zatvor...
Не верувам да има затвор, one way trip до фронтот само. Според најново, еден месец преживува регрут. Подетално во видеово.

Па затвор е песма во однос на фронтот.
Они и затворите ги испразнија, у затвор им се останати само тие што уствари сакаат да биваат редовно онадени отпозади од затворениците кои не се доволно стабилни ни за фронт.

Член од
14 октомври 2018
Мислења
388
Поени од реакции
519
Да не објавил официјален Кремаљ дека целта им е да ги освојуваат овие градови?

Што се однесува до украинците толку ќе да е, ако сакаат да ја продолжат војната ќе мора НАТО војници да праќаат. Северно од Угледар се предаваат украинците, на русите им беше доволно летоци да им пуштат со дронови, со упатства како да се предадат и толку им требаше на овие.

Еве и Deutsche Welle со објава дека работава е килава.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.281
Поени од реакции
7.001
Бахмут 4-8 саати преживуваше украински регрут,подобрена е нафо стратегијата очигледно

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
Да не објавил официјален Кремаљ дека целта им е да ги освојуваат овие градови?

Што се однесува до украинците толку ќе да е, ако сакаат да ја продолжат војната ќе мора НАТО војници да праќаат. Северно од Угледар се предаваат украинците, на русите им беше доволно летоци да им пуштат со дронови, со упатства како да се предадат и толку им требаше на овие.

Еве и Deutsche Welle со објава дека работава е килава.
А што е официјалната цел? Знае ли некој од тие десет пати што се смени, што е сега релевантното?

На темава две години се пишува дека фронтот во Донбас колабрира. И тоа нај смешно од истите луѓе што сега пишуваат дека колабрирал.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.505
Поени од реакции
33.654
На темава две години се пишува дека фронтот во Донбас колабрира. И тоа нај смешно ...
Што има тука смешно?
Тоа што Русија не ја победува доволно брзо како за тебе и нафо екипата, целокупната воена и логистичка машинерија на САД/НАТО плус вазалите?

Само недоквакан може да се смее на тоа... Нафо хумор упм, од кај ли ги читаш само „финтиве“.

Член од
14 октомври 2018
Мислења
388
Поени од реакции
519
А што е официјалната цел? Знае ли некој од тие десет пати што се смени, што е сега релевантното?
,
На темава две години се пишува дека фронтот во Донбас колабрира. И тоа нај смешно од истите луѓе што сега пишуваат дека колабрирал.
Четирите провинции, тоа е официјално.
Ни ова не треба да се свати буквално, ќе се разграничат на крај на линијата на фронтот, + - некое село, град, но без Украина надвор од НАТО нема мировен договор.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.953
Поени од реакции
83.256
ништо се нема сменето околу целите на војнава, од почеток па до сега

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
Што има тука смешно?
Тоа што Русија не ја победува доволно брзо како за тебе и нафо екипата, целокупната воена и логистичка машинерија на САД/НАТО плус вазалите?

Само недоквакан може да се смее на тоа... Нафо хумор упм, од кај ли ги читаш само „финтиве“.
Недоквакани ко вас може да викаат две години уназад како “фронтот се распаѓа и колабрира” и уште ко петли да се перчат. Го разбираш ли концептот “колабрира” и временската рамка врзана со него?
Автоматски споено мислење:

Четирите провинции, тоа е официјално.
Ни ова не треба да се свати буквално, ќе се разграничат на крај на линијата на фронтот, + - некое село, град, но без Украина надвор од НАТО нема мировен договор.
Единствени што крекаат за мировен договор се про-руски настроени ликови или самите руси. Затоа и они доживуваа екстази кога Трамп изјави дека ќе барал договор за војнава.

Се гледа на кој му се излегува од срањево што е можно побрзо.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.788
Поени од реакции
23.128
Недоквакани ко вас може да викаат две години уназад како “фронтот се распаѓа и колабрира” и уште ко петли да се перчат. Го разбираш ли концептот “колабрира” и временската рамка врзана со него?
Ete jas dolgometrazno gledam, da ne recam ne se brzam za nikade posebno. Mene kako mi odi, trefnav nesto. Kolku da ti ja osvezam memorijata, od moja gledna tocka globalno situacijata si se odviva bas onaka kako so treba, kako so upatstvo za upotreba, skolski so bi rekle.
Ukraina nikogas ne ja gledav kako izoliran konflikt, lokalna vojnicka tuku kako globalen sled na nastani, od portokalovite ili kako i da se vikaa revolucii vo bliskiot istok i vo Evropa, borba za kontrola na segasnite i idni gasovodi i naftovodi kon Evropa i so toa izoliranje na Rusija od nejziniot najvazen izvor na prihod, jaknenjeto na Kina na sekakov plan itn itn. Uste si sedam na stavot deka rabotite se odvivaat bas kako so treba od moja gledna tocka.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
Ete jas dolgometrazno gledam, da ne recam ne se brzam za nikade posebno. Mene kako mi odi, trefnav nesto. Kolku da ti ja osvezam memorijata, od moja gledna tocka globalno situacijata si se odviva bas onaka kako so treba, kako so upatstvo za upotreba, skolski so bi rekle.
Ukraina nikogas ne ja gledav kako izoliran konflikt, lokalna vojnicka tuku kako globalen sled na nastani, od portokalovite ili kako i da se vikaa revolucii vo bliskiot istok i vo Evropa, borba za kontrola na segasnite i idni gasovodi i naftovodi kon Evropa i so toa izoliranje na Rusija od nejziniot najvazen izvor na prihod, jaknenjeto na Kina na sekakov plan itn itn. Uste si sedam na stavot deka rabotite se odvivaat bas kako so treba od moja gledna tocka.
Како се одвиваат како што треба кога Украина до завчера беше двор/вазал на Русија, а сега прави офанзиви во Курск со амерички оружја и уништува стратешки воени радари и складови со дронови на 300 километри од граница. Русија изгуби 25 години градени позиции во Европа со војнава, ја изгуби и неутралноста на Финска и Шведска добиена од советско време. Да се завршеше све брзо за месец дена, ќе ги изменаџираше последиците, вака заглавија во ужас без крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom